UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Осінні хвороби. Попереджений - значить озброєний

Осінь — це не лише золотаве листя, затишні посиденьки за філіжанкою запашної кави та пухнасті светри. Це ще дощі, неочікуване різке зменшення температури та перші застуди. Деякі хвороби вважаються саме «осінніми». Краще знати про них, щоб встигнути підготуватись.

Осінні хвороби. Попереджений - значить озброєний

Грип
Найнеприємніша осіння хвороба. Добре, що сучасна медицина може запропонувати нам заздалегідь щеплення від цієї вірусної інфекції.

Цистит
Переохолодження часто призводить до неприємних запалень. Запалення слизової оболонки сечового міхура частіше характерно для жінок і проявляється прискореним болючим сечовипусканням. Щоб уберегтися від такого захворювання, варто завжди одягатися відповідно до погоди, залишивши модні короткі спідниці на теплу пору року.

Осінні хвороби серця
Під час сірих дощових днів страждає не лише душа, а й серце. І зовсім не у переносному сенсі. Восени може загостритися ішемічна хвороба серця, виникнути перепади тиску, а також напади стенокардії. Зазвичай такі симптоми супутні різким змінам температури. Людям, схильним до подібних захворювань в міжсезоння, необхідно щодня гуляти на свіжому повітрі, а також приймати відповідні вітаміни для зміцнення судин.

Виразкова хвороба
З першими вересневими днями можна часто-густо спостерігати загострення виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. Причиною цього може бути перехід на новий режим дня, неправильне харчування, авітаміноз, ендокринні порушення, депресивний стан після відпусток і канікул. Щоб запобігти цим загостренням, необхідно дотримуватися дієти та більше пити мінеральну воду без газу.

Осінні шкірні хвороби
На жаль, шкірні хвороби під час холодів — зовсім не рідкість. Збудниками цих неприємностей є різні види патогенних мікроорганізмів: віруси, гриби. Причинами розвитку дерматиту зазвичай є переохолодження і застуда на тлі загального ослаблення імунітету, притаманного для осені. Щоб уникнути можливих шкірних хвороб, намагайтеся дотримуватися дієти, правильного режиму сну і відпочинку, уникати стресових ситуацій. Важко? Але варто спробувати.

Сезонний гіпотиреоз
В осінній період зменшується продукування гормонів щитоподібною залозою. Якщо ви помітили в себе хронічну втому, необґрунтовану зміну настрою, збільшення ваги, відчуття постійного ознобу, біль у м'язах та біль у суглобах, то, можливо, це гіпертиреоз. За появи проблем із щитоподібною залозою необхідно негайно звернутися до ендокринолога, а для профілактики є набагато приємніша порада: їсти більше морепродуктів і вживати в їжу йодовану сіль.

Осінні хвороби нервової системи.
Восени дуже часто спостерігається виникнення депресії. Причин для цього немало: скорочення світлового дня, нестача ультрафіолету і вітаміну D, а також осіння сірість. Це все, безумовно, погіршує настрій. Саме тому в осінній період фіксується зростання неврозів, психозів, що супроводжуються безсонням, тривогою і дратівливістю. Впоратися із депресією допомагає самонавіювання, приймання седативних препаратів, відвідування солярію, а також цікаве хобі.

Ми щиро сподіваємось, що вам вдасться уникнути усіх цих неприємних хвороб, але радимо заздалегідь піклуватися про медичну страховку, яка зробить можливе лікування суттєво простішим.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз