Туристичне страхування – тренди літа 2023 року

Тренд 1. Оформлення онлайн. Власне, ще до повномасштабного вторгнення більшість тревел-полісів остаточно перейшли в електронний формат. Це максимально зручно з усіх боків, а тим більше зараз, коли війна розкидала українців по різних регіонах та країнах. По-перше, поліс оформлюється клієнтом самостійно на сайті, не треба нікуди їхати, весь процес (вибір програми, додаткових опцій, введення особистих даних та оплата) займає 10-15 хвилин. По-друге, він завжди під рукою – у вашому смартфоні. Нарешті, електронну страховку майже неможливо загубити. Навіть якщо ви раптом втратите свій гаджет, за запитом фахівець страхової компанії продублює поліс в месенджер або на електронну пошту. За 2022 рік 98% туристичних полісів в УНІКА були оформлені та придбані саме онлайн.       

 

Тренд 2. Оформлення за кордоном. Можливість укласти договір туристичного страхування вже після перетину кордону стала затребуваною після початку повномасштабної війни, коли мільйони українців евакуювалися у європейські країни. Наші громадяни оцінили зручність послуги та доступність допомоги у режимі 24/7. Єдиний нюанс – слідкуйте за своєчасним продовженням захисту. Термін дії тревел-полісу складає до 90 днів, і по завершенню цього періоду клієнт має просто укласти новий договір. Цей трьохмісячний цикл можна повторювати багато разів – для цього не потрібно повертатися в Україну, і все оформлення відбувається онлайн.    

 

Тренд 3. Тревел-страховка як альтернатива місцевому полісу. Опинившись за кордоном, українські біженці отримують статус отримувачів тимчасового прихистку у країні перебування. Це дає їм низку привілеїв, зокрема і можливість користуватися медичною страховкою. Як правило, це базовий захист – покривається швидка та невідкладна допомога, інші ургентні та небезпечні ситуації. Але лікування по такому полісу часто обмежується зняттям гострого стану в державних поліклініках або лікарнях швидкої допомоги з компенсацією відповідних процедур та ліків. Натомість туристичний поліс зі стандартним лімітом 30 000 Євро дозволяє лікуватися у клініках більш високого рівня, покриваючи значні витрати на медикаменти та процедури. Тому у разі погіршення здоров’я чимало українців за кордоном мають альтернативу – користуватися місцевою страховкою або українським тревел-полісом.  

 

Тренд 4. Перегляд традиційних опцій. Окрім стандартного захисту здоров’я, кожна страховка має додаткові опції, які клієнт може включати в покриття за власним бажанням. Сюди відносяться страхування на випадок втрати багажу, документів або затримки авіарейсу. Але у зв’язку з тим, що під час війни повітряного сполучення з Україною немає, перший етап подорожі здійснюється поїздом, автобусом або автомобілем. Далі вже залежно від кінцевої мети поїздки туристи можуть або пересідати на літак або продовжувати їхати наземним транспортом.   

Наразі усі ці страхові опції залишаються в програмах, але чи є сенс ними користуватися? Вирішувати вам, але можемо порадити наступне. Якщо у вашу подорож входить літак, то обов’язково докупіть покриття втрати багажу, документів та затримки авіарейсу. Влітку, коли навантаження на аеропорти Європи та інших курортних країн максимальне, такі прикрі випадки трапляються із туристами значно частіше, ніж у «низький сезон». А без знання мови та місцевих законів вирішити проблему на місці, по гарячих слідах, для іноземця дуже складно. Тому поки авіакомпанія або поліція шукатиме вашу пропажу, грошова компенсація від страхової компанії, а також надання у разі потреби тимчасового проживання у готелі, врятує нерви та настрій у відпустці.       

 

Тренд 5. Скасування ковідних обмежень. Зараз в це складно повірити, але ще пару років тому ми усі щодня ходили в захисних медичних масках. Завершення пандемії COVID-19, про яке офіційно оголосила ВООЗ на початку 2023 року, значно спростило процедури в’їзду у більшість країн та прискорило відновлення туристичної індустрії у світі. Із зменшенням небезпечності вірусу опція покриття лікування COVID-19 також втрачає свою актуальність. Але туристам із послабленою імунною системою, людям похилого віку, та тим, хто не був щеплений від коронавірусу, мати такий захист все ж не завадить.     

Крім цього, перш ніж відправитися у закордонну подорож цього літа, зважайте на збільшені епідемічні ризики у зв’язку із підривом греблі Каховської ГЕС. На жаль, загрози розповсюдження небезпечних хвороб торкнулися не лише України. У зв’язку із масштабним виливом забрудненої води у Чорне море, спалахи інфекцій можуть відбуватися у будь-якому місці його узбережжя, включно із такими популярними у туристів країнами як Болгарія, Грузія та Туреччина. Тому тим, хто планує традиційний пляжний відпочинок у цьому регіоні, особливо із маленькими дітьми, радимо зробити профілактичні щеплення проти небезпечних інфекцій – вірусного гепатиту, дизентерії, холери, ротавірусного ентериту. Звісно ж, у будь-якому разі поліс туристичного страхування від УНІКА лишається на варті вашого здоров’я, але попередити проблему завжди краще, ніж лікуватися.

За консультацією нашого менеджера звертайтесь за посиланням або купляйте поліс самостійно онлайн: https://uniqa.ua/private/travel/

Бажаємо вам цікавого та безпечного літнього відпочинку!