UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

5 міфів про лайф-страхування

Страхування життя викликає все більший інтерес, але довкола нього є чимало перекрученої інформації та навіть міфів. У цьому блозі УНІКА ми розкажемо про п’ять розхожих стереотипів щодо лайф-страхування, які насправді не мають під собою підґрунтя. А допоможе нам у цьому Ігор Міцан, начальник департаменту по роботі з партнерами.

5 міфів про лайф-страхування

Ігорю, з якими упередженнями щодо лайф-страхування ви найчастіше стикаєтесь?

– По-перше з тим, що страхування життя та банківській рахунок ставлять на одну сходинку та вирішують питання, як краще відкладати гроші: на банківській рахунок чи на страхування життя. Що тут можна сказати? Що обидва фінансові механізми важливі та потрібні. Депозит у банку та інші види заощаджень створюють основу для майбутнього, але саме страхові продукти дають впевненість, що якщо щось станеться, у вас буде достатньо фінансів, щоб подолати негаразди.

До речі, ми вже розповідали, як важливо мати так звану фінансову подушку безпеки та як її формувати. https://uniqa.ua/blog/kak-nachat-otkladyvat-i-byt-schastlivym/

Депозит зазвичай розглядають ще як інвестиційний механізм, тож якщо ви передчасно знімете гроші з рахунку для термінових потреб, то втратите процентну ставку. Тож витрачати гроші з депозиту при проблемах зі здоров’ям – не найкращий варіант. Тим більше, грошей на рахунку у банку може буде недостатньо, наприклад, для складної операції. Натомість страхування життя забезпечує великі виплати при складних діагнозах, яких вистачить на оплату операції та подальшої реабілітації. Наприклад, максимальна сума виплат по програмі «Життя & Відповідальність» становить 200 000 євро. А по програмі «Майбутнє & Захист» – до 500 000 євро.

Отже я рекомендую мати як ощадний рахунок, де ви будете накопичувати гроші з відсотками, так і поліс страхування життя. Це дозволить вам впевнено почуватися та примножувати статки. А якщо трапиться щось непередбачуване, то нехай за це заплатить страхова компанія, а не ви чи ваші рідні. Мабуть можливо також назвати цей продукт «страхуванням життєвого рівня», адже крім поступового накопичення коштів він дає ще душевний спокій та впевненість у майбутньому, а це інколи дорожче за гроші.

А є невірні твердження щодо віку, коли страхування життя стає потрібним?

– Так, деякі з клієнтів при першій зустрічі впевнені, що страхування життя не потрібно молодим. Але це не так, навпаки саме для молоді цей продукт є найбільш ефективним. Страхування життя потрібно усім, навіть дітям, бо має дві функції – захист здоров’я (виплати грошей, якщо щось станеться) та власне накопичення (формування початкового капіталу для входження у дорослий вік, на навчання або весілля). Таким чином батьки або дідусі та бабусі можуть найкраще потурбуватися про забезпечене майбутнє дитини. Важливий момент – накопичувати з полісом страхування життя легше протягом великого проміжку часу – 10 та більше років, тоді страхові внески будуть не дуже обтяжливі для сім’ї. Договір страхування життя в УНІКА може бути укладений на термін від 5 до 45 років. Молодь може почати формувати свої майбутні пенсійні накопичення за допомогою страхування життя одразу після отримання постійної роботи. Це дозволить робити невеличкі внески, а вже через 15-20 років мати солідну суму. Також є можливість отримувати часткові виплати кожні 5 років протягом дії договору. До речі, дослідження на ринку страхування США показують, що 40% людей у солідному віці жалкують, що не придбали страхування життя якомога раніше. Тож рекомендую не повторювати їхніх помилок.

Що ще зупиняє клієнтів, які зацікавлені у страхуванні життя?

– Багато хто вважає, укласти договір страхування життя занадто складно, а його умови дуже незрозумілі. Дійсно, класичні програми лайф-страхування не можна придбати онлайн так само легко, як, наприклад, туристичне страхування або страхування квартири на нашому сайті. Але причина не в складності продукту, а в тому, те, що цей вид страхування вимагає довготермінових відносин між компанією та клієнтом. Тож важливо переконатися, що страхувальник розуміє важливі пункти договору. На сайті УНІКА є інформація, яка допомагає ознайомитися з особливостями програм та згодом поставити консультанту правильні запитання.

Другим кроком до укладання договору стане консультація з фахівцем. Іноді можуть знадобитися додаткові консультації, адже ми пропонуємо декілька різновидів страхування життя та треба підібрати таку програму, яка найкраще відповідає вашим цілям та стилю життя. Ви, як клієнт, у більшості випадків не зобов'язані надавати страховій компанії якихось додаткових відомостей про свій стан здоров’я, статки тощо. Натомість можете, як клієнт, вимагати від компанії дані про її фінансовий стан, забезпечення договорів, особливості інвестиційних програм та іншу публічну інформацію.

Є люди, які впевнені, що корпоративне страхування – це максимум того, що їм потрібно. Чи це так?

– Зараз багато компаній в Україні пропонують страхування як перевагу для своїх співробітників. Здебільшого працівники можуть користуватися добровільним медичним страхуванням, яке забезпечується за рахунок роботодавця. Цей вид захисту добре працює при поширених проблемах зі здоров'ям, але він може бути недостатньо ефективним при складних діагнозах, наприклад, виявленні онкологічного захворювання. До того ж медична страховка не дозволяє накопичувати кошти на майбутнє. А у випадку зміни роботодавця ви автоматично втратите і свій страховий захист. Тож я рекомендую краще доповнити корпоративний поліс страхування особистою програмою по страхуванню життя. Це дасть вам можливість самостійно керувати як розміром страхових внесків, так і особливостями покриття.

А з якім п’ятим міфом вам найчастіше приходиться стикатися?

–Один з найбільших міфів – страхування життя занадто дороге. Часом щорічні внески можуть здатися великими, але, по-перше, є можливість розбити один річний платіж на дві або чотири частини. По-друге, якщо ви плануєте укласти договір страхування на початку кар’єри на 10 та більше років, ви можете спочатку сплачувати меншу суму, а коли дозволить фінансовій стан, збільшити страховий внесок і таким чином сплачувати комфортну для себе суму. Це також працює і при страхуванні дітей. Втім, щоб накопичити більше, ми радимо з самого початку вкладати у страхування достатньо велику суму, але таку, яка б не була обтяжливою для сімейного бюджету. Яку саме – можна обговорити з консультантом УНІКА або фінансовим консультантом партнерських компаній. Спеціаліст покаже таблиці розрахунків на багато років уперед та ви самі зможете переконатися, наскільки різні доходи можна отримати залежно від розмірів страхових внесків та строку дії договору.

Сподіваємось, ви впевнились, що більшість сумнівів щодо страхування життя є надуманими. Якщо так – запрошуємо проконсультуватися онлайн з приводу цього виду страхування. Будемо чекати вашого звернення.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз