Книжковий арсенал: ТОП-3 видання для керівників за версією топ-менеджменту УНІКА

У фокусі дев'ятого Арсеналу виявилася тема «спільності і сумісності»: вміння жити та взаємодіяти на основі цінностей та домовленостей. Тому у сьогоднішній підбірці книг від УНІКА – тільки серйозні видання. Вони на 100% допоможуть розвинути навички ефективного партнерства, управління конфліктами, стратегічного мислення, а головне – розуміння об'єктивної картини світу, причин і вчинків «з іншого боку».

 

№1. Теорія ігор. Мистецтво стратегічного мислення у бізнесі та житті, Диксіт Авінаш

Це книга для тих, хто хоче досягти високих результатів у бізнесі і житті, використовуючи точні стратегічні ходи. Вона буде особливо корисною учасникам переговорів і всім, хто щодня стикається з протистоянням інтересів та пошуком оптимальних рішень.

Команда авторів на чолі з Диксіт Авінашем поставила собі непросту мету: навчити читачів мислити і діяти з прицілом на майбутнє, використовуючи методи з теорії ігор. При цьому вони описали складні математичні правила зрозумілою і простою мовою.

Наукові міркування і формули замінені яскравими прикладами: як-то з гри Survivor або з фіналу американського яхтового кубку. Автори звертаються і до історичних згадувань – зокрема, розповіді про афінського полководця Ксенофонта або завойовника ацтеків Кортеса.

Простими словами про складне і важливе – мабуть, ця формула найбільш вдало описує книгу.

 
Наша рецензія: «Мені дуже подобається ідея авторів, що під час взаємодії з іншими людьми варто з самого початку припускати можливість конфлікту. А ще важливо одразу ж створювати умови для взаємодії. Книга розповідає, як можна перемагати і співпрацювати, використовуючи математичні моделі. Після її прочитання можна стати більш ефективним менеджером, переговірником або, наприклад, батьком», – ділиться враженнями Олена Ульє, голова правління УНІКА.

 

№2. Хороший поганий бос. Найпоширеніші помилки і помилки топ-менеджерів, Кері Купер

Чи згодні ви з тим, що бос не має сумніватися і показувати хвилювання? А що думаєте про ефективність понаднормових годин роботи? Як щодо того, аби брати на роботу лише тих, хто впишеться в колектив?
Якщо вам цікаві правильні відповіді, підтверджені практикою, то ви знайдете їх у книзі викладача психології Кері Купера і сценариста Стефана Стерна.

Як пишуть самі автори, мета цієї книги – розвіювати міфи. Міфи в управлінні людьми і взаємодії з ними. У книзі розглянуто 44 типові помилки менеджерів і надані дієві поради, як їх уникнути.

 
Наша рецензія: «Всім, хто має амбіції досягти високих результатів в управлінні та бізнесі, я раджу прочитати цю книгу, – каже Тамаш Райнаї, перший заступник голови правління УНІКА. – Бути хорошим менеджером складно, це щоденне навчання на практиці, шляхом проб і помилок. Щоб уникнути кар'єрних падінь і успішно взаємодіяти з командою, потрібно вчасно відмовлятися від застарілих стереотипів. Необхідно постійно бути в курсі нових практик. Книга Купера якраз допомагає у цьому».

 

№3. Як ніколи не помилятися. Сила математичного мислення, Джордан Еленберг.

Ніколи не помилятися – звучить як фантастичне побажання, майже магія. Проте, Джордан Еленберг впевнений, що знання математики забезпечує таку над-здатність цілком звичайним людям. І в своїй книзі він доводить це на простих і наочних прикладах.

Книга про силу математичного мислення відповідає на багато різних питань, і головне з них – як використовувати математику в реальному житті. Наприклад, щоб ніколи не спізнюватися на літак. Щоб зрозуміти, хто стоїть за «громадською думкою». Щоб уникати помилок і забобонів при взаємодії з іншими людьми.

 
Наша рецензія: «Я раджу прочитати книгу всім, хто мріє не про легкий виграш у лотерею, а про реальні результати в реальному житті. Автор порівнює математику з силовими тренуваннями: треба займатися нею щодня, аби «прокачати» своє мислення і досягти успіху в бізнесі, управлінні чи повсякденних справах. Цей підхід підійде тим, хто готовий діяти, а не тішити себе ілюзіями», – зазначає Олена Маркова, заступник Голови Правління з технології страхування УНІКА.

 

Ми впевнені: якщо почати читати ці книги, вони «затягнуть» куди сильніше, ніж гостросюжетний роман або класний детектив. Якщо почати читати прямо сьогодні - якраз встигнете до нового блогу від УНІКА і розкажете про власні враження!