UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон

Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон

7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я – саме час з’ясувати, які ризики покриває туристичне страхування, як діяти при настанні страхового випадку і як максимально просто та швидко придбати страховий поліс онлайн. Тож запасаймося корисними знаннями – і вперед, назустріч пригодам!

Які випадки покриває поліс страхування туристів

Розберемо, які ризики входять до базового покриття туристичного страхування, а які випадки залишаються на відповідальності туриста.

Стандартний туристичний страховий поліс передбачає комплексний захист під час подорожі за кордоном. Зазвичай він включає такі основні види покриття:

  • Медичне обслуговування

Покриття медичних витрат – це основа та головне призначення туристичного полісу. Адже подорож – це зазвичай багато фізичної активності, незнайомі місця та місцева екзотика. В дорозі, на екскурсії або під час перебування на пляжі туристів можуть спіткати різні неприємності – від застуди та опіків до укусів комах, тварин та різноманітних травм.

Хворіти ніхто з нас не любить – а особливо складно це переносити під час поїздки та ще й у незнайомій країні. І ось тут на допомогу приходить страховий поліс. Завдяки йому можна швидко організувати прийом лікаря у клініці, медикаменти, зробити необхідні аналізи та дослідження, навіть провести хірургічну операцію. А головне – за все це заплатить не сам турист, а його страхова компанія. Питання серйозне, адже суми рахунків від клінік можуть сягати тисяч доларів чи євро.

Страховик відшкодовує витрати на амбулаторне та стаціонарне лікування, діагностику, медикаменти у разі раптового захворювання або нещасного випадку під час подорожі. Також в певному ліміті покриваються витрати на екстрену стоматологічну допомогу при гострому зубному болю.

  • Евакуація/репатріація

У складних ситуаціях страхова компанія організовує і покриває витрати на екстрену медичну евакуацію застрахованої особи у клініку. Наприклад, якщо нещасний випадок трапився в горах або через важкий стан постраждалий не може бути доставлений до лікарні звичайним транспортом, залучається санітарна авіація. Так само покривається вартість репатріації (повернення на батьківщину) літаком або іншими видами транспорту зі супроводом медперсоналу.

  • Виплата у разі нещасного випадку

Цей пункт покриття передбачає компенсацію у разі нещасного випадку під час поїздки. Страхова компанія здійснить виплату, якщо отримані тілесні ушкодження призвели до стійкої втрати працездатності або летального випадку. Сума, на яку страхується цей ризик, фіксована та вказується у полісі.  

  • Затримка, пошкодження або втрата багажу

Втрата речей – досить поширена неприємність, особливо якщо під час подорожі ви здійснюєте декілька пересадок. Страхова компанія компенсує вартість втраченого або пошкодженого зареєстрованого багажу під час авіаперельоту, якщо вони сталися з вини перевізника. Також виплата буде здійснена, якщо авіакомпанія затримає доставку багажу у пункт призначення.

Які випадки залишаються на відповідальності туриста

Важливо пам'ятати, що страхування не є панацеєю від усіх можливих халеп, які можуть трапитися із нами. Задача страхового полісу мандрівника – захист від раптових та непередбачуваних подій, які ми не спричинили навмисно. Тож не покриваються медичні витрати, пов'язані з хронічними захворюваннями, самолікуванням, а також ситуаціями, що сталися через грубу необережність застрахованого. До покриття також не входять форс-мажорні обставини, пов’язані із бойовими або терористичними діями.

Також відмова у виплаті може спіткати туристів, які під час екстремальної події знаходились у нетверезому стані, керували транспортними засобами без відповідного дозволу або не зробили необхідних дій для запобігання випадку. Якщо ви подорожуєте у південні країни, наполегливо рекомендуємо зробити перед в’їздом обов’язкові щеплення. Таким чином ви не лише захистите здоров’я від небезпечних інфекцій, а й зможете отримати допомогу за страховкою, якщо екзотична хвороба не обійде стороною.  

А як же бути спортсменам-екстремалам, які їдуть в інші країни лише для того, щоб відчути незабутні вибухи адреналіну? Адже вони піддаються підвищеному ризику під час підкорення гірських вершин, польоту на параплані, серфінгу, дайвінгу тощо. Усе просто – для таких туристів існує спеціальний поліс із посиленим захистом. Потрібно лише перевірити, щоб активності, якими ви збираєтесь займатися, входили в перелік покриття. Ще один важливий нюанс ­– ця програма не працює для професійних спортсменів, лише для любителів.        

Що робити у разі страхового випадку

Навіть за найкращого планування та підготовки під час подорожі можуть трапитися непередбачувані ситуації, що потребуватимуть термінової допомоги. Тож важливо заздалегідь знати алгоритм дій у таких випадках – це дозволить не розгубитися та швидше вилікуватися, а інколи і врятувати життя.

  1. Зателефонуйте до асистансу страхової компанії, повідомте номер полісу, особисті дані застрахованого, та місце його перебування. Якомога детальніше опишіть усі обставини та симптоми.
  2. Дотримуйтесь інструкцій та порад спеціаліста асистансу. Фахівець спрямує вас до найближчої клініки, де вам нададуть якісну та безкоштовну допомогу.
  3. У разі неможливості зв’язатися із асистансом (розрядився телефон, відсутнє покриття тощо) якнайшвидше зверніться до найближчого медичного закладу. Оплативши у разі необхідності лікування, збережіть всі документи: виписки, рахунки, чеки на ліки. І за першої можливості повідомте страховика про подію.
  4. Після отримання медичної допомоги оформіть документи для компенсації витрат страховиком. Це можна зробити дистанційно через цифрові канали зв’язку ­– чат-бот УНІКА у Telegram чи Viber.

Важливі контакти та документи завжди тримайте під рукою. Дотримуйтеся інструкцій представника асистансу і дійте оперативно. Не соромтеся звертатися по допомогу, навіть якщо це звичайна застуда – для цього ви і купували страховий поліс. Будьте пильними та дбайте про власну безпеку!

Як придбати поліс страхування туристів онлайн

Зараз придбати туристичну страховку стало максимально просто – достатньо зайти на сайт UNIQA і оформити поліс в кілька кліків. Ось покроковий алгоритм для онлайн-страхування:

  1. Перейдіть на сторінку оформлення туристичного страхування.
  2. Виберіть базовий пакет покриття: звичайний туризм або активний відпочинок.
  3. Вкажіть кількість людей, яких треба застрахувати.
  4. Виберіть дату початку вашої поїздки.
  5. Вкажіть напрямок подорожі («Європа» або «Весь світ»).
  6. Вкажіть дату повернення в Україну.
  7. Введіть персональні дані застрахованих осіб.
  8. Перевірте остаточну вартість страховки і ознайомтеся з умовами договору.
  9. Здійсніть оплату страховки банківською карткою або іншим доступним способом.
  10. На вашу електронну пошту надійде поліс у форматі PDF.

З дотриманням цих простих правил ви швидко і без проблем придбаєте надійний страховий захист для комфортної подорожі. А UNIQA візьме на себе всі ризики та клопоти у разі непередбачуваних ситуацій. Приємної і безпечної вам мандрівки!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз