UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Літо з користю: 3 курорти за межами України, де можна поправити здоров'я

Відпочинок сам по собі має чудодійну здатність повертати нам радість життя і зміцнювати здоров'я. Але є місця, де поправити здоров'я допоможуть ще й унікальні лікувальні чинники - мінеральна вода, термальні джерела або особливий клімат. Експерти УНІКА склали для вас список з трьох цікавих місць, куди в минулому році подорожували на оздоровлення наші клієнти з тревел-страхування.

Літо з користю: 3 курорти за межами України, де можна поправити здоров'я

Ось цей список цікавих курортів, які отримали чудові відгуки. Цілком можливо, вони будуть варті і вашої уваги.

№1. Карлові Вари, Чехія

Карлові Вари - це містечко на півдні Чехії, де б'ють 12 лікувальних джерел з гарячою і дуже гарячою водою. Курорт відомий вже 600 років. Воду не лише п'ють, але й використовують у лікувальних ваннах та обгортаннях. «Тринадцятим джерелом» чехи називають популярний лікер «Бехерівка», який понад 200 років тому винайшов місцевий аптекар Ян Бехер. Його рецепт зберігають в суворій таємниці і виготовляють на єдиному в світі заводі, розташованому якраз у Карлових Варах.

Що лікують?
Приїжджати сюди варто для лікування органів травлення, при діабеті першого і другого типів, при порушенні обміну речовин, захворюваннях опорно-рухового апарату, а головне - при стресах і хворобах нервової системи. З урахуванням останнього пункту, така поїздка підійде більшості жителів сучасних мегаполісів, незалежно від їх віку.

Переваги поїздки: недалеко, багато варіантів відпочинку та процедур, можна заодно відвідати Прагу і Дрезден.

№2. Баден-Баден, Німеччина

Німецький курорт Баден-Баден знаходиться у Шварцвальді, в оточенні скелястих гір і прекрасних лісів. Місцеві термальні джерела допомагали відновити здоров'я ще римським легіонерам імператора Каракали. Багато років поспіль цей курорт користувався популярністю у європейської та російської знаті, а його згадування як «літньої столиці Європи» можна знайти в багатьох літературних творах 18-19 століття.

Що лікують?
У Баден-Бадені роблять акцент на процедурах з реабілітації після травм, очищенні організму, лікуванні захворювань крові, ревматоїдних хвороб, захворювань дихальних шляхів і нервової системи. На курорті можна пропити курс мінеральної води, прийняти лікувальні ванни й інгаляції. Лікарі також можуть призначити відвідування римсько-ірландських бань з використанням ароматичних речовин.

Переваги поїздки: можливість поєднати лікування, шопінг та екскурсійну програму - наприклад, по виноробному району Ребланд. Розарій Баден-Бадена є одним з найвідоміших в Європі, в музеї Карла Фаберже можна помилуватися на 3000 його шедеврів, а в центрі мистецтв Фрідріха Бурди зібрано колекції німецьких художників різних епох і стилів.

№3, Блакитна Лагуна, Ісландія

У Блакитній Лагуні, оточеній горами, неймовірна за відтінком блакитна і молочного кольору вода, температура якої цілий рік становить 40 градусів. Тут чудові пейзажі: води озера оточені чорним полем лави і зеленою порослю моху. Дивовижний факт: лагуна з'явилася в Ісландії тільки в 1976 році. Це не природне утворення, а просто ... побічний ефект від роботи геотермальної електростанції, що видобуває з-під землі пар і гарячу воду. І до 1981 року ніхто не був впевнений, що купання в Блакитній лагуні – це взагалі здорова ідея.

Що лікують?
Кожні 48 годин вода в лагуні повністю оновлюється. Перебування в басейні дарує антистресовий і розслаблюючий ефект, а також позитивно впливає на шкіру. Чому купання в лагуні є настільки корисним для шкіри – питання, яке до сих пір не отримало однозначної відповіді. Вважається, що це пов'язано з комплексним впливом розчинених у воді мінералів, синьо-зелених водоростей і певного типу бактерій, які не зустрічаються більше ніде в світі. Основний лікувальний напрямок цього курорту - дерматологічні захворювання, в тому числі псоріаз: саме відвідувач з такою недугою вперше відкрив цілющі властивості цієї води. А ще мінеральні солі, розчинені у воді, надають загальну зміцнюючу дію на весь організм.

Переваги поїздки: побачити Ісландію – ідея сама по собі захоплююча, а зробити це з користю для здоров'я – захоплююча вдвічі. Але майте на увазі: Блакитна лагуна дуже популярна, так що потрібні дати для відвідування варто бронювати за декілька днів, а іноді – за декілька тижнів!

Команда УНІКА бажає всім цього літа обов'язково відвідати місця, які мають цілющий вплив саме для вас – і не важливо, буде це курорт з мінеральними водами, ліс з річкою або морське узбережжя. Адже літо – саме той час, коли варто бути щасливим!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз