UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Куди поїхати восени? 3 поради від досвідчених мандрівників

Цього тижня в Україну прийшла справжня «метеорологічна» осінь, а разом з нею — прохолодна і дещо депресивна погода. А може варто не піддаватися дощовому настрою, а поїхати у відпустку? Ось тільки куди? Про це розказали три чарівні дівчини з чималим досвідом подорожей. А фахівці УНІКА дали поради щодо безпеки та страхування, аби зробити осінню відпустку спокійною та безтурботною.

Куди поїхати восени? 3 поради від досвідчених мандрівників

То ж куди варто спрямувати свій осінній маршрут?

Варіант 1. Туди, де багато жовтого листя

Ірина, відомий HR-експерт,
волонтер Олімпійських ігор-2018 та досвідчена мандрівниця

Ірина вважає, що осінь варто зустрічати там, де природа виглядає особливо яскравою і можна побачити усі барви цієї красивої пори року: «Варіант ближче до України — це Альпи, наприклад кудись на південь від Мюнхена. Також гарно в Австрії або Словенії: природа в тих краях дуже гарна, а туристів у цей час небагато, що сприятливо позначається на бюджеті. Але мій варіант осінньої поїздки — Південна Корея. Саме туди я планую вирушити вже 2 жовтня.»

Чому Корея? Бо важливим фактором хорошого відпочинку восени є гарна погода: сонячна, але не спекотна, без дощів і вітру. Це на 100% про жовтень в столиці країни, Сеулі. Екстремально спекотні літні температури змінюються комфортної приємною погодою, до зимових морозів ще далеко, тому можна багато часу проводити на природі, відвідуючи національні парки, яких в Кореї дуже багато — і в горах, і на узбережжі. Сеул, незважаючи на велику кількість населення і щільність забудови, також радує парками і скверами, і кожен з них відрізняється чимось особливим.

Подорож до Кореї має ще одну перевагу — це проста підготовка та відносно невеликий бюджет поїздки у порівнянні з тією ж Японією. Якщо Ви давно мріяли подивитися на знамениту японську осінь, то Корея може стати хорошою альтернативою: ціни тут нижчі, віза безкоштовна і отримати її легко, при цьому природа нічим не відрізняється від японських пейзажів. Милування барвами азійської осені у Кореї можна доповнити різноманітною і смачною місцевою кухнею. А після прогулянок парками і хайкінгу у горах можна «відновити сили» та додати собі драйву у численних нічних клубах та караоке-барах.

3 причини відвідати Південну Корею:

  • гарна погода для прогулянок і відвідування усіх цікавих туристичних об’єктів,
  • дешевша та доступніша, ніж Японія, але має не менш цікавий азійський колорит,
  • для туриста є усі види відпочинку — від прогулянок по парках та скверах до хайкінгу в горах, а ввечері та вночі — бурхливе нічне життя в клубах Сеулу

Важливо: Південна Корея — дуже безпечна країна. Хоча у барах та людних місцях іноді трапляються кишенькові крадіжки, тож радимо тримати сумку з грошима та документами при собі. І якщо зберетеся не до Сеулу, а у більш тривалу подорож корейської провінцією, можуть знадобитися принаймні 2 додаткові щеплення! Про них краще дізнатися у свого сімейного лікаря.

 

Варіант 2. Туди, де залишилось літо

Тетянаредакторка жіночого он-лайн журналу, мандрівниця та блогерка

Тетяна не уявляє відпустку восени без Середземноморського регіону. Вона радить одночасно зазирнути до двох країн — Туреччини та Греції: «У нашій скарбничці осінніх вояжів вже є Туреччина з приголомшливими видами Фетхіє та Олюденіза, а також антика острівної Греції — легендарний Родос. Оксамитовий сезон для Середземномор’я кожного року різний! Зберігається головне — розмаїття фруктів, комфортна температура води та приємна літня погода для прогулянок за новими враженнями».

Згадані грецькі та турецькі курорти знаходяться від одного не більш як за годину прогулянки катером. Принаймні, якщо Ви плануєте подорожувати з безвізом, переїзд до Греції буде максимально комфортним. Місцевий оператор по приїзду оформлює гостю разову візу, а зустрічають у Греції щиро та гостинно. Пора збору врожаю всіляких фруктів поруч з морем надихає насолоджуватися місцевими стравами, а для любителів спортивного відпочинку доступні підводні розваги – Фетхіє полюбляють дайвери різного віку та з різних країн.

3 причини поїхати в Туреччину та відвідати Родос:

  • продовження купального сезону — на Родосі він триває аж до листопада!
  • цікаві історичні пам’ятки Туреччини та Греції, багатий вибір екскурсій
  • можливість подивитися на яскравий підводний світ, дайвінг
Важливо: на грецькому узбережжі можна «познайомитися» з морським їжаком, чиї уколи дуже болючі. Тож для купання радимо використати спеціальні черевики. А ще варто пам’ятати – для дайвінгу знадобиться спеціальний страховий поліс!

 

Варіант 3. Туди, де гостинно зустрінуть

Ольга, студентка КНЕУ ім. В. Гетьмана
та Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, волонтерка KNEU Media

Ольга наголошує, що при наявності навіть декількох вільних осінніх днів, ідеальний варіант — візит до польської Познані: «Це місто парків, озер та архітектури. Стовідсотково варто йти на оглядову екскурсію центром міста. Не оминайте термальні басейни в місцевому аквапарку: особливу насолоду отримаєте, якщо на вулиці прохолодно! Також раджу приділити час шопінгу, бо ціни у Познані нижчі, ніж в аналогічних українських магазинах. І, звичайно, місцева кухня! По-перше, спробуйте круасани Св. Мартіна! Їх готують тільки сертифіковані пекарні Познані і навколишніх міст, і вони вже стали символом цього регіону. Основа начинки — білий мак і горіхи. Але майте на увазі – одного разу таке скуштуєш і дуже складно стриматись потім. По-друге, скуштуйте журек — суп на мучній заквасці. Подається він у свіжому хлібі, який також можна з’їсти. Основні інгредієнти: мучна закваска, м’ясо, яйце. Дивовижна смакота!»

Якщо шопінг у Познані сподобається, та захочеться зекономити ще більше —стане у нагоді tax-freе. Для цього нагадайте касиру, щоб оформив потрібні документи, покажіть їх на кордоні та отримаєте 20% знижку від вартості покупок по приїзду додому.

Три причини, щоб вибрати Познань для осінньої відпустки:

  • легко та швидко дістатися
  • парки, озера та архітектура, сучасна і середньовічна
  • смаколики, шопінг та зручний tax-free з 20% економії

Важливо: Познань вважається спокійним містом з гарною туристичною інфраструктурою, але восени погода тут ближче до української, тож краще взяти теплі речі з собою. Ще один важливий момент: більшість ліків у Польщі має виписати лікар, придбати їх просто в аптеці навряд чи вдасться. Тож краще мати з собою страховий поліс: тоді консультація лікаря і медичні препарати будуть оплачені страховою компанією.

Сподіваємося, розповіді наших мандрівниць надихнули Вас на планування власної осінньої подорожі. І якщо Ви вже обрали свій напрямок, пам’ятайте – УНІКА поруч, і ми завжди раді подбати про Вас за кордоном.

Щасливої осені!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз