Важлива дрібничка. Обираємо тревел-поліс для літнього відпочинку

Але насправді тут є свої тонкощі. І якщо не звернути на них увагу, то є чималий ризик – залишити весь бюджет на відпустку у закордонній клініці. Тож якими бувають поліси для літніх поїздок? І яку страховку обрати для власної подорожі?

При купівлі туристичного полісу експерти УНІКА у першу чергу радять орієнтуватися не на маршрут, не на країну, і навіть не на вік туриста. Головне, від чого залежить вибір – це тип Вашого відпочинку. Яким він може бути?

 
1. Просто море. Якщо Ваш літній тур – це традиційний пляжний релакс, то і справді підійде звичайний поліс, на 30 000 євро. Це найпростіший і найдешевший варіант. При цьому обов’язково зверніть увагу: чи передбачена цілодобова підтримка медичного асистансу? Яка саме компанія буде її надавати? На який номер телефонувати в країні перебування? Чи можна, окрім телефону, зв’язатися з медичним сервісом у Viber, Skype чи електронною поштою? Якщо Ви задоволені усіма відповідями – можна впевнено купувати поліс.

Цей тип захисту є оптимальним для екскурсій містами Європи, поїздки у spa-тур чи на музичний фест – тобто нескладної і не дуже довгої подорожі, без додаткових ризиків для здоров’я туриста. Цілком можливо, що такий поліс підійде і підлітку, наприклад, для поїздки у літній мовний табір за кордон. Та якщо у програмі табору будуть не лише заняття іноземною мовою, а й спортивні розваги – рекомендуємо скористатися іншим типом захисту.

 
2. Активний відпочинок. Спорт, навіть аматорський, спричиняє зовсім інші ризики для здоров’я, аніж релаксація на курорті. Тож УНІКА радить усім спортсменам, любителям екстриму і просто фанам активного відпочинку: придбайте розширену страхову програму. Про неї усі пам’ятають взимку, під час лижних катань, але чомусь забувають влітку. Хоча у спекотний сезон звернень по медичну допомогу стає навіть більше. Причини різні, але 85% всіх серйозних проблем пов’язані з травмами на воді: під час рафтингу, занять вітрильницьким спортом, катання на гідроциклі. Не менш ризикованим дозвіллям є прогулянки на водних лижах, а чи не найбільш небезпечні – вейкбордінг та дайвінг.
Отже, важливо пам’ятати: стандартний поліс зазвичай не передбачає компенсацію тим, хто травмувався внаслідок спортивних занять та активних розваг. Натомість страховка з опцією «Активний відпочинок» якраз стане у нагоді. У порівнянні зі звичайним полісом цей захист дорожчий: приблизно 15 євро на тиждень замість 5. Але різниця у 10 євро навряд чи варта того, щоб ризикувати здоров’ям та лікуватися за кордоном за власний кошт.

 

І зверніть увагу, що для занять професійним спортом Вам може знадобитися зовсім інший захист! Якщо плануєте брати участь у професійних змаганнях – переконайтеся, чи діє Ваша страховка саме у таких ситуаціях. Щоб бути впевненим на 100%, радимо купити такий поліс в офісі своєї страхової компанії.

 
3. Літо non-stop. Останнім часом все більше українців переходять до гнучкого графіку та віддаленої роботи. А це значить, що їхні літні подорожі цілком можуть починатися на травневі свята і завершуватися… ближче до жовтня. Поїздки можуть тривати і весь рік, з періодичними поверненнями додому. Якщо Ви плануєте провести все літо на узбережжі або здійснити декілька зарубіжних поїздок за сезон - УНІКА радить обрати річний поліс. Він розрахований на необмежену кількість подорожей, з перебуванням за кордоном до 90 днів на рік. З ним не потрібно згадувати про страховку перед кожною поїздкою і вдасться зекономити до 15-20% від її вартості. Дуже зручно, хоча є і певні обмеження. Головне з них – страховка для багаторазових подорожей зазвичай не передбачає активних розваг та спортивних занять. Таким чином, якщо цього літа Ви працюєте за ноутбуком на пляжі Гоа – цей поліс буде оптимальною покупкою. А от для довгих мандрів джунглями та сплаву по Амазонці він точно не підійде.
Як би там не було, літо – чудовий час, щоб вирушити у подорож: до моря чи у гори, самому, з родиною або друзями. Якщо Ви прагнете провести його не лише яскраво, але й безпечно – фахівці УНІКА завжди раді допомогти. А якщо все ще залишилися питання, ми завжди раді відповісти - залишийте заявку на нашому сайті. Вдалих подорожей!