UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Я та УНІКА

«Thinking Green». Що це за слоган і до чого тут УНІКА?

Кінець року – час, коли люди, компанії і цілі країни всерйоз замислюються про майбутнє, плани розвитку та кроки з їх втілення. Трендом останніх років є усвідомлення глобальних екологічних проблем, які не оминають жоден бізнес чи родину, навіть якщо ми поки їх не помічаємо. Чи можна зменшити згубний вплив на довкілля, якщо твоя справа здається «далекою» від екології? Розкажемо на прикладі УНІКА, тим більше, ми обіцяли це в попередньому записі блогу.

«Thinking Green». Що це за слоган і до чого тут УНІКА?

Якраз рік тому, у грудні 2019-го, Єврокомісія презентувала суспільству «European Green Deal» – набір політичних ініціатив, що має на меті зробити клімат Європи вуглецево-нейтральним до 2050 року. Їх втілення повинне допомогти європейцям скоротити викиди парникових газів і заощадити всі види природних ресурсів, у тому числі для збереження клімату

Здавалося б, до чого тут страхування? Проте UNIQA Insurance Group  майже миттєво відреагувала на цю ініціативу.

У звіті по сталому розвитку «Sustainability Report Uniqa Group-2019» зазначено, що компанія активно долучається до втілення цієї масштабної програми. Більш того, УНІКА почала проводити заходи по збереженню екології задовго до оголошення нового екологічного курсу ЕС. «Thinking Green» стратегія UNIQA  для всіх напрямків життя та роботи компанії, в усіх регіонах її присутності.

Ініціативи UNIQA Group

Наприклад, офісна вежа UNIQA Tower – будівля материнської компанії у Відні – справжній взірець охорони навколишнього середовища. Вона ще у 2008 році отримала відзнаку European Union Green Building label, стала першою будівлею в Австрії та однієї з перших будівель в Європі, яка має це звання.

Зокрема, UNIQA змогла скоротити щорічне споживання електроенергії приблизно на 180 000 кВт/год шляхом постійного контролю та регулювання системи вентиляції. Яскраве освітлення вежі вночі теж оптимізовано, його майже повністю переведено на світлодіоди, що також дає можливість суттєво економити електроенергію. А завдяки заміні системи опалення з масляної на геотермальну в UNIQA Tower вдалося заощадити ще більше ресурсів.

Такий підхід до економії ресурсів в UNIQA поширюється й на роботу з клієнтами: компанія стимулює їх дбайливо ставитися до природи. Наприклад, в Австрії UNIQA надає новим клієнтам зі страхування житла 100% знижку на перші два місяці, якщо вони використовують сонячні батареї та теплові насоси для опалення свого будинку чи квартири. А у корпоративному страхуванні компанія орієнтована на активну боротьбу з глобальним  потеплінням навіть ціною відмови від вигідних бізнес-проектів. Зокрема, це відмова від страхування майна вуглевидобувних підприємств та підприємств, які працюють на вугіллі.  Водночас UNIQA активно нарощує портфель застрахованих об`єктів з виробництва відновлювальної енергії, надаючи таким проектам найпривабливіші умови страхування і лояльні страхові тарифи.

Проекти в інших країнах, де представлена UNIQA

Тут також багато прикладів, і вони охоплюють різні сфери роботи компанії, у тому числі соціальні проекти.

Наприклад, працівники UNIQA в Польщі беруть участь у неприбутковій еко-програмі «Очистіть світ»: збирають сміття у парках та громадських місцях, разом з друзями та рідними.  А от у Хорватії UNIQA стала першим страховиком,  який приєднався до проекту «ZelEn» національної енергетичної компанії Hrvatska elektroprivreda (HEP). Як результат, UNIQA зараз отримує електропостачання від поновлюваних джерел енергії, і таким чином опосередковано підтримує інвестиції у зелену енергетику країни.

А що в Україні?

Команда УНІКА в Україні була та залишається одним із драйверів проекту «Зелений офіс», що ініційований материнською групою. Ця екологічна ініціатива працює вже понад 7 років, і ми розповідали про неї у попередніх записах блогу.

Звичайно, це ще не все. В Україні УНІКА не лише бере участь в екологічних проектах, а й реалізує еко-політику безпосередньо у страхуванні.

Так, ще у 2017 році ми першими в Україні запропонували програму КАСКО для страхування електромобілів за спеціальної ціною

У корпоративному страхуванні  ми, як і інші компанії групи UNIQA, також послідовно реалізуємо стратегію декарбонізації – відмовляємося від страхування об’єктів теплоенергетики та вугільної промисловості, натомість розвиваємо страхування відновлювальної енергетики. Протягом останніх років УНІКА надає страховий захист сонячним та вітряним електростанціям по всій Україні: від Львівської та Івано-Франківської області до степів Херсонщини й Запоріжжя. Зокрема, рік тому під наш страховий захист перейшла ще одна генеруюча потужність із 26 вітрогенераторів – це не лише успіх, а й неабияка відповідальність!

Як бачите, бути «еко» – реально, навіть коли твій бізнес на перший погляд не пов’язаний із захистом довкілля напряму. Утримання власних офісів, розробка спеціальних еко-програм та продуктів, волонтерські ініціативи чи свідомий вибір бізнес-проектів – впевнені, ви теж зможете будувати відповідальний та екологічний бізнес у найширшому сенсі цього слова. Якщо вже будуєте – будемо раді дізнатися про ваш досвід у коментарях, а якщо тільки плануєте та хочете розпитати деталі, ми завжди раді допомогти!

 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз