UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Важлива дрібничка. Обираємо тревел-поліс для літнього відпочинку.

Туристичне страхування – одна з найбільш простих та популярних страхових послуг. Поліс для подорожей за кордон можна придбати у тревел-агенції, паспортному сервісі та, звичайно, он-лайн. Тому більшість туристів переконані: усі поліси однакові, і для літнього відпочинку підходить будь-яка страховка, зі стандартним набором послуг на 30 000 євро.

Важлива дрібничка. Обираємо тревел-поліс для літнього відпочинку.

Але насправді тут є свої тонкощі. І якщо не звернути на них увагу, то є чималий ризик – залишити весь бюджет на відпустку у закордонній клініці. Тож якими бувають поліси для літніх поїздок? І яку страховку обрати для власної подорожі?

При купівлі туристичного полісу експерти УНІКА у першу чергу радять орієнтуватися не на маршрут, не на країну, і навіть не на вік туриста. Головне, від чого залежить вибір – це тип Вашого відпочинку. Яким він може бути?

1.

Просто море. Якщо Ваш літній тур – це традиційний пляжний релакс, то і справді підійде звичайний поліс, на 30 000 євро. Це найпростіший і найдешевший варіант. При цьому обов’язково зверніть увагу: чи передбачена цілодобова підтримка медичного асистансу? Яка саме компанія буде її надавати? На який номер телефонувати в країні перебування? Чи можна, окрім телефону, зв’язатися з медичним сервісом у Viber, Skype чи електронною поштою? Якщо Ви задоволені усіма відповідями – можна впевнено купувати поліс.

Цей тип захисту є оптимальним для екскурсій містами Європи, поїздки у spa-тур чи на музичний фест – тобто нескладної і не дуже довгої подорожі, без додаткових ризиків для здоров’я туриста. Цілком можливо, що такий поліс підійде і підлітку, наприклад, для поїздки у літній мовний табір за кордон. Та якщо у програмі табору будуть не лише заняття іноземною мовою, а й спортивні розваги – рекомендуємо скористатися іншим типом захисту.

2.

Активний відпочинок. Спорт, навіть аматорський, спричиняє зовсім інші ризики для здоров’я, аніж релаксація на курорті. Тож УНІКА радить усім спортсменам, любителям екстриму і просто фанам активного відпочинку: придбайте розширену страхову програму. Про неї усі пам’ятають взимку, під час лижних катань, але чомусь забувають влітку. Хоча у спекотний сезон звернень по медичну допомогу стає навіть більше. Причини різні, але 85% всіх серйозних проблем пов’язані з травмами на воді: під час рафтингу, занять вітрильницьким спортом, катання на гідроциклі. Не менш ризикованим дозвіллям є прогулянки на водних лижах, а чи не найбільш небезпечні – вейкбордінг та дайвінг.

Отже, важливо пам’ятати: стандартний поліс зазвичай не передбачає компенсацію тим, хто травмувався внаслідок спортивних занять та активних розваг. Натомість страховка з опцією «Активний відпочинок» якраз стане у нагоді. У порівнянні зі звичайним полісом цей захист дорожчий: приблизно 15 євро на тиждень замість 5. Але різниця у 10 євро навряд чи варта того, щоб ризикувати здоров’ям та лікуватися за кордоном за власний кошт.

 

І зверніть увагу, що для занять професійним спортом Вам може знадобитися зовсім інший захист! Якщо плануєте брати участь у професійних змаганнях – переконайтеся, чи діє Ваша страховка саме у таких ситуаціях. Щоб бути впевненим на 100%, радимо купити такий поліс в офісі своєї страхової компанії.

3.

Літо non-stop. Останнім часом все більше українців переходять до гнучкого графіку та віддаленої роботи. А це значить, що їхні літні подорожі цілком можуть починатися на травневі свята і завершуватися… ближче до жовтня. Поїздки можуть тривати і весь рік, з періодичними поверненнями додому. Якщо Ви плануєте провести все літо на узбережжі або здійснити декілька зарубіжних поїздок за сезон - УНІКА радить обрати річний поліс. Він розрахований на необмежену кількість подорожей, з перебуванням за кордоном до 90 днів на рік. З ним не потрібно згадувати про страховку перед кожною поїздкою і вдасться зекономити до 15-20% від її вартості. Дуже зручно, хоча є і певні обмеження. Головне з них – страховка для багаторазових подорожей зазвичай не передбачає активних розваг та спортивних занять. Таким чином, якщо цього літа Ви працюєте за ноутбуком на пляжі Гоа – цей поліс буде оптимальною покупкою. А от для довгих мандрів джунглями та сплаву по Амазонці він точно не підійде.

Як би там не було, літо – чудовий час, щоб вирушити у подорож: до моря чи у гори, самому, з родиною або друзями. Якщо Ви прагнете провести його не лише яскраво, але й безпечно – фахівці УНІКА завжди раді допомогти. А якщо все ще залишилися питання, ми завжди раді відповісти - залишийте заявку на нашому сайті. Вдалих подорожей!
Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз