UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

День народження авто: три лайфхаки для «щасливого життя» вашої машини

Буквально на днях в мире праздновали День рождения автомобиля. 133 года назад немецкий инженер Карл Бенц получил первый патент на авто с бензиновым двигателем. Эксперты УНИКА подготовили 3 полезных совета для машин любого возраста и их владельцев. Следуя им, можно снизить риски аварий, внезапных поломок машины и непредвиденных трат на ее ремонт.

День народження авто: три лайфхаки для «щасливого життя» вашої машини

Отже, що допоможе автомобілю «прожити» довгу і безпечне життя?

1.

Техобслуговування за графіком

Обов'язковий техогляд для легкових авто скасували ще у 2011 році. Але це не означає, що потрібно забути про регулярне обслуговуванні своєї машини. Чому? Плановий похід на СТО знижує ризик аварій: майстер вислухає скарги, перевірить, чи справною є гальмівна система, замінить потрібні комплектуючі та технічні рідини. Усе це дозволить уникнути проблем с керованістю машини на трасі або у жвавому міському трафіку.

Важливо: 70% аварій, які трапилися через несправність автомобіля, є дуже масштабними. Вони завдають значної шкоди машині, аж до її повного знищення, коли відновлення неможливе. Крім того, у кожному шостому такому ДТП є загиблі, а в середньому на 1 аварію припадає близько 2 постраждалих.

 

Як бачите, огляд авто 1 раз на рік або після чергових 10 000 км пробігу - це не примха або зайва трата грошей. Це обов'язковий крок для захисту авто і вашої особистої безпеки.

2.

Уважність за кермом

Водіння на наших рідних дорогах усе ще залишається складним квестом. Причин багато: поганий асфальт, лівосторонні розвороти, яких немає ніде в Європі, а ще - ризикова поведінка водіїв.

Важливо: усвідомлене порушення правил руху - причина № 1 у статистиці дорожніх аварій України за 2018 рік. Водіння у нетверезому стані та перевищення швидкості також входять до трійки головних причин ДТП. З огляду на те, як їздять інші учасники руху, навіть акуратним водіям з великим стажем не варто втрачати пильність.

 

Щоб залишатися уважними за кермом, експерти УНІКА радять по можливості висипатися, а ще - не відволікатися на розмови з пасажирами, перекуси чи спілкування по телефону. Якщо відчуваєте сильну втому чи сонливість, краще зробити паузу та випити кави на найближчій заправці, а не в машині. Повірте, ці прості кроки можуть вберегти вас і ваше авто від багатьох небезпек.

3.

Додаткове страхування

За статистикою, близько 90% водіїв на українських номерах купують обов'язкову «автоцивілку», ОСАГО. Але для спокою за кермом цього полісу не вистачить - він аж ніяк не захищає ваш особистий автомобіль. На щастя, страхові компанії, у тому числі й УНІКА, пропонують багато додаткових програм захисту. При цьому вибір розширеної страховки напряму залежить від віку вашої машини.

Важливо: Якщо автомобілю менше 10 років, оптимальним рішенням стане поліс повного КАСКО. Він захистить практично від усіх можливих проблем: крадіжки, ДТП, пожежі та інших. Для авто від 10 і до 15 років підійде страховка на випадок тотального знищення машини та її викрадення. А ось для всіх авто старшого віку вибір захисту може бути обмеженим.

 

На щастя, в УНІКА можна купити «Автоцивілку навпаки» - поліс, який захистить машину на 100 000 гривень, якщо вона постраждає у ДТП через інших учасників руху, а не з вини власника. Ця страховка підходить всім автомобілям, незалежно від їх віку.

Сподіваємося, ці прості поради будуть корисні нашим читачам і всім, для кого важливі надійність та комфорт за кермом. Якщо ми про щось забули, або у вас є свої перевірені лайфхаки для водіїв – напишіть нам в коментарях.

Ми обов'язково поділимося вашими порадами в черговому блозі УНІКА.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз