UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

Електронна автоцивілка - чому все таки "так"

Страхування ОСАГО, ОСЦПВ чи просто автоцивілка – найпопулярніший страховий продукт серед водіїв України. Це обов’язкове страхування автовідповідальності на випадок, коли власник автівки спричинить дорожню аварію. Якщо водій раптово став винуватцем ДТП, але має поліс автоцивілки – збитки постраждалим відшкодує його страхова компанія. Та давайте розбиратися по-порядку.

Електронна автоцивілка - чому все таки "так"

Чому поліс ОСЦПВ потрібний всім водіям?

Закон України забороняє використовувати автотранспортний засіб без страховки ОСЦПВ. Винятком є лише декілька категорій пільговиків – наприклад, учасники АТО. Тому кожний власник автомобіля просто зобов’язаний заздалегідь подбати про такий поліс.

Як придбати автоцивілку?

Паперовий поліс можна оформити безпосередньо в офісі страхової компанії. Та якщо ви не бажаєте витрачати час на проїзд чи особисто зустрічатися з менеджером, можна купити електронний поліс автоцивілки.
Електронний та паперовий поліси мають однакову юридичну силу. Державний документ, що дозволяє використання електронного страхового полісу – це постанова 3631 від 31.08.2017.

Як замовити страховку онлайн?

Дуже просто – сидячи на дивані! Для оформлення заходьте на uniqa.ua та заповнюйте зручну форму електронного полісу. Вам потрібні такі документи:

  • свідоцтво на автомобіль
  • паспорт
  • індивідуальний податковий номер

У електронні віконця треба внести прізвище, ім’я, по батькові, адресу, контактний номер телефону, e-mail, номер реєстрації авто, рік випуску, об’єм двигуна. Головне – уважно заповнювати усі дані, бо через помилки поліс вважатиметься недійсним.

Оплатити електронну цивілку потрібно банківською карткою. Згенерований поліс надійде на вказану електронну пошту вже за 5-7 хвилин. Його можна завантажити на телефон, планшет або роздрукувати.

Як користуватися електронним полісом?

Після внесення інформації, сплати платежу та підписання полісу присвоюється індивідуальний номер, який реєструється в МТСБУ – це Моторне / транспортне страхове бюро України. Усі оформлені поліси зберігаються у єдиній базі МТСБУ. За номером полісу або реєстраційним номером автівки працівник поліції може перевірити, чи є страховка дійсною.

Отже, мати при собі роздрукований паперовий варіант не обов’язково. Достатньо назвати номер полісу поліціянту або показати електронну версію у телефоні. З березня 2019 року такі дії водія є абсолютно законними та прописані у Правилах дорожнього руху України.

Паперовий варіант страховки може знадобитися, якщо ви періодично буваєте у відрядженнях, у місцях з поганим інтернетом чи ваш гаджет часто розряджається. Для таких випадків просто покладіть в авто роздруківку вашого е-полісу.

Переваги електронної автоцивілки

1. Надійний захист від підробок
2. Не треба гаяти час та гроші на поїздку до страхової компанії
3. Зручно порівняти різні варіанти захисту та обрати найкращий для себе
4. Неможливо забути або загубити поліс, він завжди доступний на телефоні чи планшеті
5. Можна придбати страховку у надійної компанії, навіть якщо її офісу немає у вашому місті чи селищі

Як обрати якісну автоцивілку?

Звичайний поліс автоцивілки забезпечує такий захист для постраждалих у ДТП:

  • сума на покриття шкоди майну – до 130 000 грн
  • сума на покриття шкоди здоров’ю – до 260 000 грн

У більшості полісів є франшиза – це сума, що не відшкодовується страховиком. Зазвичай вона становить від 1 000 до 2 000 грн. Але можна придбати автоцивілку без франшизи та із збільшеною сумою захисту – наприклад, додати ще 250 тисяч гривень на покриття шкоди постраждалим автівкам. На сайті УНІКА є такий варіант.

Як діяти, коли спричинив ДТП та маєш автоцивілку?

1. Зв’язатися з контакт-центром свого страховика.
2. Назвати оператору номер полісу та страхову компанію.
3. Отримати інструкції та діяти відповідно до них.

Якщо у водія відсутній поліс – це серйозне правопорушення, за яке він несе адміністративну відповідальність. У випадку, коли водій без полісу порушить правила та спричинить ДТП, він сплатить штрафи: за відсутність полісу, порушення правил та буде змушений компенсувати шкоду постраждалій стороні.

Придбайте електронний поліс у надійній страховій компанії УНІКА та спокійно вирушайте в дорогу!

 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз