Страхування дитини: на що звернути увагу?

Відтак, виникають запитання: якою має бути якісна програма страхування? Чи має дитяча програма відрізнятися від дорослої? Скільки вона повинна коштувати?

Щоб знайти відповіді на ці складні запитання, радимо починати з простих. Експерти УНІКА пропонують ось такий чек-лист з 5 пунктів, що допоможе визначитися з вибором. Зверніть увагу, що в УНІКА страхуються лише дітки старше 6ти років включно, і обов’язково з дорослим.

 

1. Від чого захищає? Перш за все, дійзнайтеся у співробітника страхової компанії, які медичні послуги передбачені програмою страхування, і чи відповідають вони потребам Вашої дитини. Повноцінна діагностика, консультації профільних фахівців, лікування в комфортних умовах - краще відразу розібратися, які можливості передбачені Вашої страховкою. Не бійтеся ставити запитання: чим більше інформації у Вас буде на етапі пошуку, тим менше ймовірність розчарувань при зверненні в страхову з конкретною проблемою. При цьому радимо пам’ятати: і дитяче, і доросле страхування – це, в першу чергу, допомога у непередбачуваних ситуаціях. А от планові візити до стоматолога, вакцинація або фізіопроцедури за бажанням – це те, що цілком можна забезпечити самостійно, не витрачаючись на страховку.
 
2. Де можна лікуватися? Якісна медична страховка – це можливість потрапити на прийом до кращих профільних лікарів, в різних медичних установах. Крім того, медична допомога може знадобитися дитині не лише вдома, а, скажімо, в літньому таборі в Карпатах чи під час відпочинку у бабусі, в сусідній області. Тому обов’язково зверніть увагу на кількість, якість та розташування тих медичних установ, в яких є можливим обслуговування за страховкою.
 
3. Чим можна лікуватися? Якісне лікування – це не лише кваліфіковані лікарі, а й ефективні ліки за призначенням. Проте у страхуванні часто є обмеження саме щодо купівлі медикаментів: наприклад, відшкодовується лише 50% від вартості призначених препаратів. Можуть бути й інші обмеження: наприклад, купівля оригінальних європейських ліків не передбачена, а пропонуються лише їх українські, більш дешеві аналоги. Тому обов’язково дізнайтеся, які препарати будуть покриватися за рахунок Вашої програми, і на яких умовах.
 
4. Скільки коштів на лікування передбачено? У дитячому віці звернення до лікарів бувають достатньо частими, і з дуже різних причин. Тому варто оцінити, чи є страхова сума за Вашою програмою достатньою для дитини, навіть за відсутності серйозних проблем зі здоров’ям. За статистикою УНІКА, дітям дошкільного та шкільного віку в середньому двічі на рік викликають педіатра додому, і, відповідно, купують ліки. Хоча б раз на рік їм приходиться здавати аналізи та отримувати консультації 3-6 профільних лікарів. Дуже часто дітлахам потрібне нескладне хірургічне втручання – як от видалення апендициту, а також допомога при травмах або 3-5 денне лікування в клініці. Добре, коли все це на 100% забезпечує страхова компанія.
 
5. Хто надає захист? Для будь якої послуги є важливим, хто саме її надає. І страхування – не виняток. Медична страховка навіть з дуже привабливими умовами може виявитися марною покупкою, якщо страхова компанія погано виконує свої зобов’язання. Тож ми радимо обов’язково поцікавитися не лише умовами страхування, а й репутацією компанії, де Ви плануєте придбати медичний поліс.

До речі, про надійність страховика може свідчити … вартість полісу ДМС: якщо компанія повністю і своєчасно сплачує за послуги приватним клінікам і аптекам, то її програма медичного страхування просто не може бути дешевою. Досвід роботи, фінансові показники та позитивні відгуки також важливі. Знайдіть час, щоб дізнатися про них: адже цій компанії Ви довіряєте найдорожче – здоров'я своєї дитини.

Якщо у Вас все ще лишилися питання – переходьте на сторінку медичного страхування на нашому сайті, та залишайте заявку - будемо раді відповісти.