UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

День мотоцикліста: 5 порад для байкерів від страхової компанії

Вже за декілька днів, 17 червня, у світі відзначатиметься День мотоцикліста. Напередодні цього свята ми вирішили привітати усіх байкерів та надати їм декілька порад, які допоможуть провести цей мотосезон максимально безпечно.

День мотоцикліста: 5 порад для байкерів від страхової компанії

Ентузіасти мають у цей день особливу традицію - вони залишають автомобілі в гаражах і пересідають на улюблений байк.

Але якщо ви давно не були за кермом мотоциклу, або ж нещодавно долучилися до їзди на «залізному коні», варто звернути увагу на поради з безпеки від експертів УНІКА.

1. Пам’ятайте про ризик. Якою б романтикою та драйвом не були сповнені подорожі на мотоциклі, варто пам’ятати: ризик загибелі на дорозі у мотоциклістів майже у 30 разів вищий, ніж у водіїв авто. Це висновки глобального дослідження 10-річної давності, і, напевне, з того часу поїздки стали більш безпечними. Але підвищений ризик все одно зберігається.

Порада від УНІКА: Тому байкер має зробити все можливе, аби захистити своє життя. Зручна екіпіровка та шолом – must have навіть влітку, у спекотну погоду! Навіть під час коротких поїздок. Будь-яких.

 

2. Стриманість – ваше друге ім’я. За різними оцінками, майже 75% усіх аварій з мотоциклами трапляється через зіткнення з іншим транспортом, частіше за все – зі звичайним пасажирським авто. У 2 із 3 випадків ДТП за участі мотоциклу та іншого учаснику руху, саме цей учасник не поступається дорогою байку і спричиняє аварію.

Порада від УНІКА: просто проявляйте максимальну стриманість на дорозі і не розраховуйте на поступки. А головне – тримайте дистанцію і дотримуйтесь швидкісного режиму. І пам’ятайте: перехрестя – найімовірніше місце для аварії.

 

3. Додайте кольору і світла. Звичайно, дізнавшись про статистику з попереднього пункту, можна звинуватити водіїв автівок у неповазі до байкерів. Та майже половина усіх аварій, де мотоциклісту не поступилися дорогою, виникає не через відсутність дорожньої культури. Причина – непомітність байку, неможливість для інших водіїв виявити мотоцикли у русі. Дуже часто водії іншого транспорту бачать байкера занадто пізно, щоб уникнути зіткнення.

Порада від УНІКА: Імовірність аварії можна значно знизити, якщо вмикати фари мотоцикла днем, використовувати яскраве оздоблення байку та вдягати барвисте екіпірування і шолом. Найбільш проблемною є помітність передніх частин мотоцикла, тож пам’ятайте: яскраві наліпки збоку байка – це добре, але вони не допоможуть, якщо не включити фари.

 

4. Стережіться собак! За різними оцінками, напади тварин призводять до 1-2% ДТП з мотоциклами. Але ж це лише загальна статистика за аваріями. Звичайних неприємностей, що не призводять до ДТП, але змушують витрачати час, кошти на ремонт байку та гроші на нове екіпірування, значно більше: собаки не люблять мотоциклістів.

Порада від УНІКА: у разі «собачих проблем» варто переключитися на більш низьку передачу, заздалегідь скинути швидкість, щоб тварина змінила тактику і напрямок нападу. Після цього - різко прискорюйтеся і просто лишайте собаку позаду!

 

5. Застрахуйте себе і «залізного друга». Страхування не здатне запобігти усіх проблем, які можуть статися з байком та байкером. А от зменшити фінансове навантаження у випадку аварії, угону мотоцикла або ж за необхідності лікуватися після травми – ці завдання страховка вирішує на 100%.

Порада від УНІКА: ми є однією з небагатьох компаній України, яка пропонує хто пропонує КАСКО, автоцивілку, страховку від нещасного випадку - весь комплекс захисту для власників мотоциклів. Достатньо звернутися до нашого офісу або зробити запит он-лайн.

 

Сподіваємося, наші поради будуть корисними і допоможуть провести цей мотосезон лише з позитивними пригодами. А якщо залишилися запитання – як завжди, раді відповісти - залишайте заявку на нашому сайті.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз