UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Сезон подорожей: топ-3 цікавих та безпечних поїздок у травні

Травневі свята відкривають сезон відпусток, подорожей та весняно-літнього відпочинку. І якщо зимові мандри проходять за більш визначеними маршрутами – або «втекти у літо», або підкорити зимові гори на лижах – то зараз багато хто постає перед вибором: куди ж поїхати?

Сезон подорожей: топ-3 цікавих та безпечних поїздок у травні

Ми запитали про це трьох завзятих мандрівників – з різним досвідом, потребами та вподобаннями. І, звичайно, поцікавились не лише позитивними відгуками, але й питаннями безпеки: на що звернути увагу, щоб подорож принесла лише позитивні враження? А фахівці УНІКА, в свою чергу порахували вартість страхового захисту для таких мандрівок.

ВАРІАНТ 1, СХІДНИЙ. СТАМБУЛ.

Олександр, 33 роки, керівник клубу подорожей LIVE NOW: «Може, комусь це здаватиметься простим і навіть буденними рішенням, але у травні та на початку літа я щиро раджу відвідати Стамбул. Сам тільки-но повернувся звідти»

Чому варто?

1.

яскраво. Колишня столиця чотирьох імперій має силу-силенну колоритних місць. При цьому до середини червня Стамбул не настільки переповнений туристами, як більшість міст Західної Європи. І саме в цю пору тут надзвичайно красиво: килими з квітів на клумбах та алеях роблять все навколо дуже ошатним.

2.

комфортно. У травні-червні тут найкраща погода у порівнянні з іншими порами року: ще не жарко і вже зовсім не холодно. Можна не лише відвідувати пам’ятки, але й плавати Босфором на прогулянковому катері, спостерігати за дельфінами або відпочивати у парках.

3.

бюджетно. Стамбул відверто дешевший за більшість столиць Європи: на центральній вулиці легко знайти апельсиновий фреш за 20 грн. чи бургер зі свіжою рибою за 50. Крім того, варто обрати Стамбул, коли за одне літо хочеться дозволити собі і подорож, і пляжний відпочинок. Витрати на 4-денну поїздка до Стамбулу навряд чи завадять поїхати на море у серпні чи вересні.

Що з безпекою?
Вдень Стамбул абсолютно безпечне місто, навіть із підвищеним рівнем безпеки: все під пильним наглядом місцевої поліції. Дещо некомфортно можна почуватися лише у будні, у час пік – через жвавий трафік. На переходах, перехрестях можна потрапити в пішохідну «корку»: коли не просто повільно тягнешся за людьми, а стоїш на місці секунд 20, а потім проходиш три метри і знову стоїш. Є ризик травмуватися в натовпі, тому краще уникати таких людських заторів.

ВАРІАНТ 2, ІНТРИГУЮЧИЙ. МАДРИД.

Катерина, 35 років, редактор Простономіка, мандрівник з 15-річним досвідом подорожей: «Не можу сказати, що Мадрид є моїм найулюбленішим містом, але часто там буваю, тому що через нього дуже зручно літати в Латинську Америку. Але це подорожі не для травня, і про них я розкажу наступним разом. У поточний сезон саме Мадрид – це дійсно гарний варіант.»

Чому варто?

1.

цікаво. Мадрид є однією з найгарніших столиць не лише Європи, а й усього світу, з величезною кількістю пам’яток. Напевне, більшість мандрівників скаже, що обов'язкове для відвідування місце в Мадриді – музей Прадо. І скоріше за все, вони будуть праві. Але є й інші дуже цікаві місця: раджу побувати у зоопарку і на залізничному вокзалі. Що там особливого? Треба приїхати і побачити 

2.

зручно. Транспортне сполучення в місті просто відмінне! Розгалуженість метро така, що дістатися ним можна куди завгодно. Тому необов’язково жити в центрі, щоб побачити всі пам’ятки. Наприклад, ми селимося у районі Барахас, біля аеропорту. Швидко дістатися після прильоту, недорогі, але дуже хороші готелі, тихо, спокійно, і знову ж таки, відмінне транспортне сполучення.

3.

смачно. Можливо, вибагливі туристи не погодяться, але в Мадриді, в принципі, можна смачно поїсти де завгодно. Класичну іспанську тортилью – яєчню з картоплею, пасту і мідії добре готують в будь-якому кафе. Варто їсти там, де сидить багато людей – для Мадриду це кращий індикатор якості їжі.

Що з безпекою?
Після теракту в Барселоні влітку 2017-го багато хто переймається питаннями безпеки під час подорожей до Іспанії. Але насправді ризики тут не більші, ніж у будь-якій столиці ЄС.
Як на мене, можливий ризик один: тут дуже складно вгадати з погодою. Скільки разів приїздили, і обов'язково потрапляли в холод – у різні пори року. Так що не розраховуйте на південне розташування, дивіться на прогнози, візьміть з собою якусь куртку-вітровку і, можливо, пару засобів від застуди.

ВАРІАНТ 3, РОМАНТИЧНИЙ. ЛОМБАРДІЯ.

Павло, 35 років, гід з 16-річним досвідом, керівник тревел-агенції MY WAY: «Можу надати щиру пораду від людини, для якої подорожі – це робота. Якби я їхав не в тур з групою, а саме на відпочинок у травні-червні, то це був би озерний край Італії, і тільки він»

Чому варто?

1.

мальовничо. Ломбардія – регіон на межі Середземномор’я та континентальної Європи. Тому тут чарівні пейзажі – рівнини, гори та пагорби, і саме тут розташовані найбільші та найгарніші озера Італії: Гарда, Маджоре Комо, Ізео. Півсотні заповідників десятки регіональних парків та природних пам'яток – краса Ломбардії захоплює. До того ж, саме у травні тут квітнуть рододендрони, гліцинії та камелії – не так багато місць, де можна це побачити!

2. 

різноманітно. На кожному озері можна обрати формат відпочинку на свій власний смак. Відвідати аристократичні вілли, тихі містечка «борго» або сповнені життя міста-курорти – кожен вирішує для себе.

3. 

спортивно. Озера Італії, зокрема, Маджоре, ідеально підходять для занять вітрильними видами спорту. А зелені поля на берегах приваблюють любителів гольфу з усієї Європи. На озері Комо популярні парапланний та гідропланерний спорт, і навіть туристи можуть замовити оглядовий політ з інструктором.

Чи безпечно?
Озерний край Італії – цілком безпечний та комфортний регіон. Звичайно, як і будь-де в Італії, я не радив би залишати особисті речі в машині. Основні моменти, на які варто звернути увагу – це безпека під час купання в озерах та зайнять водними чи повітряними видами спорту. Ще одне застереження стосується... смачної кухні. Настільки смачної, що зупинитися буває важко, і це інколи призводить до неприємностей зі здоров’ям. Але всі ці ризики – цілком керовані, і жоден з них не вартий того, щоб відмовитися від мандрівки цим казковим краєм.

 

Вартість страховки в будь-яку з рекомендованих поїздок складе:

4 дні = 105 грн.
5 днів = 132 грн.
7 днів = 151 грн.

Страхове покриття для будь-якої кількості днів перебування за кордоном становить 30 000 євро.
Цілодобова інформаційна підтримка від асистуючої компанії.

Важливо пам'ятати: при настанні страхового випадку, до моменту отримання допомоги, необхідно зв'язатися з представником УНІКА за телефонами:

+38 044 239 88 00,
+38 095 280 82 43 (тільки для SMS повідомлень)

Email address: coris@coris.ua
SKYPE: CORIS.UA
Viber: +38 068 239 88 00

і виконувати всі рекомендації з отримання та/або оплати медичної допомоги. У разі отримання невідкладної медичної допомоги при станах, що загрожують життю застрахованої особи або при станах непритомності застрахованої особи повідомлення необхідно здійснити як тільки це стане можливим, але не пізніше 3 (трьох) днів.

Оформити страховку можна он-лайн на сайті компанії за посиланням.
Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз