УНІКА долучилася до угоди МТСБУ про пряме врегулювання збитків за договорами ОСЦПВ

Новини
06.04.2016

25 березня 2016 року 17 страхових компаній-учасників МТСБУ підписали угоду про пряме врегулювання збитків за договорами ОСЦПВ.

До угоди долучились «УНІКА», «АХА Страхування»,  «АРСЕНАЛ СТРАХУВАННЯ», «ПЗУ Україна», «ВУСО», «УАСК  АСКА», «ОРАНТА», «ПРОСТО-страхування», «ПРОВІДНА», «ІНГО Україна», «Універсальна», «Міжнародна СК», «КРЕДО», «АСКО-Донбас Північний», «Колоннейд Україна», «БРОКБІЗНЕС», СО «Іллічівське». Спільна частка страховиків складає більше 50% ринку ОСЦПВ.

У відповідності з підписаною угодою в квітні 2016 року будуть  створені органи з управління системою прямого врегулювання: Загальні збори і Рада з питань прямого врегулювання, функцією яких є подальше вдосконалення системи прямого врегулювання збитків.

В рамках прямого врегулювання потерпілий в ДТП отримав можливість вибору страховика, що врегульовуватиме його страховий випадок. Відтепер звернутись можна буде, як до страхової компанії винуватця в ДТП, так і до страховика, з яким сам потерпілий уклав договір ОСЦПВ.

Пряме врегулювання збитків можливе за наступних умов:

  • ДТП сталося за участю виключно двох транспортних засобів, та є контактним (наявне зіткнення) незалежно від наявності або відсутності потерпілих, яким нанесено шкоду життю та здоров’ю;
  • обидва водії мали дійсні на момент ДТП поліси ОСЦПВ, видані страховими компаніями, які є учасниками системи прямого врегулювання.

Угода про пряме врегулювання між страховиками почне діяти після отримання МТСБУ роз’яснення Антимонопольного комітету щодо факту погоджених дій страховиками учасниками угоди.