UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Куди поїхати на весняних канікулах? Три напрямки для подорожей зі школяром

Наближається час весняних канікул, і ми традиційно запитуємо поради у досвідчених мандрівників: куди варто поїхати з дітьми? Три чудових мами поділилися своїми враженнями від дуже різних поїздок, які сподобалися їхнім дітям-школярам різного віку.

Куди поїхати на весняних канікулах? Три напрямки для подорожей зі школяром

Німеччина, Іспанія або рідні Карпати – багато цінних порад, які точно допоможуть спланувати вашу поїздку з дітьми.

Варіант 1. Барселона.

Наталя Орлова, лікар-ортодонт:

Велика родина має свої особливості відпочинку! У нас 3 дітей з великою різницею у віці, тому, коли ми плануємо відпочинок, намагаємося зробити його цікавим і комфортним для всіх.

Наприклад, коли відпочиваємо з малюками, ми не розглядаємо довгу дорогу, велику кількість пішохідних переходів і архітектуру, історію. Натомість плануємо відвідати парки, атракціони, фонтани. З підлітками своя філософія: я намагаюся знайти легенди та цікаві історії про ті місця, які збираємося відвідати, підібрати яскраві картинки для фото, а також враховую їх гастрономічні пристрасті і включаю до програми подорожі улюблені ними бургерні.

Старші діти знають іноземні мови краще за нас, і подорожі – це значний плюс для мовної практики. Тому ми намагаємося подорожувати Європою: коли моя старша донька почала вивчати іспанську мову, у нас і виникла ідея поїздки в Барселону.

Барселона – відмінний варіант для весняних канікул! І ось чому:

1) комфортна погода для прогулянок, велика кількість парків, море і набережна

2) чудова їжа на будь-який смак. Шоколадні сніданки, сандвічі з хамоном і величезний вибір морепродуктів припадуть до душі найвишуканішому гурману

3) проста транспортна система. Барселона, звичайно, не мегаполіс, але з огляду на наявність пагорбів і гір, має сенс скористатися транспортом. Проїзний квиток Т10 дозволить заощадити - при купівлі 10 поїздок на будь-якому виді громадського транспорту вартість поїздки зменшується, а скористатися ним можна для декількох пасажирів. У метро все дуже зрозуміло. Великі і комфортабельні автобуси ходять кожні 5 хвилин!

4) бюджет подорожі. Важливий пункт, і Барселона знову на висоті! Цілий день ми абсолютно безкоштовно гуляли по Готичному Кварталу і парку Цитаделла, перекушували хамоном з магазину і заїдали полуницею за 1,5 € півкіло. Отримали море задоволення!

Не бійтеся відпочивати з дітьми – це завжди весело і цікаво!

Варіант 2. Берлін.

Ніна Міщенко, експерт з PR та комунікацій

Ми були в Берліні з сином цієї зими, але думаю, що на березневі канікули така поїздка пройшла б не гірше. Якщо пощастить з погодою, то вже наприкінці березня буде більше можливостей для відвідування парків і замків, які взимку виглядають не дуже цікаво. Але і в негоду у Берліні буде цікаво – там дуже багато різних музеїв. Як каже мій чоловік: в Берліні ти йдеш до одного музею, по дорозі зустрічаєш ще два музеї і не доходиш до першого. Я б виділила як мінімум 10 цікавих місць, які варто відвідати з дитиною шкільного віку:

1. Бранденбурзькі ворота. Красиво і вдень, і ввечері, головне місце для селфі.

2. Бундестаг. Місцева Верховна Рада. Можна піднятися на дах, подивитися чудові краєвиди. Щоб потрапити на терасу, потрібно зареєструватися на сайті і отримати підтвердження на пошту. Не забувайте документи, доступ туди за ID!

3. Чек-поінт «Чарлі», Музей Терору, Монумент Пам'яті Голокосту і музей під ним. Синові в лютому виповнилося 9 років, і це була чудова нагода розпочати розповідати про II-ї Світову війну. Берлін якраз те місто, щоб почати про це говорити з дітьми. Не приховує складних моментів, багато в стилі «never again».

4. Музей НДР (DDR). Знаходиться поруч з головним берлінським собором. Прекрасний привід показати, «як було в СРСР». Багато до чого можна доторкнутися, покрутити.

5. Музей шпигунства. Ще один інтерактивний музей для дітей, де можна відчути себе шпигуном: пролізти через лазерні промені і розмінувати бомбу, написати щось прихованими чорнилом або азбукою Морзе.

6. Зоопарк. Плануйте на нього цілий день. Дуже велика територія. Купуйте квиток зоопарк + акваріум. Краще прийти рано-вранці, щоб встигнути все подивитися. Багато тварин і навіть є панди!

7. Технічний музей. Ще один музей, де варто провести цілий день з дітьми. Багато зон, включаючи кораблі, літаки, поїзди, автомобілі. Там же є музей науки, схожий на наш Експеріментаніум.

8. Історичний музей. Музей історії Німеччини. Багато зброї, предметів побуту, одягу. Прекрасне місце на 2-3 години, хлопчикові дуже «зайшло».

9. Природознавчий музей. Там є величезні скелети динозавра, які оживають в доповненій реальності. Інтерактивна зона з мікроскопами, розповідь про те, як виник Всесвіт і велика колекція мінералів та каменів. Багато до чого можна доторкатися.

10. Потсдамер Платц. Ділова частина Берліну з сучасною архітектурою. Там же знаходиться Музей шпигунства і Берлін Мол з класною «трубою», по якій можна з'їхати з 3 на 1 поверх.

Щоб усе встигнути без проблем для бюджету, запам'ятайте головне слово в Берліні – проїзний. Транспорт дуже дорогий: проїзд містом 2.6 євро, квиток на 2 години. А ось проїзний на 1 день коштує 7 євро, на 7 днів – 30 євро. А ще в місті є прекрасні автобуси №100 і №200, які їздять за основними туристичними маршрутами і обійдуться набагато дешевше, ніж туристичний бас. Пробуйте нове і веселих вам канікул!

Варіант 3. Карпати і Західна Україна в цілому.

Ася Трубицька, власниця аудіофільного бару, ресторатор:

Шкільні канікули – саме час кудись «вирватися». Варіантів, насправді, дуже багато. Діти у школі зараз сильно втомлюються. Тому наша 7-річна донька з великим задоволенням вирушає у недалекі поїздки до мальовничих місць, де є сауна, хороший Wi-Fi і басейн. І де можна всією родиною пару-трійку днів нічого не робити, грітися, купатися, відсипатися. Часто до цього додаються велосипеди, коні, піші походи. Тому поїздки на весняні канікули і Великдень у нас зазвичай – по Україні.

Українські Карпати навчилися працювати зі схилами так, що під час весняних канікул все ще можна чудово покататися. А ціни вже зовсім інші, ніж на зимові свята. Тому наш вибір і найнадійніший варіант навесні – Буковель. Якщо дитина не вміє кататися, курорт пропонує інструкторів дуже пристойного рівня. Взагалі, кататися на гірських лижах варто вчити з профі. Збережете нерви – свої, дитини та оточуючих. Та й ризиків для здоров'я менше. Я багатьох дорослих ставила на гірські лижі, але з дитиною не впоралася. А з інструктором донька поїхала просто зразу ж. Звичайно, і для дорослих, і для дітей варто подбати про страховку.

У шкільному віці діти починають проявляти інтерес до подорожей містами. Львів і замки навколо нього, Тернопільщина – мої улюблені напрямки. Тернопіль і область – це взагалі просто моя любов вже довгі роки. Їздимо туди більше 15 років, і все одно кожен раз відкриваємо нові місця. Там є і напівзруйновані, але цілком цікаві замки, і чарівний древній скит серед лісу, неподалік від Бучачу, і Збаразький замок, і печери, і просто абсолютно приголомшливі ландшафт і природа. Дністер у тих краях неймовірно красивий. А якщо їхати на авто, то по дорозі можна зупинитися на пару днів в Кам'янець-Подільському, погуляти по ньому, подивитися фортецю і обов'язково заїхати у Хотин та Бакоту.

Як на мене, в березні у Європу їхати ще трохи ризиковано: може бути чудова погода, а може лити дощ і навіть йти сніг. Але я б точно їхала дивитися сусідні країни на травневі свята, коли буде тепло, можна гуляти, їсти морозиво, грітися на сонечку і, що важливо для маленького мандрівника, вже працюють усі парки атракціонів – а це зазвичай буває після 1 квітня. Якщо потрібно буде щось порадити для цих днів – без проблем, але вже в наступному блозі:)

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз