Електронна «цивілка»: 4 міфи і 5 порад

Міф 1. Купуючи цифровий поліс ОСЦПВ в Інтернеті, можна придбати фальшивку.

Насправді можна розраховувати на покупку «цивілки», а натомість заплатити гроші і не придбати нічого. Але лише тоді, коли Ви намагаєтеся оформити «автоцивілку» на якомусь незрозумілому сайті невідомої компанії. Якщо Ви вирішили придбати е-поліс у страховика, якому довіряєте – жодних проблем не виникне. Дані Вашого полісу автоматично передаються до єдиної централізованої бази МТСБУ, Моторного / транспортного страхового бюро України. Ви побачите їх там вже за декілька хвилин: www.mtsbu.ua , розділ «Перевірка Автоцивілки».

Таким чином, завдяки електронному полісу Ви, навпаки, захищаєте себе від можливого шахрайства – наприклад, купівлі полісу на підробленому бланку. А ще – це захист від випадкових неприємностей: цифровий поліс не можна загубити чи пролити на нього каву. Документи завжди на Вашій електронній пошті та в базі МТСБУ. Звичайно, якщо Ви не видалите листа, але і тут ми зможемо повторно відправити його за Вашим запитом.

 

Міф 2. Замовлення електронної «автоцивілки» відбувається он-лайн, а паперову копію мені привезе кур’єр страхової компанії.

Насправді ні. Поліс тому і називається електронним, що обов’язкової паперової копії у нього не буде, і ніхто не приїде до Вас із зеленим бланком ОСЦПВ. Хоча, звичайно, Ви можете роздрукувати pdf-файл, отриманий від страховика, і тримати його у своєму авто – суто для особистого спокою.

Що ж до паперових полісів «цивілки» - вони продовжать своє існування, і їх можна буде, як і раніше, придбати у два способи: або купити в офісі страхової компанії, або залишити заявку на сайті, і вам оформлять договір з подальшою кур’єрською доставкою. Але ніякого відношення до е-полісу ці способи покупки не мають.

 

Міф 3. Поліція нічого не знає про електронну «цивілку», тому є ризик отримати штраф.

Це твердження було актуальним у перший місяць після запуску е-полісу «автоцивілки». Але на сьогодні страховики вже провели багато спільних зустрічей та інформаційних заходів для Національної поліції, і про електронний поліс тепер знають усі. Або майже усі.

Що робити, якщо все ж таки є сумніви щодо обізнаності поліцейських – скажімо, у Вашому невеличкому місті? Або щодо стабільності роботи 3G, коли Поліція раптово не зможе перевірити поліс на сайті МТСБУ? Вихід простий, і ми вже написали про нього: роздрукуйте електронну «цивілку» на звичайному принтері.

 

Міф 4. Е-поліс - це незручно, бо зазвичай я беру і просту «цивілку» на 100 000 гривень, і розширений захист на більшу суму. А його не купиш он-лайн.

Насправді це не так, чи не завжди так. Дбайливі страховики пропонують своїм клієнтам не лише «голу автоцивілку» на 100 000 грн., передбачені державою. Зокрема, в Уніка є можливим страхування автоцивільної відповідальності зі збільшеною сумою страхового захисту та іншими перевагами.

Що робити, якщо особисто Вам необхідний більший розмір захисту, ніж пропонується на нашому сайті? Скажімо, додаткова «цивілка» на 1 000 000 гривень? Такі послуги, як мінімум, можна замовити он-лайн, залишивши заявку на сайті, з одночасною купівлею електронного полісу.

 

Усе ще залишились питання? Тоді остання порада – звернутись до наших підказок з ОСЦПВ, ось тут: Питання-Відповідь з Електронної автоцивілки. Або просто телефонуйте нам – завжди, коли зручно!