UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Як говорити на мові турботи з дорослими дітьми?

Листопад можна по праву назвати місяцем «дорослих дітей». Міжнародний День студентів, всесвітній День молоді та вчорашній День сина − у батьків багато приводів, щоб привітати старших дітей і в черговий раз проявити турботу про них. Але як це зробити, якщо доросла дитина не завжди погоджується навіть на обійми, а часто взагалі вчиться і живе в іншому місті? Корисний лайфхак: спробуйте страхування.

Як говорити на мові турботи з дорослими дітьми?

Дитина починає своє доросле життя – навчається у вузі, проходить стажування, або тільки-но починає працювати. У цей період вона, як правило, ще не здобула повну фінансову незалежність, але вже у повній мірі стикається з ризиками дорослого життя − наприклад, орендує житло або починає керувати своєю першою автівкою. Подолати нові виклики набагато простіше, якщо на перших порах дорослого життя батьки готові «підстрахувати» – причому не тільки в переносному, а й у буквальному сенсі.

Купівля страховки для юного сина або доньки може стати чудовим проявом турботи з боку батьків, особливо якщо діти живуть і навчаються в чужому місті. Про які варіанти страхового захисту варто подумати?

1. Страхування здоров'я

Енергійна молодь не любить хворіти, але саме молоді люди частіше за інших виявляють безтурботність щодо свого здоров'я. Батькам будь-якого віку приємно знати, що дитина «поїла і в шапці», але куди важливіше – розуміти, що її здоров'я під надійним контролем 24/7. Таку впевненість надає поліс медичного страхування здоров'я, або ДМС.

Медичне страхування допомагає забезпечити найкращі умови діагностики та лікування – адже організацію медичної допомоги, оплату досліджень, лікарських послуг і медикаментів повністю бере на себе страхова компанія. Для молодих людей від 18 років УНІКА пропонує три різних пакети ДМС. Крім того, можна придбати поліс страхування від нещасного випадку. Він надає фінансову підтримку на випадок реабілітації після травм й інших непередбачуваних проблем, підійде молодим спортсменам і любителям екстремальних хобі. Який з варіантів обрати для вашого сина чи дочки − обговоріть з ними: https://uniqa.ua/private/life/

2. Автострахування

Якщо ваш доросла дитина вже обзавелася своєю першою машиною, то у неї напевно є страховка ОСЦПВ – обов'язкового страхування відповідальності автовласників. Швидше за все, про таку страховку юний водій подбав сам, адже нинішні діти досить відповідальні й фінансово грамотні. Але ви можете допомогти в купівлі дорожчої і більш важливої страховки – полісу КАСКО: https://uniqa.ua/private/auto Статистика свідчить, що молоді водії потребують її найбільше, адже вони тільки здобувають необхідний досвід за кермом.

У разі ДТП, викрадення або інших пошкоджень авто страхова компанія компенсує збитки, допоможе з організацією ремонту та надасть додаткові сервіси – наприклад, доставку палива або підзарядку акумулятора. КАСКО не замінить батьківської допомоги з машиною, але точно вбереже дитину і всю сім'ю від непередбачених фінансових складнощів.

3. Страхування житла

Третій поліс, який може стати в нагоді молодим людям – це страхування житла. Не настільки важливо, чи є у дитини своя квартира або вона орендує житло – у будь-якому випадку варто подбати, щоб проблеми з майном не позначилися на її та вашому гаманці.

Страховка квартири вбереже від витрат при затопленні, пожежі і дозволить компенсувати втрати у разі крадіжки зі зломом або пограбування житла. Експрес-страхування навіть не передбачає візиту в компанію - застрахуватися можна онлайн. Важливо: укладати договір може власник квартири. Якщо дитина живе в орендованій квартирі, то про страхування можна домовитися з арендодавцем: https://uniqa.ua/private/home/

4. Страхування відповідальності перед сусідами

Разом з квартирою можна застрахувати відповідальність перед сусідами – цей поліс допоможе уникнути фінансових витрат і зайвих стресів, якщо з вини вашого студента були, наприклад, залиті квартири сусідів з шикарним ремонтом. Згідно із законом винуватець має компенсувати їм витрати на відновлення майна в колишньому вигляді. Але у разі страхування компенсацію бере на себе страхова компанія. Така страховка коштує недорого, а в комплексі зі страхуванням житла – ще дешевше, при цьому може вирішити безліч проблем.

Як бачите, говорити на мові турботи з дорослими дітьми не так вже й складно. Не треба зайвих тривог – просто будьте поруч, фізично або на відстані телефонного дзвінка, і оформлюйте страховку.

 

 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз