UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Сезон подорожей: топ-3 цікавих та безпечних поїздок у травні

Травневі свята відкривають сезон відпусток, подорожей та весняно-літнього відпочинку. І якщо зимові мандри проходять за більш визначеними маршрутами – або «втекти у літо», або підкорити зимові гори на лижах – то зараз багато хто постає перед вибором: куди ж поїхати?

Сезон подорожей: топ-3 цікавих та безпечних поїздок у травні

Ми запитали про це трьох завзятих мандрівників – з різним досвідом, потребами та вподобаннями. І, звичайно, поцікавились не лише позитивними відгуками, але й питаннями безпеки: на що звернути увагу, щоб подорож принесла лише позитивні враження? А фахівці УНІКА, в свою чергу порахували вартість страхового захисту для таких мандрівок.

ВАРІАНТ 1, СХІДНИЙ. СТАМБУЛ.

Олександр, 33 роки, керівник клубу подорожей LIVE NOW: «Може, комусь це здаватиметься простим і навіть буденними рішенням, але у травні та на початку літа я щиро раджу відвідати Стамбул. Сам тільки-но повернувся звідти»

Чому варто?

1.

яскраво. Колишня столиця чотирьох імперій має силу-силенну колоритних місць. При цьому до середини червня Стамбул не настільки переповнений туристами, як більшість міст Західної Європи. І саме в цю пору тут надзвичайно красиво: килими з квітів на клумбах та алеях роблять все навколо дуже ошатним.

2.

комфортно. У травні-червні тут найкраща погода у порівнянні з іншими порами року: ще не жарко і вже зовсім не холодно. Можна не лише відвідувати пам’ятки, але й плавати Босфором на прогулянковому катері, спостерігати за дельфінами або відпочивати у парках.

3.

бюджетно. Стамбул відверто дешевший за більшість столиць Європи: на центральній вулиці легко знайти апельсиновий фреш за 20 грн. чи бургер зі свіжою рибою за 50. Крім того, варто обрати Стамбул, коли за одне літо хочеться дозволити собі і подорож, і пляжний відпочинок. Витрати на 4-денну поїздка до Стамбулу навряд чи завадять поїхати на море у серпні чи вересні.

Що з безпекою?
Вдень Стамбул абсолютно безпечне місто, навіть із підвищеним рівнем безпеки: все під пильним наглядом місцевої поліції. Дещо некомфортно можна почуватися лише у будні, у час пік – через жвавий трафік. На переходах, перехрестях можна потрапити в пішохідну «корку»: коли не просто повільно тягнешся за людьми, а стоїш на місці секунд 20, а потім проходиш три метри і знову стоїш. Є ризик травмуватися в натовпі, тому краще уникати таких людських заторів.

ВАРІАНТ 2, ІНТРИГУЮЧИЙ. МАДРИД.

Катерина, 35 років, редактор Простономіка, мандрівник з 15-річним досвідом подорожей: «Не можу сказати, що Мадрид є моїм найулюбленішим містом, але часто там буваю, тому що через нього дуже зручно літати в Латинську Америку. Але це подорожі не для травня, і про них я розкажу наступним разом. У поточний сезон саме Мадрид – це дійсно гарний варіант.»

Чому варто?

1.

цікаво. Мадрид є однією з найгарніших столиць не лише Європи, а й усього світу, з величезною кількістю пам’яток. Напевне, більшість мандрівників скаже, що обов'язкове для відвідування місце в Мадриді – музей Прадо. І скоріше за все, вони будуть праві. Але є й інші дуже цікаві місця: раджу побувати у зоопарку і на залізничному вокзалі. Що там особливого? Треба приїхати і побачити 

2.

зручно. Транспортне сполучення в місті просто відмінне! Розгалуженість метро така, що дістатися ним можна куди завгодно. Тому необов’язково жити в центрі, щоб побачити всі пам’ятки. Наприклад, ми селимося у районі Барахас, біля аеропорту. Швидко дістатися після прильоту, недорогі, але дуже хороші готелі, тихо, спокійно, і знову ж таки, відмінне транспортне сполучення.

3.

смачно. Можливо, вибагливі туристи не погодяться, але в Мадриді, в принципі, можна смачно поїсти де завгодно. Класичну іспанську тортилью – яєчню з картоплею, пасту і мідії добре готують в будь-якому кафе. Варто їсти там, де сидить багато людей – для Мадриду це кращий індикатор якості їжі.

Що з безпекою?
Після теракту в Барселоні влітку 2017-го багато хто переймається питаннями безпеки під час подорожей до Іспанії. Але насправді ризики тут не більші, ніж у будь-якій столиці ЄС.
Як на мене, можливий ризик один: тут дуже складно вгадати з погодою. Скільки разів приїздили, і обов'язково потрапляли в холод – у різні пори року. Так що не розраховуйте на південне розташування, дивіться на прогнози, візьміть з собою якусь куртку-вітровку і, можливо, пару засобів від застуди.

ВАРІАНТ 3, РОМАНТИЧНИЙ. ЛОМБАРДІЯ.

Павло, 35 років, гід з 16-річним досвідом, керівник тревел-агенції MY WAY: «Можу надати щиру пораду від людини, для якої подорожі – це робота. Якби я їхав не в тур з групою, а саме на відпочинок у травні-червні, то це був би озерний край Італії, і тільки він»

Чому варто?

1.

мальовничо. Ломбардія – регіон на межі Середземномор’я та континентальної Європи. Тому тут чарівні пейзажі – рівнини, гори та пагорби, і саме тут розташовані найбільші та найгарніші озера Італії: Гарда, Маджоре Комо, Ізео. Півсотні заповідників десятки регіональних парків та природних пам'яток – краса Ломбардії захоплює. До того ж, саме у травні тут квітнуть рододендрони, гліцинії та камелії – не так багато місць, де можна це побачити!

2. 

різноманітно. На кожному озері можна обрати формат відпочинку на свій власний смак. Відвідати аристократичні вілли, тихі містечка «борго» або сповнені життя міста-курорти – кожен вирішує для себе.

3. 

спортивно. Озера Італії, зокрема, Маджоре, ідеально підходять для занять вітрильними видами спорту. А зелені поля на берегах приваблюють любителів гольфу з усієї Європи. На озері Комо популярні парапланний та гідропланерний спорт, і навіть туристи можуть замовити оглядовий політ з інструктором.

Чи безпечно?
Озерний край Італії – цілком безпечний та комфортний регіон. Звичайно, як і будь-де в Італії, я не радив би залишати особисті речі в машині. Основні моменти, на які варто звернути увагу – це безпека під час купання в озерах та зайнять водними чи повітряними видами спорту. Ще одне застереження стосується... смачної кухні. Настільки смачної, що зупинитися буває важко, і це інколи призводить до неприємностей зі здоров’ям. Але всі ці ризики – цілком керовані, і жоден з них не вартий того, щоб відмовитися від мандрівки цим казковим краєм.

 

Вартість страховки в будь-яку з рекомендованих поїздок складе:

4 дні = 105 грн.
5 днів = 132 грн.
7 днів = 151 грн.

Страхове покриття для будь-якої кількості днів перебування за кордоном становить 30 000 євро.
Цілодобова інформаційна підтримка від асистуючої компанії.

Важливо пам'ятати: при настанні страхового випадку, до моменту отримання допомоги, необхідно зв'язатися з представником УНІКА за телефонами:

+38 044 239 88 00,
+38 095 280 82 43 (тільки для SMS повідомлень)

Email address: coris@coris.ua
SKYPE: CORIS.UA
Viber: +38 068 239 88 00

і виконувати всі рекомендації з отримання та/або оплати медичної допомоги. У разі отримання невідкладної медичної допомоги при станах, що загрожують життю застрахованої особи або при станах непритомності застрахованої особи повідомлення необхідно здійснити як тільки це стане можливим, але не пізніше 3 (трьох) днів.

Оформити страховку можна он-лайн на сайті компанії за посиланням.
Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз