Страхування здоров'я восени: як вибрати оптимальний варіант

Фактори ризику для здоров'я восени

Зниження імунітету. Восени, коли різко змінюється погода, наш організм стає вразливішим до інфекцій. І хоча ми не можемо повністю убезпечитися від застуд та вірусів, захищатися від них треба. По-перше, варто вдягатися по погоді та не переохолоджуватися. По-друге, уникати скупчення людей в транспорті та магазинах. По-третє, комплексно укріплювати імунітет. Сюди входить повноцінне та збалансоване харчування з достатньою кількістю злаків, овочів та фруктів, регулярні фізичні вправи, загартовування організму. Бажано також обмежити куріння, оскільки воно зменшує здатність дихальних шляхів опиратися інфекціям. Важливий рівень захисту, яким, на жаль, більшість людей нехтує – вакцинація від грипу та Covid-19. 

 

Травми та нещасні випадки. Темрява, калюжі, опале листя можуть призвести до падіння, спричинивши травму. Ще більш слизько стає, коли земля починає підмерзати. Тому треба обирати взуття з більш стійкою та нековзаючою підошвою. Оскільки восени можливі блекаути, беріть із собою ліхтарик. Так ви підвищите безпеку себе та інших на темних вулицях. Особливо уважними слід бути на перехрестях та переходах, адже восени кількість ДТП із травмуванням учасників дорожнього руху зростає.    

Тож саме восени варто подбати і про фінансовий захист здоров’я.

 

Який вид страхового захисту для здоров’я краще обрати?

 

Добровільне медичне страхування (ДМС). Цей вид страхування передбачає оплату призначеного лікування за рахунок страхової компанії. Зазвичай така страховка є елементом соціального пакету, який пропонує роботодавець. Але в УНІКА купити поліс ДМС для себе та своєї родини може будь-хто. У разі погіршення стану здоров’я, загострення хронічних хвороб, невідкладного стану застрахованому потрібно звернутися до медичного асистансу. Лікар-координатор, вислухавши скарги, організує надання допомоги та запише на прийом до лікаря. Страхова компанія оплатить медичну консультацію, діагностику та лікування, а також покриє вартість медикаментів.   

ДМС – це оптимальний варіант для людей, які хочуть мати постійний доступ до якісних медичних послуг за допомогою страхової компанії. Кількість можливих звернень протягом строку дії поліса необмежена, але існує річний ліміт оплати лікування – в УНІКА це від 75 000 до 175 000 гривень залежно від варіанту програми.

 

Страхування від нещасного випадку (НВ). Це доступне для всіх страхування «про всяк випадок». Поліс передбачає виплату частини страхової суми у разі травми, опіку, укусу тварини або іншої раптової та непередбачуваної події, внаслідок якої клієнт на деякий час втрачає працездатність, стає інвалідом або іде з життя. Важливо, що поліс НВ, на відміну від ДМС, не забезпечує процес лікування – про це потрібно дбати самому застрахованому або його родині. 

Страхування від НВ – must have для людей, які займаються спортом або працюють у сфері з підвищеним ризиком травмування. Також цей поліс важливий для захисту дітей, які можуть травмуватися під час гри у дворі або займаючись у спортивних секціях. Страхування від НВ допоможе компенсувати витрати в разі травми, втрати працездатності або летального випадку.

 

Виплата за діагнозом. Програма виплати за діагнозом, на відміну від ДМС, не покриває лікування застуд, розладів травлення та інших частих та відносно легких проблем. Натомість поліс працює за фактом діагностування серйозної або критичної хвороби. У переліку покриття програми УНІКА – 70 захворювань та станів, серед яких критичні (інфаркт, інсульт, онкохвороби). Усе відбувається просто та швидко – при встановленні діагнозу клієнт отримує виплату, яка дає можливість самостійно пройти курс лікування в  комерційній клініці, придбати дорогі ліки тощо. Ці гроші є рятівним колом у складні часи, коли мало хто має фінансову «подушку безпеки».     

Виплата за діагнозомнеобхідна опція захисту мінімум у трьох випадках. По-перше, для ваших батьків, здоров’я яких із віком стає вразливішим. По-друге, генетичний фактор – якщо в родині були випадки однієї із серйозних хвороб, що покриваються програмою. По-третє, для захисту малюків, які зазвичай хворіють інфекціями частіше, ніж дорослі. За рахунок того, що поліс  захищає не від звичних та частих розладів, а від справді серйозних хвороб, він має меншу ціну, ніж ДМС. На Заході подібні продукти відомі як Cash Benefit та досить популярні.

 

Страхування життя. Комплексний вид страхування, який дозволяє примножити капітал та одночасно захистити його власника на випадок, якщо з ним трапиться щось серйозне. Цей вид страхування передбачає виплату великої суми у разі критичної хвороби, інвалідності або смерті застрахованої особи.

Клієнтами цих програм є люди, які хочуть примножити капітал та забезпечити добробут у майбутньому для себе та своїх близьких. Щоби убезпечити здоров’я від несподіванок, які можуть завадити досягненню мети, накопичувальну програму бажано доповнити опцією «Подвійний захист». В такому разі ви будете фінансово захищені від нещасного випадку, на випадок критичного захворювання, або інвалідності.

 

Лайфхаки щодо користування та економії

 

Зважайте на обмеження покриття. Щодо окремих послуг в ДМС можуть встановлюватися ліміти компенсації: зокрема, на екстрену стоматологію та планову стаціонарну допомогу. Також у деяких компаній в договорах можливі франшизи на послуги клінік преміум-сегменту або деякі медикаменти. Тобто частина вартості послуги або ліків не буде оплачена страховою компанією. З іншого боку, наявність франшизи зменшує вартість полісу, тому може бути оправдана, якщо ви хворієте не часто.   

 

Користуйтеся можливостями телемедицини – онлайн-консультаціями досвідчених лікарів: терапевта, педіатра, ендокринолога, гастроентеролога, уролога, ортопеда, офтальмолога тощо.  Це особливо зручно, якщо ви перебуваєте поза межами міста або за кордоном. В УНІКА послуги телемедицини надаються не лише клієнтам по ДМС. Це може бути додатковою опцією для клієнтів, що мають поліс КАСКО або страховку туриста.

 

Оцініть сервісні можливості. Якщо раніше основним каналом зв’язку для запису до лікаря був телефон, то зараз існує чимало зручних альтернатив. Наприклад, УНІКА має чат-бот в Telegram та Viber, а також функціональний мобільний додаток MyUNIQA. Ці IT-рішення дозволяють не лише повідомити про страховий випадок, записатися на візит до клініки та онлайн-консультацію лікаря, а й надати фотокопії документів для отримання страхового відшкодування.

Як бачимо, страхування – потужний інструмент захисту нашого здоров'я. Не завжди від нас залежить, чи будемо ми ним користуватися та наскільки часто. Але мати таку можливість – завжди краще, ніж долати фінансові проблеми та шукати лікаря самотужки. Дізнатися більше про медичне страхування УНІКА можна тут: https://uniqa.ua/private/life/. Бажаємо вам міцного здоров’я!