UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Готуємось до відпустки: все про туристичне страхування

Плануєте відвідати Європу? Помандрувати вуличками Праги, попити кави у Парижі, пройтись по міланських бутіках чи покататися на лижах в Австрії. Тоді оформлення туристичної страховки насправді є більш важливим завданням ніж вигідні ціни на переліт чи комфортний готель.

Готуємось до відпустки: все про туристичне страхування

Кожен турист ставить перед собою питання: «А чи варто вкладати кошти у страховий поліс, адже зі мною нічого поганого за кордоном не відбувається».

Але

Екстрена медична допомога у Європі коштує набагато дорожче ніж в нашій країні, а у туристів може забракнути власних грошей для сплати послуг лікарів. Тому страховка є обов’язковим документом для виїзду за межі рідної країни, її часто вимагають під час перетину кордону.

Чи насправді туристичний поліс настільки дорогий?

Всього 1 euro на день ви сплачуєте за страховий поліс, а у разі страхового випадку можете розраховувати на покриття у 30000 євро. Це стандартний варіант.

Якщо ви фанат гірськолижних курортів, дайвінгу, іншого екстремального спорту або активного відпочинку, що збільшує вірогідність отримання травми, то поліс коштуватиме у кілька разів дорожче. Але, увага! Якщо ви вирішили зекономити, наприклад, купили дешевий поліс та не повідомили про свої наміри, у разі травмування доведеться сплачувати лікування з власної кишені.

У будь-якому разі покупка поліса обійдеться туристу набагато дешевше ніж лікування у медичних закладах Європи.

На які послуги можна розраховувати при оформленні стандартного поліса?

  • Невідкладна медична допомога: огляд медпрацівника, аналізи, процедури та маніпуляції, хірургічне втручання;
  • Виклик швидкої допомоги;
  • Перевезення до медичного закладу;
  • Екстрена допомога стоматолога;
  • Компенсація вартості лікувальних препаратів;
  • Евакуація хворого до своєї країни;
  • Репатріація останків загиблого.

Окрім того, у залежності від пакета послуг, у поліс може входити юридична та адміністративна допомога, страхування від крадіжки чи втрати багажу, документів, допомога та покриття витрат у разі виникнення дорожньої пригоди при подорожуванні власним автотранспортом тощо.

Що не покриває більшість страхових полісів?

  • Отримані травми або настання смерті під дією алкоголю та наркотиків;
  • Травмування під час військових конфліктів або терактів;
  • Якщо причиною травми або летального висліду став невиправданий ризик;
  • Невідповідність полісу меті візиту, наприклад туристична страховка та отримана травма під час праці на виробництві або заняття бізнесом;
  • Придбання вітамінів, БАДів тощо та медичних товарів;
  • Інші, крім невідкладної допомоги, види стоматології: протезування, лікування, послуги ортодонта;
  • Пластичні втручання;
  • Косметичні послуги.

Як правильно вибирати поліс?

Не обов’язково відразу купувати дорогий поліс. Якщо вас очікує спокійний відпочинок з родиною на курорті, обирайте мінімальне страхування. Якщо ви підкорюєте гірські вершини – варто додати відповідну опцію у свій поліс. Краще застрахувати коштовну річ від крадіжки, яку берете з собою у подорож.

Потрібно зрозуміти, що страховий поліс – це не просто необхідний папірець, а дійсно потреба, що вбереже від зайвих витрат.

Для отримання полісу необхідно визначитися:

  • З пакетом послуг;
  • Сумою компенсації;
  • Терміном дії полісу.

Наприклад, якщо ви часто подорожуєте, то не є доцільним оформлювати поліс кожного разу, а придбати відразу на тривалий термін, наприклад 90 днів чи відразу на рік.

Ви захворіли за кордоном. Що робити?

Зателефонувати за номером служби підтримки, що вказана у полісі та дотримуватися інструкцій, що надасть assistance-компанія.

Запам’ятайте, що у випадку внесення оплати за медичне обслуговування самостійно, для компенсаційних виплат знадобиться зібрати та зберігати видані вам іноземною стороною документи: результати огляду, чеки, довідки тощо.

Приємних та безпечних відпусток!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз