UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Я та УНІКА

Як поновити страховий договір у разі втрати за нинішніх обставин

Страхування в Україні залишається актуальним і під час воєнного стану. На жаль, іноді трапляється так, що договір страхування або сервісна карта з медичного страхування можуть бути загублені. Їх можна десь забути, вони можуть зіпсуватися. Це створює певні труднощі, особливо, якщо в цей момент трапляється страховий випадок. Моментально випустити дублікат складно, ця процедура зажадає деякого часу. Як вирішити це питання з мінімальними зусиллями розлянемо сьогодні.

Як поновити страховий договір у разі втрати за нинішніх обставин

Що робити, якщо загубили договор Автоцивілки?
Це страхування є обов’язковим. Автоцивілка, всупереч впровадженню в Україні воєнного стану, усе так само потрібна. Якщо поліція зупинить із будь-якої поважної причини, а поліса не виявиться, то водію загрожує штраф у розмірі від 425 до 850 грн. Цього можна уникнути, адже втрата документа, це буденна справа.
Так, якщо виникла ситуація, коли паперовий або електронний варіант загублений, ви можете надати поліції доказ наявності поліса, використовуючи додаток «Дія» або звернувшись до електронної бази Моторного транспортного страхового бюро України на сайті https://policy-web.mtsbu.ua/. У такому випадку, якщо у вас оформлено поліс і він діє, ніяких додаткових питань не виникне. Така процедура займе не більше ніж хвилину, а електронний варіант юридично прирівнюється до наявності паперового поліса.
За дублікатом паперового або електронного полісу Автоцивілки звертайтесь до свого менеджера або до Асистансу УНІКА і ми допоможемо вирішити це питання.

Втрата полісу добровільного медичного страхування (ДМС)
Складно уникнути хвороб. Завбачливі люди оформляють договір ДМС. Клієнт, який оформив таку страховку, отримує до договору пластикову сервісну карту ДМС. Вона служить для ідентифікації в медичних установах, а також містить інформацію про номер поліса, термін його дії та інші корисні відомості. На жаль, карта або программа страхування може бути загублена. Щоб уникнути цього, ви можете використовувати альтернативний варіант.

Наша компанія в рамках ініціативи збереження довкілля пропонує використовувати електронну карту у додатку myUNIQA. Вона має таку ж силу, усі партнерські лікувальні установи приймають електронний варіант. Крім того, у додатку доступна программа страхування, швидка підтримка, відомості про найближчі лікарні тощо. Втратити електронний варіант неможливо. Навіть, якщо ви десь залишите смартфон, ви зможете авторизуватися в додатку на будь-якому доступному пристрої.

Відновлення інших договорів при втраті.
Серед українців також користуються популярністю:

  • КАСКО;
  • туристичні поліси;
  • страхування життя;
  • страхування нерухомого майна.

Втрата паперового договора може створити зайвий клопіт. Саме з цієї причини рекомендуємо укладати договір в електронному вигляді. У 2021 році понад 60 % клієнтів УНІКА вибрали саме такий варіант оформлення. Підписання таких договорів відбувається за допомогою SMS. Втратити електронний поліс складніше, смартфон, як правило, завжди під рукою. У ньому можуть зберігатися всі необхідні договори. Водночас ви можете випадково видалити лист з електронним полісом або збережений документ. Якщо таке трапилось, зверніться до Асистансу УНІКА або до свого менеджера для отримання електронного дублікату.

У разі втрати паперового договору страхування вам достатньо звернутися до свого менеджера. Наші офіси працюють у звичайному режимі в тих регіонах, які підконтрольні Україні і де відсутні бойові дії. Якщо у вас немає можливості, бажання або часу звернутися офлайн, ви можете замовити отримання договору Укрпоштою.
Також ви можете подати запит у цілодобовий Асистанс УНІКА через паблік-акаунт UNIQAua у Viber чи Telegram або в свій кабінет клієнта myUNIQA для отримання електронної копії договору. Досить повідомити данні, які дозволять ідентифікувати вас і ми направимо вам електронний дублікат договору. Якщо договір укладено на сайті uniqa.ua, звертайтеся online_boc@uniqa.ua.
Послуга з видачі дубліката безоплатна. Усі відомості вашого поліса зберігаються.

Ми працює у штатному режимі та завжди готові допомогти у розв’язанні будь-яких питань пов’язаних зі страхуванням.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз