Ваша сім'я готується до поповнення — що потрібно знати

Напевно, ви вже знаєте, що новонароджений — чудова істота з особливими здібностями, які дорослі втрачають. Наприклад, немовлята мають сильний нюх і можуть розпізнати запах своєї матері всього через кілька днів після народження. Це допомагає їм сформувати зв'язок з людьми та відчувати себе у безпеці. Але немовля — ніжне і вразливе. У нього чутлива шкіра, тому потрібно використовувати спеціальні засоби для прання та стежити, щоб дитина не знаходилася на відкритому сонці.

Маленька людина не може повідомити про те, що їй некомфортно: єдиний доступний спосіб — це плач. Немовлята плачуть, щоб повідомити про голод, дискомфорт, втому чи потребу в пестощах. Але що саме їх турбує, батькам доведеться вгадувати самостійно. Наприклад, дитину легко налякати, причиною може бути гучний шум, сильний запах, яскраве світло, раптовий рух, його власний крик або раптово побачена ним власна ручка чи ніжка. Ви зрозумієте, що новонароджений наляканий, якщо він спочатку розкидає руки в сторони, розкриваючи долоні, потім швидко стуляє їх, та знову притискає до тіла.

А ще дитина може одночасно пити та дихати, мати може помітити це, коли годує грудьми. Ця здатність зберігається приблизно до 7-місячного віку. Також часто батьків лякає здатність маленьких дітей не дихати уві сні 5-10 секунд, але на початку життя таке нерегулярне дихання не повинне турбувати. На жаль, іноді бувають і більш загрозливі випадки припинення дихання, коли потрібна негайна медична допомога.

Тема здоров'я для дитини дуже актуальна! Добра новина, що імунна система дитини стрімко розвивається, а дитина отримує пасивний імунітет від матері під час вагітності і через грудне молоко, але цей імунітет не всесильний. Тому немовлятам роблять щеплення відповідно до календаря вакцинації. Основні хвороби також навчилися добре лікувати, за останніх 30 років рівень смертності дітей віком до п'яти років знизився на 60%. Але вибрати хорошого лікаря-неонатолога, а потім педіатра, як і раніше, дуже важливо, адже ці фахівці мають стати вашими друзями та вчителями на найближчий час.

Ми впевнені, що ви вже достатньо підготовлений майбутній батько чи мати, і можете відчувати себе впевнено у вирішенні нових питань, які можуть виникнути в сім'ї, що росте. Але ми, як страхова компанія, рекомендуємо подумати і про фінансовий захист. Зокрема, про купівлю полісів страхування, насамперед життя та здоров'я, а також інших видів, які допоможуть зберегти спокій та гроші у разі непередбачених проблем.

 

Які питання слід поставити собі?

Батьківство має змусити нас думати стратегічно і не боятися ставити собі складні питання. Насамперед подумайте про себе. Тому що ви — найголовніша людина для вашого малюка, і саме на вас він повинен повністю покладатися найближчі роки — як емоційно, так і в більш приземленому, фінансовому плані. Тому найсерйозніше питання, яке ви можете поставити собі — як забезпечити життя дитини та сім'ї, якщо з вами станеться щось непередбачене? Не бійтеся думати про це. Розгляньте різні варіанти та обов'язково вивчіть можливості страхування життя. Поліс гарантує, що ваша сім'я буде забезпечена страховими виплатами, якщо ви не зможете подбати про неї самі.

У нас в УНІКА існує кілька програм страхування життя. Замовте консультацію на сторінці https://uniqa.ua/private/life/zhizn/ та вам детально розкажуть про них.

 

Як забезпечити найкращу медичну допомогу для родини, що зростає?

Якщо у вас є поліс корпоративного добровільного медичного страхування (ДМС), уточніть з якого віку і як ви можете підключити до нього вашу дитину. Щоправда, зазвичай малюк повинен трохи підрости, щоб його батьки могли скористатися своєю медичною страховкою для його лікування. Але для немовлят є інша можливість — тато чи мама можуть укласти договір страхування на випадок хвороби, у цьому разі виплату нараховують на картку матері або батька, які можуть на власний розсуд використовувати гроші для лікування і, якщо потрібно, подальшої реабілітації. Таку страховку варто оформити і на самих батьків - адже дорослі теж нерідко хворіють. Виплати передбачені за 70 діагнозами. Детальну консультацію можна отримати у фахівців УНІКА, замовивши на цій сторінці: https://uniqa.ua/private/life/vyplata_za_diagnozom/

 

Що ще можна застрахувати?

Ми впевнені, що все, що вам дорого, варто захистити страховкою, особливо в період, коли ви зосереджені на дитині. Саме в цей період через стрес і недосипання молоді батьки схильні частіше припускатися помилок — наприклад, мати може забути закрити кран і випадково залити квартиру сусідів.

Страхування відповідальності перед сусідами вбереже вас від додаткових хвилювань та збереже бюджет. До речі, якщо ви скористаєтеся нашою пропозицією та купите цей договір разом із договором страхування квартири — ви зможете заощадити на страховому платежі. Також це актуально, якщо ви запросите няню — незнайома з побутовими питаннями вашої родини людина теж може випадково спричинити матеріальні збитки.

Скоріше всього, молодий батько за кермом буде більш зосереджений, адже тепер він відповідальний за найдорожче — життя своїх дітей. Але решта учасників дорожнього руху можуть порушувати правила і робити ризиковані маневри на дорозі. Тому договір страхування автомобіля — КАСКО — також може стати у нагоді.

Сподіваємося, відповіді на страхові питання допоможуть вам спокійно та впевнено планувати радісну подію — народження вашої дитини. Бажаємо вам сил, а вашому малюку — щасливого та спокійного життя під мирним небом.