UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

Добровільно і свідомо: як розширити свій захист за автоцивілкою?

Наш допис про пряме врегулювання викликав чималий інтерес у читачів блогу УНІКА. І одразу після нього ми отримали багато запитань щодо «розширеної» автоцивілки. Саме так водії називають добровільне страхування своєї відповідальності, яке зазвичай пропонують їм на додаток до обов’язкового полісу. Що це за послуга? І навіщо вона потрібна, якщо автовласник вже придбав звичайну автоцивілку? Розповідаємо.

Добровільно і свідомо: як розширити свій захист за автоцивілкою?

Насправді все дуже просто.

Розширена, додаткова або добровільна автоцивілка – це страхування відповідальності автовласника, завдяки якому збільшується сума виплат для постраждалих у ДТП. Цей захист знадобиться, якщо власник полісу виявиться винуватцем аварії.

 

Логічне запитання: навіщо збільшувати суму можливих виплат?

Адже усім відомо, що в Україні – доволі старий і, відповідно, не дуже дорогий автопарк. Середній вік машини українського автовласника становить 19 років. І навіть середня вартість б/у автівки, яка офіційно ввозиться на наш ринок, минулого року була меншою за 13 000 доларів. Приблизно стільки коштують 3-7-річні Skoda Octavia або Renault Megane – лідери нинішніх автопродажів.

Зважаючи на ці цифри здається, що 100 000 гривень, які передбачені полісом автоцивілки – солідна сума, і у випадку ДТП її цілком має вистачити на ремонт. Це приблизно 3 500 доларів за поточним курсом гривні, або чверть вартості подібної автівки.

Але не все так просто. Адже загальна статистика – це лише «середня температура» на наших автошляхах. І у окремих містах та регіонах вона може суттєво відрізнятися.

Важливо: лише минулого року в Україні продано понад 80 000 нових автівок: від KIA Sportage до Mercedes Benz – у ТОП-20 найбільш популярних марок є зовсім недешеві авто. Більшість з них їздить дорогами Києва, Київської області та міст-мільйонників. І саме у цих містах та регіонах – достатньо напружена дорожня ситуація: тільки у Києві щороку стається приблизно 35 000 ДТП, або 95 аварій на день. Тож спричинити ДТП за участі нової і доволі дорогої машини – цілком реально і навіть дуже імовірно.

 

Ще більш реальна перспектива у такому випадку – витратити на ремонт авто більше, ніж 3,5 тисячі доларів. Прості цифри: ціна звичайної фари на не-новий VW Touareg – 12-15 тисяч гривень, зовнішнього дзеркала на Audi Q5 – близько 10 тисяч. І це вартість лише окремих запчастин, а в простому ДТП зазвичай пошкоджується не одна, а 3-4 деталі. Окрема стаття витрат – робота майстрів СТО, що приведуть постраждалу автівку до ладу. Зверніть увагу: мова не йде про преміальні авто рівня Porsche, яких досить багато у великих містах.

Що робити, якщо коштів за автоцивілкою не вистачить для компенсації? Їх прийдеться доплачувати з власної кишені. Звичайно, якщо не придбати добровільну автоцивілку – на 100, 200 або 500 тисяч гривень, як-от пропонує УНІКА.

Важливо: програми добровільної автоцивілки відрізняються у різних компаній. Обирайте таку суму захисту, яку вважаєте достатньою для себе. Порада від УНІКА – не менше 200 000 гривень для міст-мільйонників і 500 000 гривень для Києва.

 

Отже, добровільна автоцивілка – універсальна послуга, якою варто доповнити будь-який поліс обов’язкового автострахування. Звичайно, краще придбати обидві «цивілки» одночасно і в одній компанії. Але якщо Ви не замислювалися про додатковий захист – ніколи не пізно його докупити. Тільки під час придбання пам’ятайте про 3 важливих моменти:

1

Добровільна автоцивілка діє лише після того, як буде відшкодований збиток за ОСЦПВ. Щоб скористатися нею, у водія має бути діючий поліс обов’язкової «цивілки». Не можна замінити обов’язковий поліс добровільним!

2

У різних компаній – різні умови і вартість послуг добровільної автоцивілки. Обов’язково порівнюйте їх та обирайте варіант, що найкраще підходить саме Вам!

3

В УНІКА можна придбати добровільну автоцивілку, навіть якщо обов’язковий поліс Ви вже купили в іншого страховика. Але це не загальне правило, а наша перевага. Тож якщо Вам відмовили в іншій компанії – не засмучуйтесь, а просто звертайтесь до наших фахівців.

І, звичайно, залишайте заявку на сайті, якщо у Вас виникли додаткові питання. 
А якщо Ви вже вирішили купувати поліс – тоді просто скористайтесь онлайн-замовленням за посиланням. 

Зичимо легких і безпечних доріг!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз