UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Весна – це здорово! ТОП-3 весняних ризиків для здоров'я та як їм запобігти

Весна - прекрасна пора року. Усе росте, зеленіє і розквітає. Але дуже часто саме навесні «розквітають» ще й проблеми зі здоров'ям, а замість пікніків та прогулянок доводиться проводити час у клініці. Експерти УНІКА з медичного страхування розповідають про три головних весняних ризики для здоров'я і про те, як з ними впоратися.

Весна – це здорово! ТОП-3 весняних ризиків для здоров'я та як їм запобігти

Отже, представляємо три найважливіших причини для звернення за медичною допомогою навесні. І, звичайно ж, три поради, як уникнути проблем.

1 місце: ГРВІ та застуди

Мінлива погода, перепади температур і бажання швидше зняти теплий одяг - усе це може зіграти злий жарт навіть з дуже здоровими людьми. Біч весни – це ГРВІ, а ще може повернутися грип, вірус якого прекрасно почуває себе при потеплінні. Приблизно 65% усіх звернень за допомогою у наш медичний контакт-центр навесні – це простудні захворювання та їх ускладнення: гайморит, бронхіт, отити.

Як не захворіти? Лікарі кажуть, що весняна застуда – це найчастіше результат впливу двох чинників: переохолодження і попадання в організм інфекції. Тому порада дуже проста: слухайте маму і не поспішайте знімати шапку. Одягніться по погоді, а на випадок похолодання, вітру і весняної грози покладіть у сумку парасольку, шапку або шарф – вони не займуть багато місця. Ще одна порада: по можливості намагайтеся уникати людних місць. Наприклад, замість поїздки у громадському транспорті спробуйте вийти з дому раніше і пройтись до роботи під чудесним весняним сонцем. І взагалі частіше гуляйте – після роботи або на вихідних. Ми вже писали про користь вітаміну Д, і зараз саме час отримати його порцію для підтримки імунітету.

2-е місце: Травми

Березень, звичайно ж, весняний місяць, але ожеледь і мокрий сніг можуть не погодитися з календарем. Дуже часто переломи, забиття та інші травми трапляються саме в березні. Типова ситуація, коли тротуар зранку покритий крижаною кіркою, а по ньому біжать дівчата в нових весняних черевичках. Травматологи стверджують: хоча навесні не такий наплив хворих, як взимку, число пацієнтів залишається стабільно високим. Найчастіші причини звернення до лікарів – переломи кісток зап'ястя, розтягнення, удари, тріщини через невдале падіння. Крім нових туфель, до травмпункту може привести прагнення весняного екстриму – взимку діти і дорослі встигають скучити за скейтами, роликами і велосипедами.

Як не травмуватися? Спокій, тільки спокій – як і радив герой відомого мультфільму. Порада дівчатам: не поспішайте одягати підбори після зими, краще чергуйте носіння різного взуття, щоб зміцнити голеностоп. Порада для чоловіків: милуйтеся дівчатами у весняних шортах і міні-спідницях не на ходу, а, наприклад, з вікна офісу або на лавочці у парку. І, нарешті, порада для всіх: при катанні на велосипедах, роликових ковзанах та інших гіробордах – вдягайте спеціальні засоби захисту на себе і тим більше на своїх дітей. До речі, остання порада актуальна не тільки навесні, але і в будь-який час року.

3-е місце: Загострення «хроніки»

Саме в березні і квітні у лікарнях дуже багато людей: як пояснюють лікарі, загострюються хронічні проблеми зі здоров'ям. Учені й до сьогодні не мають однозначного висновку, чому навесні і восени гірше працює шлунок, з'являються скарги на серце, ниють суглоби і болять старі травми – адже ще в лютому такий стан не турбує, або ж піддається контролю за допомогою ліків. Серед можливих причин називають ослаблений імунітет після зими, нестачу вітамінів і фізичної активності.

Як уникнути проблем? Найпростіший спосіб – профілактика. Краще провести її за місяць до очікуваного загострення, наприкінці січня – на початку лютого. Почніть з контрольної діагностики, наприклад, УЗД внутрішніх органів, відвідайте профільного лікаря і пройдіть курс профілактичного лікування, не чекаючи неприємних симптомів загострення. А ще пам'ятайте: якщо заждати до весни, то проблеми, подібні до ваших, швидше за все, з'являться у багатьох «хроніків». А значить, записатися на потрібні медичні процедури стане набагато складніше. Також дуже важливо протидіяти стресу і періодам поганого настрою, адже вже доведено, що депресія може призвести до загострень.

До речі, лікування ГРВІ, допомога при травмах і навіть 1 загострення хронічної хвороби протягом року – усі ці ситуації покриває медична страховка від УНІКА. Бажаємо, щоб весняне пробудження пройшло для вас без весняних проблем! Читайте наш блог і використовуйте усі переваги страхування для свого здоров'я.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз