UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог

Чи супроводжує УНІКА лікування коронавірусу?

Ми отримуємо велику кількість питань від наших клієнтів, що саме буде покрито страховою компанією УНІКА при такому захворюванні, як COVID-19, тому роз'яснюємо нашу позицію з цього питання.

Чи супроводжує УНІКА лікування коронавірусу?

UPD: 06.08.2020 року інформацію оновлено в статті "Чи супроводжує УНІКА лікування коронавірусу? Інформація на 06.08.2020 року".

З урахуванням того, що Наказом МОЗ №521 від 25.03.2020 року COVID-19 включений в перелік особливо небезпечних інфекцій, гарантування послуг здійснюється залежно від умов Договору страхування, а саме: списку виключень, програми страхування, а також чинних Наказів МОЗ України, стандартів та протоколів надання медичної допомоги.

У договорах страхування, де особливо небезпечні інфекції відносяться до нестрахових подій, УНІКА прийняла рішення забезпечуватисвоїх клієнтів симптоматичним медикаментозним лікуванням.

 

Також звертаємо вашу увагу, що препарати, які затверджені для лікування COVID-19 останнім Наказом МОЗ, є експериментальними, тому їх використання дозволено виключно у важких та середньо важких випадках в умовах стаціонару, а доступ до таких препаратів буде забезпечуватись державною програмою.

Що треба робити, якщо Ви стали почувати себе зле і у вас виникли симптоми ГРВІ?

Обов’язково зверніться до медичного ассистансу УНІКА через мобільний додаток myUNIQA, чат у Viber / Telegram, або за телефонами, які вказані на страховій картці. Лікар УНІКИ дізнається про ваш епідеміологічний анамнез (детальніше за посиланням, питання №4).

Що відбувається у випадку позитивного анамнезу, тобто коли є підозра на наявність коронавірусу?

Якщо стан хворого важкий, приймається рішення про госпіталізацію. При цьому лікар УНІКИ орієнтується:

  • на програму страхування, перелік виключень та клініки, які покриваються програмою
  • чи є можливість скористатися послугами приватних клінік в місці знаходження клієнта та чи є в клініках вільні місця. Дані щодо приватних клінік, які підтвердили таку можливість, постійно оновлюються та є в наявності у лікарів УНІКА.

Підкреслюємо, що в Україні наявність приватних медичних закладів, які приймають пацієнтів з COVID-19 на стаціонарне лікування, та кількість місць у таких клініках є дуже обмеженою, тому це може вплинути на доступність організації допомоги в даних лікувальних закладах. Якщо госпіталізація в приватні клініки не є можливою, клієнту будуть роз’яснені його подальші дії, включаючи виклик швидкої допомоги та госпіталізацію в державні лікарні, що визначені для прийому хворих з коронавірусною інфекцією у відповідному регіоні.

У будь-якому випадку, УНІКА повністю забезпечить своїх клієнтів призначеними лікарем симптоматичними медикаментами, за відсутності їх у лікарні.

Якщо госпіталізація не потрібна, лікар УНІКИ повідомить клієнта про наступні кроки для надання допомоги в залежності від його стану та встановленого діагнозу.

Важливо пам’ятати: будь-які клінічні дослідження на коронавірус, в тому числі експрес-тестування та ПЛР, здійснюються лише за призначенням лікаря та повинні відповідати вимогам діючого Наказу МОЗ України №722 від 28.03.2020 року щодо визначення випадку СOVID-19.

Будьте здорові! А якщо щось трапиться зі здоров’ям наших клієнтів – ми організуємо їм необхідну допомогу.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз