UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Готуємось до відпустки: все про туристичне страхування

Плануєте відвідати Європу? Помандрувати вуличками Праги, попити кави у Парижі, пройтись по міланських бутіках чи покататися на лижах в Австрії. Тоді оформлення туристичної страховки насправді є більш важливим завданням ніж вигідні ціни на переліт чи комфортний готель.

Готуємось до відпустки: все про туристичне страхування

Кожен турист ставить перед собою питання: «А чи варто вкладати кошти у страховий поліс, адже зі мною нічого поганого за кордоном не відбувається».

Але

Екстрена медична допомога у Європі коштує набагато дорожче ніж в нашій країні, а у туристів може забракнути власних грошей для сплати послуг лікарів. Тому страховка є обов’язковим документом для виїзду за межі рідної країни, її часто вимагають під час перетину кордону.

Чи насправді туристичний поліс настільки дорогий?

Всього 1 euro на день ви сплачуєте за страховий поліс, а у разі страхового випадку можете розраховувати на покриття у 30000 євро. Це стандартний варіант.

Якщо ви фанат гірськолижних курортів, дайвінгу, іншого екстремального спорту або активного відпочинку, що збільшує вірогідність отримання травми, то поліс коштуватиме у кілька разів дорожче. Але, увага! Якщо ви вирішили зекономити, наприклад, купили дешевий поліс та не повідомили про свої наміри, у разі травмування доведеться сплачувати лікування з власної кишені.

У будь-якому разі покупка поліса обійдеться туристу набагато дешевше ніж лікування у медичних закладах Європи.

На які послуги можна розраховувати при оформленні стандартного поліса?

  • Невідкладна медична допомога: огляд медпрацівника, аналізи, процедури та маніпуляції, хірургічне втручання;
  • Виклик швидкої допомоги;
  • Перевезення до медичного закладу;
  • Екстрена допомога стоматолога;
  • Компенсація вартості лікувальних препаратів;
  • Евакуація хворого до своєї країни;
  • Репатріація останків загиблого.

Окрім того, у залежності від пакета послуг, у поліс може входити юридична та адміністративна допомога, страхування від крадіжки чи втрати багажу, документів, допомога та покриття витрат у разі виникнення дорожньої пригоди при подорожуванні власним автотранспортом тощо.

Що не покриває більшість страхових полісів?

  • Отримані травми або настання смерті під дією алкоголю та наркотиків;
  • Травмування під час військових конфліктів або терактів;
  • Якщо причиною травми або летального висліду став невиправданий ризик;
  • Невідповідність полісу меті візиту, наприклад туристична страховка та отримана травма під час праці на виробництві або заняття бізнесом;
  • Придбання вітамінів, БАДів тощо та медичних товарів;
  • Інші, крім невідкладної допомоги, види стоматології: протезування, лікування, послуги ортодонта;
  • Пластичні втручання;
  • Косметичні послуги.

Як правильно вибирати поліс?

Не обов’язково відразу купувати дорогий поліс. Якщо вас очікує спокійний відпочинок з родиною на курорті, обирайте мінімальне страхування. Якщо ви підкорюєте гірські вершини – варто додати відповідну опцію у свій поліс. Краще застрахувати коштовну річ від крадіжки, яку берете з собою у подорож.

Потрібно зрозуміти, що страховий поліс – це не просто необхідний папірець, а дійсно потреба, що вбереже від зайвих витрат.

Для отримання полісу необхідно визначитися:

  • З пакетом послуг;
  • Сумою компенсації;
  • Терміном дії полісу.

Наприклад, якщо ви часто подорожуєте, то не є доцільним оформлювати поліс кожного разу, а придбати відразу на тривалий термін, наприклад 90 днів чи відразу на рік.

Ви захворіли за кордоном. Що робити?

Зателефонувати за номером служби підтримки, що вказана у полісі та дотримуватися інструкцій, що надасть assistance-компанія.

Запам’ятайте, що у випадку внесення оплати за медичне обслуговування самостійно, для компенсаційних виплат знадобиться зібрати та зберігати видані вам іноземною стороною документи: результати огляду, чеки, довідки тощо.

Приємних та безпечних відпусток!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз