UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя домівка

Відповідальний сусід. Яка страховка захистить і гаманець, і репутацію?

Правильна відповідь на це питання дуже проста. І вона відома усім клієнтам УНІКА, що користуються послугою страхування житла. Адже на додаток до захисту власної оселі кожен може придбати поліс страхування відповідальності перед сусідами – за пожежу або залиття. Як працює цей вид страхування? Покажемо на прикладах.

Відповідальний сусід. Яка страховка захистить і гаманець, і репутацію?

Страхування відповідальності – поки що не дуже відома послуга в Україні, хоча 90% водіїв користуються нею на дорогах, купуючи «автоцивілку». Та не всі знають, що можна застрахувати свою відповідальність не лише як водія, але і як сусіда. Цей захист спрацює, якщо Ваша домівка стане джерелом раптових проблем для оточуючих. Наприклад, через залиття або пожежу. На щастя, остання ситуація трапляється нечасто, а от проблема «Ви нас затоплюєте!» виникає у багатоквартирних будинках майже щодня. Ділимося прикладами з життя наших клієнтів.

Марія, 45 років, Дніпро: «Я переїхала у новий дім і нову квартиру, і застрахувала її одразу після ремонту: переживала за дорогі шпалери, меблі, сантехніку. Мене декілька разів затоплювали сусіди за попередньою адресою, і я вже мала гіркий досвід, а от сама такого не робила ніколи. Та, мабуть, прийшла і моя черга. Виявилося, що при встановленні нашої нової джакузі сантехніки щось зробили неправильно, і виникла проблема зі зливом. Тому після третього чи, може, четвертого наповнення ванни приймали «водні процедури» вже наші сусіди знизу. Ми їх затопили дуже сильно. Уявіть собі, ціла ванна вилилася їм на стелю. Причому там також новий ремонт, усі ж нещодавно заселилися в цей будинок. Спочатку був гучний скандал, потім вже почали думати, як оцінити ті збитки і як їх відшкодувати. Зранку на роботі мені радили зв’язуватися з тими, хто встановлював нам джакузі, і вимагати відшкодування. Але довести помилку сантехніків дуже складно, тим більше, не всі бригади мають офіційні документи. Про страховку я згадала вже в середині дня, коли трішечки заспокоїлась. На щастя, дуже вчасно: приїхали експерти, подивилися на проблему, допомогли розібратися, які саме документи нести в страхову компанію. Проблему з ванною ми вирішили самі, а з сусідами – все відшкодувала УНІКА».

Павло, Київ, 39 років: «Декілька місяців тому моя дружина поїхала у відрядження, і я лишився «на хазяйстві» сам з двома доньками. Прийшов втомлений після роботи, допоміг своїм дівчаткам з уроками, повечеряли. Поки все зробив – вже й час спати, а про прання забувся. Тож включив машинку і пішов відпочивати, думав, вранці розвішаю білизну. Та спав недовго – за півтори години у двері вже подзвонив сусід: виявилося, що я його заливаю, бо шланг з машинки вилетів, а я і не почув. Залив я сусіду ванну кімнату, санвузол і частину передпокою. Спочатку, звичайно, розгубився, а на ранок розказав жінці, що сталося. Вона і нагадала про нашу страховку – що там передбачена така ситуація. Потім вже набрав номер УНІКА, і там підтвердили, що допоможуть. Усе швидко владнали, і за ремонт сплачувала страхова компанія - вийшло щось близько 8 000 гривень. Та страховка зберегла нам не лише кошти, а й нерви, час, і головне – добрі стосунки з сусідами. От недавно разом їздили рибалити, хоча до того випадку, з машинкою, навіть і знайомі не були».
Що ж, як бачите, затопити сусіда – діло раптове і витратне, а ще зовсім нескладне. Простіше – тільки придбати страховку власного житла та відповідальності перед сусідами. Якщо Ви вже наважились, в УНІКА завжди раді допомогти.


P.S. Ледве не забули. Ми з радістю відшкодовуємо раптові витрати, з неконтрольованих причин. Та бувають ситуації, коли залиття стається через порушення техніки безпеки, або ж, наприклад, незаконне перепланування опалювальних систем у квартирі. У такому разі зберегти гроші і добру репутацію УНІКА не допоможе. Адже ми надаємо страховий захист, а не благодійну допомогу тим, хто не усвідомлює наслідки власних вчинків.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Валентина 26 березня 2020

А где можно узнать.есть ли эта компания в г.Черкассы и где она находится?

УНИКА 27 березня 2020

Валентина, добрый день. Наши офисы в Черкассах - по ссылке https://uniqa.ua/contacts/sales_offices/?region=21. Или смотрите информацию на сайте https://uniqa.ua/private/home/otvetstvennost/

Останні статті
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз