UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Я та УНІКА

Книжковий арсенал: ТОП-3 видання для керівників за версією топ-менеджменту УНІКА

Тиждень тому в Києві відбулася одна з найбільш очікуваних культурних подій України – IX «Книжковий Арсенал». Звичайно, команда УНІКА дуже чекала на нього. І, звичайно ж, наші топ-менеджери вирішили знову поділитися рецензіями про хороші книги. Про новинки говорити поки зарано, їх ще потрібно прочитати. Тому розповімо про видання, які дуже добре розкривають тематику цьогорічного фестивалю.

Книжковий арсенал: ТОП-3 видання для керівників за версією топ-менеджменту УНІКА

У фокусі дев'ятого Арсеналу виявилася тема «спільності і сумісності»: вміння жити та взаємодіяти на основі цінностей та домовленостей. Тому у сьогоднішній підбірці книг від УНІКА – тільки серйозні видання. Вони на 100% допоможуть розвинути навички ефективного партнерства, управління конфліктами, стратегічного мислення, а головне – розуміння об'єктивної картини світу, причин і вчинків «з іншого боку».

№1. Теорія ігор. Мистецтво стратегічного мислення у бізнесі та житті, Диксіт Авінаш

Це книга для тих, хто хоче досягти високих результатів у бізнесі і житті, використовуючи точні стратегічні ходи. Вона буде особливо корисною учасникам переговорів і всім, хто щодня стикається з протистоянням інтересів та пошуком оптимальних рішень.

Команда авторів на чолі з Диксіт Авінашем поставила собі непросту мету: навчити читачів мислити і діяти з прицілом на майбутнє, використовуючи методи з теорії ігор. При цьому вони описали складні математичні правила зрозумілою і простою мовою.

Наукові міркування і формули замінені яскравими прикладами: як-то з гри Survivor або з фіналу американського яхтового кубку. Автори звертаються і до історичних згадувань – зокрема, розповіді про афінського полководця Ксенофонта або завойовника ацтеків Кортеса.

Простими словами про складне і важливе – мабуть, ця формула найбільш вдало описує книгу.

Наша рецензія: «Мені дуже подобається ідея авторів, що під час взаємодії з іншими людьми варто з самого початку припускати можливість конфлікту. А ще важливо одразу ж створювати умови для взаємодії. Книга розповідає, як можна перемагати і співпрацювати, використовуючи математичні моделі. Після її прочитання можна стати більш ефективним менеджером, переговірником або, наприклад, батьком», – ділиться враженнями Олена Ульє, голова правління УНІКА.

 

№2. Хороший поганий бос. Найпоширеніші помилки і помилки топ-менеджерів, Кері Купер

Чи згодні ви з тим, що бос не має сумніватися і показувати хвилювання? А що думаєте про ефективність понаднормових годин роботи? Як щодо того, аби брати на роботу лише тих, хто впишеться в колектив?
Якщо вам цікаві правильні відповіді, підтверджені практикою, то ви знайдете їх у книзі викладача психології Кері Купера і сценариста Стефана Стерна.

Як пишуть самі автори, мета цієї книги – розвіювати міфи. Міфи в управлінні людьми і взаємодії з ними. У книзі розглянуто 44 типові помилки менеджерів і надані дієві поради, як їх уникнути.

Наша рецензія: «Всім, хто має амбіції досягти високих результатів в управлінні та бізнесі, я раджу прочитати цю книгу, – каже Тамаш Райнаї, перший заступник голови правління УНІКА. – Бути хорошим менеджером складно, це щоденне навчання на практиці, шляхом проб і помилок. Щоб уникнути кар'єрних падінь і успішно взаємодіяти з командою, потрібно вчасно відмовлятися від застарілих стереотипів. Необхідно постійно бути в курсі нових практик. Книга Купера якраз допомагає у цьому».

 

№3. Як ніколи не помилятися. Сила математичного мислення, Джордан Еленберг.

Ніколи не помилятися – звучить як фантастичне побажання, майже магія. Проте, Джордан Еленберг впевнений, що знання математики забезпечує таку над-здатність цілком звичайним людям. І в своїй книзі він доводить це на простих і наочних прикладах.

Книга про силу математичного мислення відповідає на багато різних питань, і головне з них – як використовувати математику в реальному житті. Наприклад, щоб ніколи не спізнюватися на літак. Щоб зрозуміти, хто стоїть за «громадською думкою». Щоб уникати помилок і забобонів при взаємодії з іншими людьми.

Наша рецензія: «Я раджу прочитати книгу всім, хто мріє не про легкий виграш у лотерею, а про реальні результати в реальному житті. Автор порівнює математику з силовими тренуваннями: треба займатися нею щодня, аби «прокачати» своє мислення і досягти успіху в бізнесі, управлінні чи повсякденних справах. Цей підхід підійде тим, хто готовий діяти, а не тішити себе ілюзіями», – зазначає Олена Маркова, заступник Голови Правління з технології страхування УНІКА.

 

Ми впевнені: якщо почати читати ці книги, вони «затягнуть» куди сильніше, ніж гостросюжетний роман або класний детектив. Якщо почати читати прямо сьогодні - якраз встигнете до нового блогу від УНІКА і розкажете про власні враження!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз