UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Подорожуй по-новому: що треба знати про туристичне страхування в умовах COVID-19

Літній сезон-2020 складно назвати вдалим для відпочинку. Через ситуацію з корона-кризою багато туристичних країн все ще не готові приймати гостей з України, або ввели додаткові обмеження для їх перебування. Через загальну невизначеність страховим компаніям також знадобилося більше часу, аби створити нові програми тревел-захисту на випадок COVID-19. Що саме змінилося у страхуванні подорожуючих за кордон і на що звертати особливу увагу?

Подорожуй по-новому: що треба знати про туристичне страхування в умовах COVID-19

Якщо жага до подорожей і бажання провести довгоочікувану відпустку у Турції, Єгипті чи Хорватії перемогли ваші побоювання щодо COVID-19, ми радимо рушати у подорож, маючи «правильний» страховий поліс. Як обирати його в нових умовах? Про що варто дізнатися перед поїздкою та як діяти, якщо медична допомога все ж потрібна? Фахівці УНІКА відповідають на поширені питання.

Я їду за кордон. Яка страховка тепер потрібна?

Така сама, як і в останні 3-4 роки – це поліс страхування на випадок медичних витрат. Ця страховка діє в країні перебування туриста і саме вона дозволить отримати невідкладну медичну допомогу, якщо це раптово знадобиться.
Зазвичай страхові програми для медичної допомоги за кордоном відрізняються за умовами та вартістю – у залежності від того, чим людина планує займатися під час поїздки. Існують страхові поліси для звичайних туристичних подорожей, для активного відпочинку та спорту, для навчання та роботи в іншій країні. І тут теж нічого не змінилося: перед поїздкою необхідно обрати правильний тип полісу та оформити його до того, як перетнути кордон.

Лікування від інфекцій, що спричиняють епідемію, завжди було виключенням з тревел-полісу. Що змінилося з появою COVID-19?

Дійсно, так було завжди. Інфекційні хвороби, що здатні спричинити епідемію, були і сьогодні є виключенням з абсолютної більшості програм страхування у подорожах. Але ситуація навколо COVID-19 змусила страхові компанії змінити свою практику і зробити «виключення з виключень». Тобто зараз існують страхові поліси, які надають мандрівнику можливість лікування від коронавірусу. Але таке покриття з’явилося не у всіх компаніях, не для всіх страхових полісів. Тож під час оформлення страховки варто звернути на цей пункт особливу увагу.

Оновлена програма тревел-страхування УНІКА на сайті uniqa.ua забезпечує нашим клієнтам покриття на випадок коронавірусної інфекції, відповідну опцію вже додано у полісі за замовчуванням. Все, що потрібно зробити – це самостійно оформити договір на сайті uniqa.ua та оплатити вартість розширеної страхової програми.

Що включає туристична страховка на випадок коронавірусу від УНІКА?

Турист, що придбав страховку від УНІКА на сайті uniqa.ua з опцією «Захист на випадок COVID-19», може розраховувати на такі медичні послуги:

  • діагностика коронавірусної інфекції за призначенням лікаря, включаючи лабораторні тести та комп’ютерну томографію легень,
  • екстрена невідкладна допомога, тобто виклик бригади «швидкої» і госпіталізація до клініки,
  • стаціонарна невідкладна допомога, або лікування COVID-19 в закордонній клініці,
  • амбулаторна невідкладна допомога, тобто лікування без необхідності перебування в клініці – візит до лікаря та забезпечення медикаментами для симптоматичного лікування (оплачуються препарати, які призначив лікар, та які мають доведену ефективність).

 

Важливо: у всіх складних випадках УНІКА організує та оплачує лікування від коронавірусу в межах усієї страхової суми, без будь-яких додаткових обмежень.

 

А от якщо мова іде про легкий перебіг хвороби, що не потребує госпіталізації, то медична допомога буде оплачена в межах 1 000 євро. Як показує практика наших партнерів – служб медичного асистансу за кордоном, цієї суми зазвичай цілком достатньо для повноцінної підтримки хворого з нетяжкими симптомами. Не всі компанії покривають лікування простих випадків COVID-19, але УНІКА оплачує і таку допомогу, просто в межах окремого ліміту.

Чи можна скористатися полісом для здачі тесту на COVID-19 в аеропорту або на вимогу готелю?

Ні, не можна. Ані ПЛР-тест, ані експрес-тестування на COVID-19, якщо воно не призначене лікарем, не оплачується страховою компанією.
УНІКА не компенсує витрати на організацію та оплату діагностичних процедур на вимогу самого туриста, працівників міжнародних аеропортів чи будь-яких уповноважених іноземних служб. Ми оплачуємо тести, коли наші клієнти-туристи звертаються по медичну допомогу і їх призначає саме лікар.

Зелений, жовтий, червоний. Як діє страхування для різних «зон небезпеки» за COVID-19?

У страхуванні є просте правило – наявність полісу не означає, що застрахована людина може дозволити собі вочевидь небезпечні вчинки. Це правило діє і для тревел-страхування в умовах COVID-19. Якщо клієнт вирушив у подорож до країни, щодо якої МЗС України радить утриматися від поїздок (на дату перетину кордону) – поліс від УНІКА не діятиме.

І, звичайно, ми забезпечимо страховий захист на 100%, якщо клієнт захворів під час мандрівки до «зеленої» або «жовтої» країни, або ж територія його перебування опинилася у «червоному списку» вже після того, як він розпочав свою подорож.

Що робити, якщо у поїздці я відчую тривожні симптоми: кашель, задуху, або матиму високу температуру?

Алгоритм для клієнтів УНІКА не змінився: за появи будь-яких тривожних симптомів необхідно зв’язатися зі службою медичного асистансу. Її контакти вказані у вашому страховому полісі. Усі подальші дії будуть координуватися саме цією службою. Ми тільки нагадаємо, що тревел-поліс краще завжди тримати під рукою – наприклад, зберегти його у смартфоні.

Чи змінилися інші умови страхування та перелік виключень для нових програм?

Жодних інших змін, окрім додаткового покриття для лікування коронавірусної інфекціїї у наших страхових програмах не відбулося. Як і раніше, клієнти УНІКА можуть придбати поліс для звичайних подорожей, активного відпочинку та аматорського спорту.

Як і завжди, стандартними виключеннями з тревел-полісу є травми або погіршення здоров’я через зловживання алкоголем, наркотичними речовинами або нехтування здоровим глуздом – наприклад, зайняття екстремальним спортом, якщо вони не передбачені полісом.

Як і раніше, ми не покриваємо лікування хронічних хвороб, самозвернення до лікарів без симптомів, «для профілактики», лікування алергічних реакцій, дерматологічних проблем та інших розладів здоров’я, що не потребують негайної медичної допомоги. Проте будь-який гострий стан – це привід для звернення у наш медичний асистанс, і у всіх таких ситуаціях УНІКА обов’язково допоможе. Подорожуйте безпечно!

 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз