UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Європа влітку: 3 варіанти відпочинку на будь-який смак і бюджет

Літо – вже за тиждень! І якщо ви все ще розмірковуєте, куди вирушити на літній відпочинок, то у нас є три відмінних варіанти, що підійдуть будь-яким мандрівникам: парам, сім'ям з дітьми або компанії друзів. Цього разу професійні гіди, блоггери і просто улюблені клієнти УНІКА діляться з вами своїми порадами про відпочинок в Європі, але з абсолютно різним підходом.

Європа влітку: 3 варіанти відпочинку на будь-який смак і бюджет

Отже, куди можна поїхати цього літа?

1. Гданськ, Польща. Якщо немає відпустки, але є вихідні

Ксенія Гак, гід по Києву і мандрівниця за покликом душі

Гданськ – це, по суті, конгломерат з трьох районів: саме місто плюс два передмістя, Гдиня і Сопот, розташованих на узбережжі. Поляки називають їх Труймясто, тобто потрійне місто. Як на мене, це відмінний варіант літнього відпочинку.

Чому? Три головні причини:

  • доступні дешеві авіаперельоти лоукостерами з Києва: Ryanair, WizzAir. Летіти всього дві години. З аеропорту їхати 30 хвилин до центру, годину до моря,
  • є великий і красивий історичний центр – Старе місто, де можна гуляти самостійно або відвідувати екскурсії. Можна покататися на річковому кораблику по каналах місцевих річок,
  • є море, нехай і сувора Балтика. Поруч з морем довга зелена смуга – сосни, змішаний ліс – повітря кристально чисте, а пляжі, особливо в передмісті, широкі, затишні і обладнані всім необхідним.

Оселитися можна біля моря в самому Гданську або в містах-супутниках Гдині й Сопоті, від них до центру міста можна добиратися електричкою SKM, яка ходить кожні 10 хвилин. Якщо електричка не приваблює, від Гдині до Гданська також пролягає велосипедна доріжка, якраз по узбережжю, або можна їздити на автобусі.

У місті та передмісті таке повітря, що складно передати словами. Хочеться його з собою забрати. Саме тут я зрозуміла вислів "харчуватися повітрям". Але харчуватися так в Гданську не виходить – навколо занадто багато кафе на будь-який смак, колір і гаманець. Що сказати, портове місто. Є піцерії, ресторанчики азіатської, грецької та національної польської кухні, безліч кафе-кондитерських і барів. Практично на кожному кроці можна випити філіжанку кави з тістечками і пончиками, або келих пива, вина.

А ще в Гданську супер-шопінг – величезна кількість магазинів і молів з всесвітньо відомими і місцевими польськими марками одягу. Влітку часто бувають розпродажі.

2. Стокгольм. Якщо набридла спека

Олена Давидовська блогер і любителька подорожей

Я закохана у Скандинавію. І Швеція для мене – абсолютно особлива країна. Країна безумовної довіри. Усім, хто хоче її відчути, я раджу почати зі Стокгольма. Тут дуже цікаво і дорослим, і особливо з дітьми будь-якого віку. Наприклад, в Стокгольмі немислима кількість найцікавіших музеїв, обійти все за 2-3 дні просто неможливо. Усі музеї інтерактивні, обмежень «помацати і випробувати» немає, навпаки, це вітається і заохочується. Ось мій must have:

  • Скансен – музей скандинавської архітектури і зоопарк. Ви здивуєтеся, дізнавшись походження хатинки на курячих ніжках,
  • музей Васа. Він присвячений одному кораблю, який пролежав на дні моря 333 роки. Вхід для дітей безкоштовний. Варто узяти з собою светр: щоб уникнути руйнування головного експонату, в приміщеннях музею підтримується температура 18-20 ° C, що може здатися прохолодним за спекотної погоди на вулиці,
  • Junibacken – музей казок Астрід Ліндгрен, Туве Янссон та Ельзи Бесков. Для дорослих, напевно, ще цікавіше, ніж для дітей.
  • музей Технологій. Якщо з дітьми – просто обов'язковий до відвідин! Ви проведете там 4-5 захоплюючих годин. Видобуток корисних копалин, побутові прилади і машини, комп'ютерні технології, екологія, інженерні конструкції і винаходи – і ще кілька поверхів, сповнених відкриттів.

Архітектура Стокгольма, дух вулиць, площ і парків заслуговують як мінімум ще на 2-3 дні подорожі. А метро! Деякі станції абсолютно неймовірні за дизайном.

Всупереч очікуванням від північної країни, клімат тут м'який, без різких коливань температури, комфортно переноситься і зима, і, звичайно, літо. Я б могла годинами розповідати про красу шведських лісів і озер, про оленів, що неспішно переходять highways, про шведські замки, про маяк на острові Оланд або маленький південний Мальме. Про шведську філософію жити в мирі з природою і собою. Про любов шведів до лиж, ковзанів та велосипедів. Про шведську гендерну рівність і толерантність. Але найкраще в цьому переконатися самостійно.

Скандинави надзвичайно екологічні і практичні. Тому кілька лайфхаків для подорожі:

  • користуйтеся банківськими картками. У багатьох закладах є оголошення про те, що вони приймають тільки картки!
  • у Швеції краще відмовитися від сильних парфумів. Взагалі, намагайтеся уникати будь-яких сильних ароматів;
  • самі шведи у подорожах часто живуть у вандрахемах, або хостелах в кращому їх прояві: це кімната з 2-4 ліжками, загальний душ, загальна кухня, де легко знайти абсолютно все необхідне, від спецій до кухонного обладнання. Нашим туристам я теж раджу пожити саме в такому місці.

 3. Південна Іспанія. 2 тижні релаксу на морі.

Тетяна Сусла, лояльний клієнт УНІКА

Щороку ми з сім'єю говоримо собі – «Досить, потрібно відкривати нові місця», але все одно повертаємося на південь Іспанії, в регіон Коста-дель-Соль. Там відчуваємо себе як вдома. Влітку 2019 також поїдемо на пляжний відпочинок в Іспанію.

Містечок для відпочинку в цьому регіоні дуже багато, все дуже красиві, затишні, світлі. Можна відвідати всесвітньо відому Ронду, Малагу, Марбельї, Кадіз, Тарифу, Касарес, Тільки Севілья далеко, але якщо є бажання, можна з'їздити і туди. Раджу звернути увагу і на портові міста: Сан Педро, Сан Луїс, Естепону. Ось як це відбувається:

  • транспорт: завжди летимо до Малаги, з пересадкою. У нас бували перельоти різними авіакомпаніями: AirFrance, Turkish Airlines, Alitalia – дуже хороший варіант, якщо купувати квитки в січні-лютому. Цього року летимо Lufthansa, оскільки пізно спланували поїздку. Шукаємо квитки через Аnywayanyday або Skyscanner, а купуємо на сайті самих авіаліній. Зазвичай квитки обходяться у 800-900 євро на чотирьох. На узбережжі знадобиться машина, наприклад, можна орендувати пікап в аеропорту. Найбільш вдалий варіант оренди для нашої сім'ї - GOLDCAR, авто обійдеться ще приблизно у € 300 за 2 тижні. Завантажилися і поїхали. До наших апартаментів, де зупинялися багато разів, приблизно 1,5 години.
  • житло: зазвичай обираємо таунхаус на 3 спальні з терасою. Внизу паркінг, а з нього одразу вхід до апартаментів. Вартість приблизно 80-100 € на добу, і таких пропозицій багато. Наш улюблений житловий комплекс знаходиться на височині: повітря неймовірне, вид просто неперевершений, у тому числі й на Гібралтар. Поруч декілька пляжів. Але ось вода буває прохолодною, може бути і 18, і 21 градус, щороку по-різному.
  • їжа і покупки: всі покупки робимо у місцевих супермаркетах. Продукти дуже смачні: овочі, фрукти, ягоди, м'ясо, риба. Вечеряємо або вдома – на мангалі готуємо свіжу рибу – або гуляємо і їмо в ресторанчиках на набережних.

У містечку Манілва можна побачити Атлантичний океан! Сюди варто приїхати на цілий день і відпочивати на березі океану або під соснами поруч, ось тільки тут не можна розкладати багаття. Можна купатися – вода зазвичай навіть тепліша, ніж в морі.

До речі, страховки оформляємо завжди в УНІКА! Для нас це найкраща страхова компанія, декілька разів доводилося звертатися за допомогою: швидко відповідають і дають відмінне покриття, особливо, якщо це поїздки з дітьми.

Як бачите, варіанти можуть бути дуже різними. Головне – знайти той, який буде до душі і по бюджету саме вам, і все ж таки дозволити собі відпочити. Ну а УНІКА, як завжди, готова забезпечити страховий захист в будь-яких літніх поїздках, куди б Ви не йшли. Щасливого літа!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз