UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

КАСКО для електромобіля: чому важливо?

Електрокари – поки що не найпопулярніший транспорт, та з кожним днем їх стає більше: на початок року в Україні зареєстровано понад 4 000 таких автівок, а за січень-квітень 2018-го вже куплено більше 1 700 машин. Українцям подобаються електромобілі: вони екологічні, з ними можна економити на паливі і технічному обслуговуванні, а з початку нинішнього року – ще й на ввізному миті, ПДВ та акцизі.

КАСКО для електромобіля: чому важливо?

Деякі автовласники вважають, що покупка електрокара – це привід заощадити також і на страхуванні КАСКО. По-перше, ризик викрадення для такої машини є нижчим, ніж для звичайного авто. По-друге, на електромобілях рідко здійснюються поїздки міжміськими трасами, де найчастіше трапляються масштабні аварії. І по-третє, електрокари зазвичай купують для спокійного міського пересування, а не для перегонів нічним містом. То може, страхування дійсно не потрібне?

Експерти УНІКА застерігають від такої сумнівної економії. Насправді КАСКО для електрокара ще більш затребуване, ніж для автівки з двигуном внутрішнього згоряння. Чому саме?


1.

Великі витрати при малих ДТП. 56% всіх реєстрацій електрокарів в Україні припадає на Київ, Одеську та Харківську області. Тобто більшість електромобілів їздять дорогами з щільним міським трафіком, де ризик потрапити у ДТП досить високий. Але для електрокарів навіть невеликі пошкодження можуть привести до великих витрат. Якщо в аварії постраждає батарея, то цілком ймовірно, що відремонтувати її не вдасться. А от заміна може обійтися у 40-60% суми, що потрібна на покупку аналогічного авто.
Через ДТП можливі й інші проблеми з електронікою: «Був лобовий удар, вискочили подушки, тепер машина не заводиться, не переходить до режиму «Драйв» і «Задній хід », допоможіть», – це типове оголошення з форуму власників електрокарів. Поліс КАСКО допоможе уникнути таких турбот: організацію та оплату ремонту після аварії візьме на себе страхова компанія.

2.

Ризик пожежі. Проблема актуальніша, ніж здається на перший погляд. По-перше, автомобільні пожежі – не рідкість, вони становлять до 20% від числа усіх пожеж. По-друге, електрична система будь-якого автомобіля є джерелом підвищеної небезпеки, тим більше у електрокарів та гібридів. І по-третє, у електромобілів все ж таки є певні конструктивні особливості, через які ризик загоряння дійсно підвищений.
Але ключова проблема в тому, що загасити пожежу в електромобілі значно складніше, ніж у звичайному авто. Пожежники мають відключити живлення батареї в автомобілі, інакше він може спалахувати знову і знову. Організувати допомогу на місці ДТП, в короткий термін, при складному трафіку і проблемах з підготовкою пожежних – це дійсно складно. Страхування ж такому випадку дозволить компенсувати витрати - ризик пожежі передбачений полісом КАСКО.

3.

Нові схеми крадіжок. Електрокари викрадають рідко, хоча такі прецеденти в Україні цілком реальні: наприклад, в березні 2018-го співробітники вінницької автомийки вирішили «покататися» на незвичному авто своєї клієнтки, а потім покинули його розрядженим просто на трасі. Але куди частіше крадуть батареї, для перепродажу на «чорному» ринку: вони потрібні автовласникам після ДТП, а також тим, у кого гарантія добігає кінця. Акумулятор вагою більше 50 кг злодії можуть зняти за 20-25 хвилин, хоча фахівцеві сертифікованої СТО на це знадобиться втричі більше часу.

В Україні проблема таких крадіжок тільки набирає оберти, і надійних способів боротьби з нею поки що немає. Тому КАСКО залишається єдиним інструментом, який дозволяє власнику електрокара відчути себе у фінансовій безпеці.

Крім захисту від непередбачуваних витрат, страховики допомагають водіям використовувати електромобіль в комфортному режимі. Наприклад, страховий пакет від УНІКА для власника електрокара включає послуги технічної допомоги: екстрену підзарядку в дорозі, безкоштовний евакуатор при ДТП або поломки. Так що користування еко-автівкою може бути і безпечним, і вельми зручним – звичайно, якщо Ви вирішили не економити на КАСКО.
Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз