UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

День мотоцикліста: 5 порад для байкерів від страхової компанії

Вже за декілька днів, 17 червня, у світі відзначатиметься День мотоцикліста. Напередодні цього свята ми вирішили привітати усіх байкерів та надати їм декілька порад, які допоможуть провести цей мотосезон максимально безпечно.

День мотоцикліста: 5 порад для байкерів від страхової компанії

Ентузіасти мають у цей день особливу традицію - вони залишають автомобілі в гаражах і пересідають на улюблений байк.

Але якщо ви давно не були за кермом мотоциклу, або ж нещодавно долучилися до їзди на «залізному коні», варто звернути увагу на поради з безпеки від експертів УНІКА.

1. Пам’ятайте про ризик. Якою б романтикою та драйвом не були сповнені подорожі на мотоциклі, варто пам’ятати: ризик загибелі на дорозі у мотоциклістів майже у 30 разів вищий, ніж у водіїв авто. Це висновки глобального дослідження 10-річної давності, і, напевне, з того часу поїздки стали більш безпечними. Але підвищений ризик все одно зберігається.

Порада від УНІКА: Тому байкер має зробити все можливе, аби захистити своє життя. Зручна екіпіровка та шолом – must have навіть влітку, у спекотну погоду! Навіть під час коротких поїздок. Будь-яких.

 

2. Стриманість – ваше друге ім’я. За різними оцінками, майже 75% усіх аварій з мотоциклами трапляється через зіткнення з іншим транспортом, частіше за все – зі звичайним пасажирським авто. У 2 із 3 випадків ДТП за участі мотоциклу та іншого учаснику руху, саме цей учасник не поступається дорогою байку і спричиняє аварію.

Порада від УНІКА: просто проявляйте максимальну стриманість на дорозі і не розраховуйте на поступки. А головне – тримайте дистанцію і дотримуйтесь швидкісного режиму. І пам’ятайте: перехрестя – найімовірніше місце для аварії.

 

3. Додайте кольору і світла. Звичайно, дізнавшись про статистику з попереднього пункту, можна звинуватити водіїв автівок у неповазі до байкерів. Та майже половина усіх аварій, де мотоциклісту не поступилися дорогою, виникає не через відсутність дорожньої культури. Причина – непомітність байку, неможливість для інших водіїв виявити мотоцикли у русі. Дуже часто водії іншого транспорту бачать байкера занадто пізно, щоб уникнути зіткнення.

Порада від УНІКА: Імовірність аварії можна значно знизити, якщо вмикати фари мотоцикла днем, використовувати яскраве оздоблення байку та вдягати барвисте екіпірування і шолом. Найбільш проблемною є помітність передніх частин мотоцикла, тож пам’ятайте: яскраві наліпки збоку байка – це добре, але вони не допоможуть, якщо не включити фари.

 

4. Стережіться собак! За різними оцінками, напади тварин призводять до 1-2% ДТП з мотоциклами. Але ж це лише загальна статистика за аваріями. Звичайних неприємностей, що не призводять до ДТП, але змушують витрачати час, кошти на ремонт байку та гроші на нове екіпірування, значно більше: собаки не люблять мотоциклістів.

Порада від УНІКА: у разі «собачих проблем» варто переключитися на більш низьку передачу, заздалегідь скинути швидкість, щоб тварина змінила тактику і напрямок нападу. Після цього - різко прискорюйтеся і просто лишайте собаку позаду!

 

5. Застрахуйте себе і «залізного друга». Страхування не здатне запобігти усіх проблем, які можуть статися з байком та байкером. А от зменшити фінансове навантаження у випадку аварії, угону мотоцикла або ж за необхідності лікуватися після травми – ці завдання страховка вирішує на 100%.

Порада від УНІКА: ми є однією з небагатьох компаній України, яка пропонує хто пропонує КАСКО, автоцивілку, страховку від нещасного випадку - весь комплекс захисту для власників мотоциклів. Достатньо звернутися до нашого офісу або зробити запит он-лайн.

 

Сподіваємося, наші поради будуть корисними і допоможуть провести цей мотосезон лише з позитивними пригодами. А якщо залишилися запитання – як завжди, раді відповісти - залишайте заявку на нашому сайті.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз