UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Хто останній до лікаря? Як отримати медичну консультацію, якщо є поліс ДМС

Ми знову повертаємося до актуальної теми медичного страхування. Близько 50% всіх звернень за полісом ДМС - це прохання про запис на консультацію до лікаря. Як УНІКА надає таку допомогу своїм клієнтам?

Хто останній до лікаря? Як отримати медичну консультацію, якщо є поліс ДМС

Кожен клієнт, що має поліс медичного страхування від УНІКА, може отримати декілька видів медичних консультацій.

№1. Попередня консультація у медичному асистансі УНІКА

Її надасть лікар-фахівець нашої цілодобової гарячої лінії: за телефоном 0 800 600 600, по Viber, Messenger або Telegram. Фахівці медичного асистансу УНІКА – кваліфіковані фахівці з медичною освітою. Більшість із них працюють зі зверненнями клієнтів понад 5 років, їх досвіду можна довіряти на 100%.

Саме лікар служби асистансу - це перший фахівець, до якого звертаються клієнти УНІКА, відчувши нездужання. Він розпитає про симптоми, пояснить, що потрібно і можна робити у кожній конкретній ситуації, підтримає морально і запише на подальшу консультацію - в клініку, до профільного лікаря. А якщо ситуація здаватиметься йому небезпечною, то одразу викличе лікаря або службу невідкладної допомоги.

Важливо: при зверненні в асистанс УНІКА потрібно назвати номер сервісної картки, яка видається разом з полісом ДМС. Рекомендуємо завжди тримати її під рукою або записати її номер у свій телефон.

 

№2. Консультація в партнерській клініці

Це другий рівень медичних консультацій для клієнтів за ДМС. Лікар служби асистансу підбере зручний час запису, і клієнтові УНІКА потрібно просто не спізнитися на прийом в узгоджений час. Вас можуть направити в комерційну або державну клініку: конкретний вибір буде залежати від умов страхування, специфіки скарг, необхідної терміновості візиту і місцезнаходження клініки.

Зазвичай клієнти просять записати їх на прийом «у хорошу клініку неподалік від дому або роботи», і ми, звичайно ж, ідемо назустріч таким побажанням. УНІКА співпрацює з багатьма клініками по всій Україні - у нас понад 5 000 партнерів-медичних установ.

Також асистанс може викликати лікаря додому (або, наприклад, в офіс) для пацієнтів, які за станом здоров'я не в змозі самостійно його відвідати.

Важливо: для візиту у клініку ми радимо взяти з собою всю наявну медичну інформацію, а також нашу сервісну картку. Якщо Ви раптом про неї забули, співробітник медичного асистансу підтвердить Ваш статус як клієнта УНІКА по телефону.

 

№3. Додаткові візити до лікаря

Якщо після першого візиту лікар відправить клієнта УНІКА на додаткові обстеження або зрозуміє, що потрібна консультація у лікарів іншого профілю - ми організуємо і оплатимо таку допомогу. Окремі види аналізів можуть не покриватися страховкою, але це нечасті ситуації, про які ми ще розповімо в окремому записі цього блогу.

Зазвичай після першої консультації лікар призначає лікування, а потім запрошує пацієнта на прийом, щоб контролювати ефективність своїх призначень. Повторні консультації також покриваються страховкою 100% в клініках передбачених Програмою.

Важливо: іноді клієнти УНІКА хочуть отримати консультацію у певного лікаря. В такому випадку медичний асистанс враховує побажання клієнта. При цьому варто пам'ятати, що консультації провідних фахівців у приватних клініках, медиків з науковим ступенем - можуть бути оплачені не повністю, а лише на 50-70%, в залежності від умов вашого полісу.

 

Ось такі медичні консультації доступні клієнтам УНІКА. Але, звичайно ж, є і візити до лікарів, які не покриває жоден страховий поліс. Що це за ситуації?

похід до лікаря, не узгоджений з медичним асистансом. Якщо клієнт заздалегідь не повідомив про візит до лікаря на гарячу лінію УНІКА, компанія має право його не оплачувати,
• візити до дієтолога, пластичного хірурга і деяких інших лікарів. Найчастіше це фахівці, що покращують якість життя, а не лікують серйозні хвороби. Обмеження за їх консультаціями описані в кожному договорі ДМС,
• профілактичні відвідування. Найчастіше такі консультації не будуть оплачені. Адже завдання страхової компанії - забезпечити допомогу за медичними показаннями, а не за власним бажанням.

Також варто пам'ятати, що в УНІКА існує система постійного контролю якості медичних послуг для клієнтів. Співробітники, відповідальні за контроль якості обслуговування, реагують на будь-які скарги, аналізують діагнози, схеми лікування і призначення лікарів, за необхідності вивчають записи дзвінків в медичний асистанс. Ми чуйно реагуємо на всі зауваження і робимо усе, щоб здоров'я наших клієнтів було під надійним захистом.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз