UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Відпустка восени. Куди можна поїхати в оксамитовий сезон

Календарне літо закінчується 31 серпня. Але диво літнього відпочинку можна продовжити. Потрібно тільки пережити метушню на початку вересня, і ось він – оксамитовий сезон. Цей період в регіонах з переважаючим субтропічним кліматом зазвичай триває до середини жовтня, а у країнах Магрибу навіть до початку листопада. Але не менш приємними для осінніх подорожей є інші частини світу, які готові радувати туристів красою природи, вражаючою архітектурою та шедеврами місцевої кухні. Вибрати напрямок поїздки українці можуть з великого списку, важливо лише не забувати про законодавчі обмеження для туристів, які пов'язані з пандемією СOVID-19.

Відпустка восени. Куди можна поїхати в оксамитовий сезон

У цьому блозі ми зібрали останні дані про особливості відвідування найбільш популярних країн. Пам'ятайте, що перед відльотом варто ще раз уточнити, чи не змінилися умови в'їзду в останній момент. Втім, навіть якщо в теорії все в порядку, в житті завжди краще бути готовим до форс-мажорів.

Найпопулярніші напрямки

З початку року українці найбільше подорожували до трьох країн: це Туреччина (її відвідали 774 тис. осіб), Єгипет (705 тис. осіб) і Угорщина (671 тис. осіб). Напевно інтерес до цих країн не вщухне й восени. Про Туреччину ми докладно писали тут: https://uniqa.ua/blog/bereg-turetskiy-chto-vazhno-znat-o-poezdkakh-v-turtsiyu-etim-leto/. З нововведень: країна тепер вимагає ПЛР-тест, зроблений за 72 години до поїздки або експрес-тест на антигени (за 48 годин). Від тестів звільняються туристи, які отримали всі щеплення від СOVID-19. На підтвердження цього треба пред'явити сертифікат англійською мовою про повну вакцинацію, остання доза повинна бути отримана не пізніше, ніж за 14 днів до в'їзду.

Щоб відвідати Єгипет, потрібно пред'явити сертифікат щеплень з QR-кодом, який свідчить, що ви пройшли повний курс вакцинації, а остання доза була мінімум за два тижні до подорожі. Список дозволених препаратів досить довгий: Comirnaty (Pfizer / BioNTech), Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Johnson (Johnson & Johnson), Covishield (Serum Institute of India), CoronaVac (Sinovac Life Sciences). Всі нещеплені мандрівники повинні надати негативний результат ПЛР-тесту, отриманий не раніше, ніж за 72 години до прильоту в Єгипет.

Відвідування Угорщини. З початку серпня ця країна дозволила вільний в'їзд громадянам України при використанні наземних пунктів пропуску. Якщо подорожувати літаком, то потрібен негативний результат ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до в'їзду в Угорщину. Від цієї процедури звільняються діти до 18 років і ті, хто має сертифікат вакцинації. Країна визнає українські сертифікати про щеплення.

Інші країни Європи

Поїздка в Грузію. Напередодні дня Незалежності наші країни взаємно визнали сертифікати про щеплення від коронавируса. Якщо такого документа немає, необхідний негативний результат ПЛР-тесту, зроблений за 72 години до в'їзду, також його доведеться здати ще раз через 3 дня перебування в країні. Від тестів звільнені діти до 10 років.

Візит до Чехії. 25 серпня уряд Чехії ухвалив рішення зняти обмеження на в'їзд в країну для вакцинованих українських туристів. Чехія визнає вакцини Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Comirnaty (Pfizer / BioNTech), Johnson (Johnson & Johnson), Covishield (Serum Institute of India). Сертифікат про вакцинацію повинен бути англійською мовою із зазначенням персональних даних щепленого, типу вакцини, даних установи, що видала сертифікат, а також з можливістю віддаленої перевірки інформації через QR-код. Нагадаємо, до моменту в'їзду до Чехії потрібно заповнити анкету за посиланням: https://plf.uzis.cz/

Отриманий документ в паперовому або цифровому вигляді потрібно буде надати під час прикордонного контролю.

Поїздка до Фінляндії. Громадяни України можуть прибути до Фінляндії або прямими рейсами, або транзитом тільки через країни «зеленої зони». Для повністю щеплених вакцинами, визнаними в ВООЗ і Євросоюзі, в'їзд в країну вільний. Підходять вакцини:

  • Comirnaty (Pfizer-BioNTech)
  • Spikevax (Moderna)
  • Vaxzevria (AstraZeneca)
  • Johnson (Johnson & Johnson)
  • Covishield (Serum Institute of India)
  • CoronaVac (Sinovac Life Sciences)

Якщо повний курс вакцинації ви не пройшли, але вже є перше щеплення, потрібно здати ПЛР-тест протягом 72 годин після прибуття у країну. А тим, хто взагалі не вакцинувався, потрібно зробити ПЛР-тест максимум за три доби до виїзду з України. Можуть туристів протестувати і на кордоні, але процедуру доведеться проходити двічі (безпосередньо при в'їзді і через 72 години). Тішить, що обидва тести безкоштовні – записатися потрібно на сайті https://finentry.fi

Туристична поїздка до Швейцарії. З 2 серпня Швейцарія відкрила свої кордони туристів з України. Для в'їзду потрібно бути вакцинованим однією з затверджених в країні вакцин, або надати негативний тест на коронавірус або довідку, що ви вже перехворіли. Швейцарія визнає всі сертифіковані ЄС і ВООЗ препарати. Тим, хто летить до Швейцарії літаком, слід завчасно заповнити в'їзну онлайн-форму на сайті https://swissplf.admin.ch/formular

Аналогічні вимоги введені при відвідуванні Чорногорії, яка все літо впускала туристів без будь-яких документів про тести і щеплення. З 24 серпня при в'їзді потрібно пред'явити або документ про повну вакцинацію, або негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус (термін – не більше 72 годин), або негативний результат експрес-тесту на коронавірус, зроблений не раніше ніж за 48 годин до перетину кордону.

Також з 1 вересня перестане бути повністю вільним в'їзд до Північної Македонії. Нові вимоги стандартні: або документи про вакцинацію або результати тесту (ПЛР або експрес-тести на антигени).

В цілому, що стосується країн Європи, то ще 15 липня ЄС вніс Україну в «зелений список» країн, та рекомендував всім членам ЕС переглянути свою політику по прийому туристів. Однак, остаточне рішення кожна держава моє приймати самостійно. Багато країн відкрили кордони для наших співвітчизників, але далеко не всі. Наприклад, Польща досі не приймає українських туристів.

Екзотичні країни

Поїздка на Мальдіви. Щоб відвідати ці острови, вам потрібен ПЛР-тест, зроблений не менше ніж за 96 годин до прильоту. Раніше країна анонсувала, що туристів будуть запрошувати сюди не тільки відпочивати, але й вакцинуватися, але це станеться, коли буде повністю вакциновано все населення.

Туризм в Танзанії. Всім туристам, які прилітають до Танзанії, необхідно надати негативний результат тесту на COVID-19 (термін – не більше 72 годин до прильоту). Для країн з високим ступенем захворюваності COVID-19 є вимоги 14-денного карантину. Протягом 24 годин до моменту прибуття в країну мандрівники повинні зареєструватися на сайті https://afyamsafiri.moh.go.tz/#/home

Важливо! З початку серпня повернутися в Україну з поїздки найлегше за умови повного курсу щеплень від COVID-19, або прийому хоча б першої дози вакцини (довідка за формою 063-О). Є особливості для тих, хто повертається з Росії або з Індії. Всім іншим по приїзду доведеться пред'явити негативний результат проходження тестів або відбувати карантин.

Нагадуємо, останні дані про зміну вимог до українських туристів при подорожах світом дивіться на сайті https://tripadvisor.mfa.gov.ua  і на відповідних сайтах країни, до якої ви прямуєте.

Сподіваємося, наш дайджест надихнув вас провести відпустку саме на початку осені. Бажаємо вам чудового відпочинку і не забувайте про туристичне страхування з покриттям COVID-19. Ця страховка не тільки обов'язкова, але й незамінна на практиці. Поліс допомагає отримати якісну медичну допомогу і захищає туриста від фінансових втрат у разі погіршення здоров'я за кордоном, компенсуючи вартість лікування. Купити його можна онлайн: https://uniqa.ua/private/travel/puteshestvie-za-granitsu/

 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз