Покатаємося? Три поради, як обрати страховку для зимового відпочинку

Страховий поліс допоміг тисячам спортсменів: отримати медичну допомогу прямо на гірськолижній трасі, викликати рятувальників на засніжену вершину або просто компенсувати витрати за загублений багаж з лижним інвентарем. Але так працює тільки надійне страхування.

Як же обрати якісну страховку? Експерти УНІКА підготували 3 рекомендації для початківців і досвідчених спортсменів - вони допоможуть не помилитися при купівлі «зимового» полісу. До речі, обирати страховку  варто за аналогією з лижним спорядженням:

 

Порада лижникам 1. Дивіться на бренд.

Зазвичай спортсмен, що обирає спорядження, звертає увагу на бренд виробника. І це правильний орієнтир: успішна багаторічна історія компанії найчастіше говорить про високу якість і виправдану довіру. Погодьтеся, складно працювати на ринку роками, якщо не виконуєш обіцянки, а твій товар не відповідає заявленим характеристикам. Такі імена, як FISCHER, ALPINA, MOUNTAIN FORCE, CASCO багато скажуть досвідченим лижникам у всьому світі, і є гарним орієнтиром у виборі для новачків.

Те саме і зі страховкою: ім'я та репутація страхової компанії дуже важливі. Наприклад, про УНІКА знають у 18 країнах, послугами компанії користуються більше 10 мільйонів клієнтів, у тому числі українських - в нашій країні бренд працює вже 12 років.

 

Порада лижникам 2. Купуйте спеціальний захист.

Коли спортсмен купує захисний шолом, він розуміє: доведеться падати. Не завжди це будуть легкі падіння на бік, тому потрібно вибрати те, що дасть максимальний захист. Коли він замовляє лижні штани, знає: у них потрібно повернутися зі схилів сухим, тобто, важливі спеціальні властивості тканини і якість швів. Нікому не спаде на думку взяти для катання просту товсту шапку або звичайні брюки замість спеціального спорядження.

Із зимовою страховкою у горах працює той самий принцип: вона повинна бути призначена для занять спортом, і простий туристичний поліс тут не підійде. Так, тревел-страхування для зимових видів спорту має дати 100% захист на випадок складних ситуацій - наприклад, коли в гори відправляють вертоліт санітарної авіації. Добре, коли є додаткові грошові на виплати на випадок важких травм і їх наслідків. Наприклад, поліс УНІКА включає страховку до 1 500 євро від нещасного випадку.

 

Порада лижникам 3. Не поспішайте!

У питаннях страхування, як і в зимових видах спорту, дуже важливо зосередитися і не поспішати. Не завадить прочитати відгуки про обрану страхову компанію, в тому числі від інших спортсменів. Ще краще задати питання безпосередньо страховику і переконатися в правильності свого вибору.

Важливо дізнатися, які додаткові послуги включені в страхову програму. Наприклад, УНІКА може запропонувати компенсацію у розмірі 100 євро, якщо станеться затримка авіарейсу або багажу. Якщо екіпірування доїде в гори пізніше нашого клієнта - як мінімум, він зможе компенсувати частину витрат на оренду лиж і потрібного спорядження. Тож зимовий відпочинок з таким полісом точно буде спокійнішим. Правда, розширену страховку ми пропонуємо в офісах нашої компанії, а ось спеціальний зимовий поліс без додаткових опцій доступний он-лайн.

 

І остання, найважливіша порада: не варто відкладати покупку полісу на останній день перед поїздкою! Пам'ятайте, що оформити страховку з-за кордону неможливо, її потрібно купувати тільки в Україні. Щоб відчувати себе впевнено і спокійно, краще оформити поліс в той же день, коли Ви дізналися про точні дати свого майбутнього відпочинку. А якщо в цей момент Вам знадобиться допомога - експерти УНІКА завжди поруч!