UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

Електронна «цивілка»: 4 міфи і 5 порад

Цифрові поліси для обов’язкового страхування відповідальності автовласників (ОСЦПВ), або «електронна автоцивілка», з’явилися зовсім недавно – у лютому 2018-го, а вже наробили багато галасу. Ми постійно отримуємо запитання від своїх клієнтів щодо надійності, вартості переваг та ризиків такого страхування. Тому у нашому блозі ми вирішили розвінчати 4 основні міфи, що з’явилися навколо електронного полісу ОСЦПВ.

Електронна «цивілка»: 4 міфи і 5 порад

Міф 1. Купуючи цифровий поліс ОСЦПВ в Інтернеті, можна придбати фальшивку.

Насправді можна розраховувати на покупку «цивілки», а натомість заплатити гроші і не придбати нічого. Але лише тоді, коли Ви намагаєтеся оформити «автоцивілку» на якомусь незрозумілому сайті невідомої компанії. Якщо Ви вирішили придбати е-поліс у страховика, якому довіряєте – жодних проблем не виникне. Дані Вашого полісу автоматично передаються до єдиної централізованої бази МТСБУ, Моторного / транспортного страхового бюро України. Ви побачите їх там вже за декілька хвилин: www.mtsbu.ua , розділ «Перевірка Автоцивілки».

Таким чином, завдяки електронному полісу Ви, навпаки, захищаєте себе від можливого шахрайства – наприклад, купівлі полісу на підробленому бланку. А ще – це захист від випадкових неприємностей: цифровий поліс не можна загубити чи пролити на нього каву. Документи завжди на Вашій електронній пошті та в базі МТСБУ. Звичайно, якщо Ви не видалите листа, але і тут ми зможемо повторно відправити його за Вашим запитом.

 

Міф 2. Замовлення електронної «автоцивілки» відбувається он-лайн, а паперову копію мені привезе кур’єр страхової компанії.

Насправді ні. Поліс тому і називається електронним, що обов’язкової паперової копії у нього не буде, і ніхто не приїде до Вас із зеленим бланком ОСЦПВ. Хоча, звичайно, Ви можете роздрукувати pdf-файл, отриманий від страховика, і тримати його у своєму авто – суто для особистого спокою.

Що ж до паперових полісів «цивілки» - вони продовжать своє існування, і їх можна буде, як і раніше, придбати у два способи: або купити в офісі страхової компанії, або залишити заявку на сайті, і вам оформлять договір з подальшою кур’єрською доставкою. Але ніякого відношення до е-полісу ці способи покупки не мають.

Міф 3. Поліція нічого не знає про електронну «цивілку», тому є ризик отримати штраф.

Це твердження було актуальним у перший місяць після запуску е-полісу «автоцивілки». Але на сьогодні страховики вже провели багато спільних зустрічей та інформаційних заходів для Національної поліції, і про електронний поліс тепер знають усі. Або майже усі.

Що робити, якщо все ж таки є сумніви щодо обізнаності поліцейських – скажімо, у Вашому невеличкому місті? Або щодо стабільності роботи 3G, коли Поліція раптово не зможе перевірити поліс на сайті МТСБУ? Вихід простий, і ми вже написали про нього: роздрукуйте електронну «цивілку» на звичайному принтері.

Міф 4. Е-поліс - це незручно, бо зазвичай я беру і просту «цивілку» на 100 000 гривень, і розширений захист на більшу суму. А його не купиш он-лайн.

Насправді це не так, чи не завжди так. Дбайливі страховики пропонують своїм клієнтам не лише «голу автоцивілку» на 100 000 грн., передбачені державою. Зокрема, в Уніка є можливим страхування автоцивільної відповідальності зі збільшеною сумою страхового захисту та іншими перевагами.

Що робити, якщо особисто Вам необхідний більший розмір захисту, ніж пропонується на нашому сайті? Скажімо, додаткова «цивілка» на 1 000 000 гривень? Такі послуги, як мінімум, можна замовити он-лайн, залишивши заявку на сайті, з одночасною купівлею електронного полісу.

Усе ще залишились питання? Тоді остання порада – звернутись до наших підказок з ОСЦПВ, ось тут: Питання-Відповідь з Електронної автоцивілки. Або просто телефонуйте нам – завжди, коли зручно!
Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Роман 07 квітня 2020

Прошу вислати на електронну адресу електронні бланки полюсів з метою подальшого друкування згідно додатку 1 до генерального договору №810003/4440/0000310

УНІКА 07 квітня 2020

Роман, передали запит вашому персональному менеджеру. Він обов’язково зв’яжеться з вами.

Дмитрий 17 травня 2018

Было бы неплохо, чтобы эту статью прочитали сотрудники самой компании UNIQA. Вчера звонил на горячую линию, спросил по поводу оформления полиса он-лайн, оператор ничего толком не смогла ответить, переключила на сотрудника, который в свою очередь решил, что речь идет о заказе обычного полиса через сайт, и дал совет в стиле, зачем эти заморочки, приходите к нам, за 5 минут сделаем вам страховку. А мне как раз и удобно оформить электронный полис, потому что не успеваю в офисы Уники в рабочее время. К слову, я уже третий год Ваш клиент, но не думал что так все запущено с компетентностью сотрудников.

УНИКА 17 травня 2018

Добрый день, спасибо Вам за комментарий.

Мы обязательно учтем в работе эти замечания.

Благодарим Вас за выбор нашей компании в качестве своего страхового партнера, надеемся и в будущем оправдывать Ваши ожидания.

Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз