UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Весна і море: про що варто пам'ятати, купуючи квітневий тур до Єгипту

Квітень вважається початком високого сезону в Єгипті - море вже добре прогрілося, але температура повітря поки не зашкалює. Крім того, це одна з небагатьох країн, що готова прийняти туристів у період загальних локдаунов. Тому сьогодні ми вирішили нагадати, як правильно обрати страховку для поїздки на єгипетські курорти. І, звичайно, нагадаємо про правила безпеки під час такого відпочинку.

Весна і море: про що варто пам'ятати, купуючи квітневий тур до Єгипту

Нелегко дочекатися літа, особливо в період складних карантинних обмежень, хочеться поїхати до моря і більше не думати про хвороби і ризики. Це дуже зрозуміле бажання - навіть для нас, обережних і виважено думаючих страховиків. Але, на жаль, досвід українських туристів в останні місяці показує: щоб поїздка до Червоного моря пройшла без проблем, краще все-таки дотримуватися базових правил безпеки і подбати про надійну страховку. Чому? 

1. Коронавірус поки не відступив.

Страховка з покриттям лікування коронавірусу - обов'язковий документ для візиту в Єгипет. Лояльні єгипетські прикордонники не завжди запитують поліс у туристів, але це не означає, що витрати на страховку можна вважати необов'язковими. Страхове покриття має включати як амбулаторну, так і стаціонарну допомогу при COVID-19, а максимальна сума витрат на лікування не обмежена.

На жаль, у 2021 році випадки захворювання «короною» серед українських туристів на єгипетських курортах вже зустрічалися. Більше того, на кінець березня було відомо як мінімум про два летальні випадки з українськими туристами в Єгипті через ускладнення коронавірусу. Ми ні в якому разі не хочемо лякати читачів блогу, та просто зобов'язані нагадати - епідемічна ситуація у світі поки що залишається складною. Поліс з покриттям COVID-19 - не формальна вимога, а нагальна потреба, особливо в чужій країні.

Багато туристичних фірм самі оформляють страховки з покриттям COVID-19 для своїх клієнтів і включають їх у вартість туру. Якщо вам пропонується такий варіант, радимо переконатися, що обрана програма страхування досить надійна. Яка сума покриття на лікування коронавірусу передбачена полісом? Чи здатна страхова компанія виконувати свої зобов'язання? Чи добре працює її асистуюча компанія? Отримати відповіді на ці питання допоможуть відгуки в інтернеті, інформація на сайті страхової компанії і в самому страховому полісі.

Важливо: якщо у вас виникли сумніви щодо надійності страхової послуги, запропонованої турфірмою, цілком доцільно буде купити другу страховку, у надійній компанії з перевіреним асистансом. Як правило, витрати на такий поліс не дуже значні - особливо у порівнянні з іншими витратами на тур, але при цьому ви будете відчувати себе абсолютно спокійно. 

2. Морські екскурсії бувають по-справжньому небезпечними.

Відпочинок у Єгипті відомий своїми морськими екскурсіями і зануреннями - прекрасний підводний світ приваблює багатьох туристів. Але при цьому надійність місцевих операторів тревел-сервісу залишає бажати кращого.

Можливо, ви читали про шокуючий випадок з українськими туристами в Єгипті восени 2020 року. Мама з неповнолітнім хлопчиком  придбали дайвінг-тур на кораловий риф, під час якого на них напала акула. Постраждав гід, але найстрашніше - дитина залишилася без руки. Трагічна ситуація багато в чому була пов'язана з безпечністю самих туристів: вони купили екскурсію у гіда «з вулиці». За інформацією у ЗМІ, у нього навіть не було відповідної ліцензії PADI (Advanced Open Water Diver, Master Scuba Diver). Також невідомо, чи проходили туристи обов'язковий інструктаж перед зануренням. Більше того, за даними готелю, на той момент занурення взагалі були заборонені і в самому готелі не продавалися.

Тож наша найважливіша порада під час відпочинку в Єгипті - будьте обачні, купуючи внутрішні тури і додаткові екскурсії. Не порушуйте місцеві правила і розпорядження, не ризикуйте.

Важливо: якщо у ваші плани входять будь-які додаткові активності на морі - оформлюйте спеціальну страховку, що передбачає активний відпочинок. Тільки вона покриває лікування наслідків через екстремальні заняття спортом. Пам'ятайте: страховка спрацює, якщо не було очевидних порушень техніки безпеки. Інструктори, з якими ви проходите занурення або займаєтеся будь-яким спортом, повинні мати відповідні ліцензії. Ви самі також зобов'язані пройти інструктаж і використовувати необхідні засоби індивідуального захисту. 

3. Внутрішні тури по Єгипту мають свою специфіку.

Єгипет - країна з дуже «вільним» ставленням до правил дорожнього руху. Хаотичний автомобільний трафік як всередині населених пунктів, так і між туристичними центрами часто призводить до дорожніх аварій, в яких страждають люди. Ми радимо обов'язково врахувати цей момент, якщо ви плануєте екскурсійний відпочинок з переміщеннями всередині країни.

Недавній приклад: трохи більше місяця тому, в кінці лютого 2021-го, на трасі Шарм ель-Шейх - Каїр автобус з туристами потрапив у ДТП. Серед постраждалих опинилися троє громадян України, їх шпиталізували. На щастя, обійшлося без трагічних наслідків. І якщо туристи мали поліс від надійної страхової компанії, їх лікування та реабілітація після аварії обов'язково будуть оплачені.

Важливо: з огляду на місцеву специфіку, для поїздки в Єгипет ми радимо оформити поліс з розширеним покриттям нещасних випадків. Ця опція актуальна у найрізноманітніших ситуаціях - від невдалого катання на верблюді до покриття ризиків автомобільної екскурсії. Якщо звичайний поліс покриває прямі витрати на лікування, то така спеціальна опція дозволяє отримати додаткову грошову виплату. З її допомогою можна компенсувати супутні витрати - наприклад, якщо через травму довелося купувати квиток на іншу дату вильоту або залишатися в готелі довше, ніж передбачено туром. 

4. У «all inclusive» є не тільки вигоди, але і ризики.

Туристи найчастіше їдуть до Єгипту, щоб відпочити у форматі «все включено». Лежати на шезлонгу біля басейну, приймати сонячні ванни з видом на море і пити прохолодні коктейлі - такий відпочинок здається максимально безпечним. Але статистика звернень в асистанс УНІКА показує, що у розслабленого пляжного релаксу є свої ризики.

У топ-списку проблем - наслідки переїдання і харчових отруєнь, перегріву на сонці, реакції на зміну клімату після прохолодної весни в Україні, а також на місцеву питну воду (ті, хто вперше приїхали на відпочинок не завжди знають, що пити воду з-під крану в Єгипті не рекомендується). Та не варто розмірковувати про можливі неприємності, що можуть статися. Важливо лише виконувати два простих правила:

  • зберігайте помірність - починаючи від сонячних ванн і закінчуючи їжею та напоями, особливо алкогольними,
  • майте під рукою телефон асистуючої компанії - на випадок проблем зі здоров'ям, і обов'язково дотримуйтесь її рекомендацій.

Важливо: обов'язково прочитайте текст свого тревел-полісу до поїздки, і зверніть увагу на виключення з покриття - ті випадки, коли страхова компанія не буде оплачувати лікування. При цьому пам'ятайте: якщо ви відпочиваєте розумно, дбаєте про себе і не зловживаєте алкоголем або іншими способами «швидкого релаксу», більшість винятків вас не торкнуться.

Сподіваємося, ці поради дозволять вам провести весняну відпустку в Єгипті виключно з користю для здоров'я. А якщо ви якраз готуєтеся до вильоту і обираєте відповідний тревел-поліс, ми можемо допомогти: https://uniqa.ua/private/travel/puteshestvie-za-granitsu/

Вдалого відпочинку!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз