UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Готуємо організм до осені!

За останніми літніми днями будемо сумувати не лише ми, а й наш організм. Насправді, зміни сезонів, перепади температур (нехай спочатку лише вночі) — це для нього неабиякий стрес. Здається, найкращим рішенням було б загорнутися в пухнасту ковдру і маленькими ковтками пити гарячий чай, насолоджуючись домашнім затишком, муркотінням кота й улюбленим фільмом. На вулицю виходити за особливої потреби не варто, особливо якщо за вікном дощ і неприємний вітер.

Готуємо організм до осені!

Не дуже хороша перспектива, бо активне робоче і соціальне життя ніхто не скасовував. Щоб зібрати себе до купи, бути бадьорим і здоровим, до холодних днів краще підготуватись заздалегідь.

1.

Варто вже починати змінювати власний режим, щоб скорочення світлового дня не стало окремим стресом. Лягайте раніше, щоб добре висипатися. Це збереже вашому організмові бадьорість і енергію протягом дня. Перед сном випивайте склянку гарячого молока або запашний трав'яний чай, вимикайте телевізор і відкладайте усі гаджети: після цього ви заснете швидше і в гарному настрої!

2.

Не кидайте заняття спортом, навіть якщо вас більше не цікавить збереження відпускної фігури і хочеться їсти більше тістечок. Навіть якщо восени вам зовсім не хочеться рухатися, усе ж намагайтеся вести активний спосіб життя, наскільки це можливо. І для цього зовсім не обов'язково бігати марафонські дистанції або працювати до знемоги в тренажерному залі. Робіть вранці легку гімнастику, займайтеся йогою, танцюйте і робіть неспішні прогулянки — і ви відразу ж відчуєте, що сили на буденні справи нікуди не зникають.

3.

Вчасно перейдіть на теплий одяг і зимову ковдру. Заперечення настання холодів призводить до перших осінніх застуд. Іноді темні пальта і кошлаті светри можуть призвести до депресії. Порадуйте себе яскравою хустиною і кумедним капелюхом. Осінь — це не привід сумувати.

4.

Відведіть нарешті час для того, щоб створити ідеальний затишок у вашій домівці. Осінь наче створена для теплого світла свічок, в'язаних пледів, букетів з жовтого листя. Довгі темні вечори так приємно провести з друзями, граючи в настільні ігри та смакуючи запашні теплі напої. Звикніть до думки, що осінь — це прекрасно.

5.

Складіть плани. Будь-який час, наповнений цікавими справами — то гарний час. Не лише літо створене для планування відпусток, поїздок, нових знайомств і звершень. Усе це можна робити й восени. Запишіться на курси, подолайте нарешті стопку припалих пилом біля ліжка книг, відвідайте найближчі старовинні замки та музеї.

6.

Не забувайте про вітамінну підтримку вашого організму. Живильні речовини, вітаміни, мінерали та мікроелементи восени надходять в клітини з перебоями, обмін речовин сповільнюється, і ми частіше відчуваємо втому, млявість і зниження працездатності. У цей період лікарі радять приймати якісні вітамінні комплекси для зміцнення імунітету. Але цього недостатньо. Ретельне продумайте свій раціон: не забувайте їсти овочі та фрукти у достатній кількості, пророщуйте зерна на підвіконні та додавайте їх у їжу. Налягайте на морепродукти та м'ясні субпродукти.

7.

Природа достатньо потурбувалась про збереження вашого здоров'я. Восени легко включити до свого раціону корисні напої з шипшини, барбарису, обліпихи. Не забувайте про зігрівальний ефект меду та імбиру. Запарюйте їх у чай після довгих холодних прогулянок. Це не тільки корисно, а ще й дуже смачно.

8.

Не забудьте зробити відповідні щеплення від грипу. Сучасна медицина дозволяє нам звести до мінімуму можливість захворіти на це неприємне захворювання, і кожен рік в поліклініках з'являються відповідні вакцини. Не нехтуйте ними.

9.

Не соромтеся звернутися до спеціалістів, якщо осіння депресія усе ж захопила вас. Це не дивно: довжина світлового дня стрімко зменшується, що погано впливає на настрій і загальний стан організму. Також позначаються різкі перепади тиску, зниження температури повітря, зміна клімату... Не кожен може впоратись з усім цим самостійно, деякі падають духом. Якщо у вас часто буває погане самопочуття і настрій псується від будь-якої проблеми, спробуйте звернутися за допомогою до психотерапевта. Іноді вистачає і кількох консультацій, щоб відновити душевну рівновагу.

І головне — розслабтеся. Осінь і зима — це зовсім не страшно. У кожній порі року є своя невимовна краса.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз