Privacy Policy for the myUNIQA Ukraine mobile application - фото

Privacy Policy for the myUNIQA Ukraine mobile application

Загальні положення

Метою цієї Політики конфіденційності є інформування користувачів мобільного додатку «myUNIQA Ukraine»  (надалі – мобільний додаток) про умови обробки і захисту персональних даних, що можуть бути запитані/отримані при використанні цього мобільного додатку.

Обробка  персональних даних користувачів мобільного додатку здійснюється відповідно до положень Закону України «Про захист персональних даних».

Перед використанням мобільного додатку уважно ознайомтесь з вашими правами щодо обробки персональних даних, які зазначені в статті 8 Закону України «Про захист персональних даних».

 

Визначення термінів

Персональні дані – відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

Дані про здоров’я – це відомості про стан здоров'я людини, історію її хвороби, про мету запропонованих досліджень і лікувальних заходів, прогноз можливого розвитку захворювання, в тому числі і про наявність ризику для життя і здоров'я.

Файли cookie – це файли з інформацію у вигляді текстових та/або цифрових даних, які зберігаються у браузері чи на обладнанні суб'єкта персональних даних та містить у собі персональні дані.

Профілювання – форма автоматизованої обробки персональних даних, яка полягає у обробці персональних даних з метою оцінки певних індивідуальних характеристик, зокрема, аналізу та передбачення варіантів (моделей) поведінки суб’єкта персональних даних (в тому числі в професійній діяльності), стану здоров’я, особистих уподобань, інтересів, надійності, місцезнаходження або пересування;

Знеособлення персональних даних - вилучення відомостей, які дають змогу прямо чи опосередковано ідентифікувати особу.

 

Які у нас правові підстави для обробки персональних даних?

Підстави обробки персональних даних визначені в статті 11 Закону України «Про захист персональних даних».

Обробка персональних даних користувачів мобільного додатку здійснюється на законних підставах, а саме:

  • надання згоди суб’єкта персональних даних на обробку його персональних даних;
  • укладення та виконання правочину, стороною якого є суб’єкт персональних даних або який укладено на користь суб’єкта персональних даних чи для здійснення заходів, що передують укладенню правочину на вимогу суб’єкта персональних даних.

 

Які персональні дані ми збираємо від користувачів, які використовують мобільний додаток?

Ми збираємо персональні дані від вас, коли ви реєструєтеся в мобільному додатку або вводите інформацію в мобільному додатку.

Масштаби і тип обробки ваших персональних даних різняться залежно від того, які саме функціональні можливості мобільного додатку ви плануєте використовувати.

В залежності від використання функціональних можливостей мобільного додатку здійснюється обробка наступних даних:

для реєстрації в мобільному додатку: дата народження, номер телефону.

для авторизації в мобільному додатку ми здійснюємо обробку біометричних даних: відбитків пальців, сканування обличчя або пропорцій руки (включно із тепловим відбитком обличчя);

для виконання умов договору страхування: ПІБ, дата народження, стать, вік, поштова адреса, номер телефону, адреса електронної пошти, реєстраційний номер облікової картки платника податків, серію та номер паспорту громадянина України, водійське посвідчення, інші документи, що посвідчують особу;

для подачі заявки на запис до лікаря/подачі заявки на підтвердження самостійного запису до лікаря: дані про здоров’я, включаючи інформацію про медичні стани (діагнози).

для створення і реалізація бонусних програм в мобільному додатку ми здійснюємо обробку інформації щодо особистих інтересів користувачів (спорт, їжа, шопінг, економіка, тощо);

З метою надання або пропонування Страховою Компанією послуг користувачеві, в мобільному додатку здійснюється обробка історії всіх операцій (замовлень) користувачів.

При подальшому використанні мобільного додатку здійснюється обробка інформації про відвідування та використання мобільного додатку (IP адреса, ID пристрою, сервер домену, вид пристрою/операційної системи/браузера, використаний для входу у сервіс).

Під час використання мобільного додатку ми здійснюємо обробку даних про ваше місцезнаходження.

На основі наданих персональних даних ми виконуємо профілювання, тобто автоматичну оцінку певних особистих факторів. Ми проводимо профілювання, щоб краще зрозуміти інтереси та потреби щодо послуг, які ми пропонуємо. На основі профілю ми відправляємо інформацію, адаптовану до ваших уподобань, які дозволять нам покращити наші послуги.

 

З якою метою ми обробляємо ваші персональні дані?

Ми здійснюємо обробку персональних даних з метою реєстрації користувачів мобільного додатку, авторизації користувачів мобільного додатку, та використання інших функціональних можливостей мобільного додатку (виконання умов договору страхування, подання заявки на запис до лікаря, проведення онлайн-консультації з лікарем, отримання висновку лікаря по результатах консультації, створення і реалізація бонусних програм та інші).

Персональні дані обробляються протягом строку, необхідного для реалізації цілей, у яких вони збиралися або надалі оброблялися. Подальша обробка персональних даних можлива лише у випадках, чітко передбачених законом.

У разі припинення вами використання мобільного додатку ви можете видалити реєстраційні дані свого облікового запису шляхом видалення свого облікового запису в мобільному додатку. Видалення облікового запису користувача, який уклав, чи на користь якого укладено договір зі Страховою компанією УНІКА, не є підставою для видалення персональних даних такого користувача з баз даних Страхової компанії УНІКА чи компаній Групи УНІКА.

 

Де зберігаються ваші персональні дані:

Ваші персональні дані зберігаються на серверах Страхової Компанії УНІКА та компаній Групи УНІКА (Україна та Австрія):

UNIQA IT Services GmbH, зареєстрована згідно з австрійським законодавством, реєстраційний номер FN 60539d, юридична адреса: A-1029 Відень, Унтере Донауштрассе 21, Австрія.

T-Systems Austria GesmbH Rennweg 97-99 FN 79340b, 1030 Vienna, Austria

Oracle: Germany Central eu-frankfurt-1

De Novo (Де Ново), адреса: БЦ "Сирецький гай, вулиця Північно-Сирецька, 1-3, Київ, 04136

ПрАТ «Страхова компанія УНІКА», адреса: БЦ «Форум», вулиця Олени Теліги, 6В, Київ, 04112

 

Як ми захищаємо ваші персональні дані?

Мобільний додаток регулярно перевіряється на наявність прогалин у системі безпеки. Ми використовуємо регулярне сканування на наявність шкідливих програм. ваші персональні дані доступні лише обмеженій кількості осіб, які мають спеціальні права доступу до таких даних і зобов’язані зберігати конфіденційність інформації. Ми вживаємо різноманітні заходи безпеки, коли користувач вводить, подає або отримує доступ до своїх даних, щоб забезпечити безпеку ваших персональних даних.

Ми вживає всіх необхідних організаційних і технічних заходів щодо захисту ваших персональних даних від їх втрати, неправомірного доступу до них або їх розповсюдження.

Для забезпечення безпеки персональних даних запроваджено наступні технічні заходи захисту:

  • можливість постійного забезпечення конфіденційності, цілісності, доступності й стійкості систем і послуг з обробки персональних даних;
  • шифрування даних: використання сучасних методів шифрування для захисту даних під час передачі та зберігання;
  • резервне копіювання даних: регулярне створення резервних копій даних для запобігання втрати інформації та можливості своєчасного відновлення доступу до персональних даних у випадку технічної несправності обладнання;
  • брандмауери та антивірусне програмне забезпечення: використання брандмауерів та антивірусного програмного забезпечення для захисту від шкідливого програмного забезпечення та кібератак;
  • оновлення програмного забезпечення: регулярне сканування та оновлення всього програмного забезпечення для усунення вразливостей безпеки.
  • процедура регулярного тестування, оцінки й аналізу ефективності технічних заходів захисту персональних даних під час обробки.

Для забезпечення безпеки персональних даних запроваджено наступні організаційні заходи захисту персональних даних:

- внутрішні нормативні документи: створення та дотримання внутрішніх політик, котрі включають строгу політики конфіденційності, яка захищає права користувачів.

- навчання персоналу: проведення регулярних тренінгів для співробітників з питань безпеки даних.

- обмеження доступу: забезпечення того, що лише авторизований персонал має доступ до персональних даних.

- аудит та контроль: регулярне проведення аудиту та контролю за системами безпеки для забезпечення їх ефективності.

 

Чи використовуємо ми «cookies»?

Ми використовуємо файли cookie для забезпечення функціонування мобільного додатку,  визначення уподобання користувачів, збору інформації про використання мобільного додатку, підвищення якості надання реклами на основі вашої активності перегляду та інтересів. Ви завжди можете змінити свої налаштування або відмовитись від надання такої інформації.

Інформаційний банер, що з’являється у мобільному додатку, буде запитувати вашу згоду на збір cookies. Нижче наводиться опис категорій cookies, які збираються у мобільному додатку.

Обов’язкові файли cookie дозволяють вам користуватися мобільним додатком і його основними функціями.

Функціональні файли cookie допомагають нам виміряти ефективність мобільного додатку  та покращити ваш досвід користування мобільним додатком, а також запам’ятати будь-які налаштування, які ви могли вибрати.

Аналітичні файли cookie дозволяють нам зберігати інформацію про те, як ви користуєтеся мобільним додатком і скільки разів заходите на нього.

Рекламні файли cookie створені для того, щоб ви отримували тільки релевантну рекламну інформацію, що відповідає вашим вподобанням. Вони слугують лише для того, щоб обмежити кількість показів вам рекламних повідомлень, а також допомагають оцінити ефективність наших рекламних кампаній. 

 

Файли cookie третіх сторін

Ми використовуємо файли cookie, надані третіми сторонами. Цей мобільний додаток використовує Google Analytics, Meta, Microsoft (Bing), LinkedIn, Yahoo, Microsoft (CIAM), Youtube.

 

Чи передаються ваші персональні дані третім особам?

Персональні дані, які ми отримуємо від зареєстрованих користувачів мобільного додатку не передаються та не розголошуються третім особам.  

Розкриття персональних даних можливе у випадках, визначених чинним законодавством України, а також у випадку залучення третіх сторін на умовах договору та за умови нерозголошення персональних даних.

З метою удосконалення процесу вибору лікаря для користувачів Страхова Компанія УНІКА на умовах договору взаємодіє з Медичною діагностичною платформою Infermedica шляхом надання доступу до даних користувачів після їх знеособлення. Медична діагностична платформа Infermedica використовуючи алгоритми обробки даних на основі доступної інформації про симптоми користувачів надає інформацію, яка допомагає приймати рішення про вибір лікаря для користувача.

На умовах договору з метою надання можливості користувачам отримувати онлайн консультації з лікарем Страхова Компанія УНІКА передає персональні дані користувачів медичній комунікаційній платформі Медікіт (акредитована медична інформаційна система в державному підприємстві eHealth, електронній системі охорони здоров'я України).

 

Які ви маєте права?

Зареєструвавшись у мобільному додатку, ви, як суб’єкт персональних даних, маєте право:

  • отримувати інформацію про джерела збору та місце збереження своїх персональних даних, мету їх обробки;
  • отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються ваші персональні дані;
  • отримувати не пізніше тридцяти календарних днів з дня надходження запиту (крім випадків, передбачених Законом України «Про захист персональних даних») інформацію щодо обробки та використання ваших персональних даних;
  • пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням щодо обробки ваших персональних даних;
  • звертатися із скаргами щодо опрацювання ваших персональних даних володільцем чи розпорядником персональних даних до Уповноваженого Верховної ради України з прав людини або до суду;
  • застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • відкликати згоду на обробку ваших персональних даних.

 

Зв'язатися з нами

Якщо у вас виникнуть запитання щодо цієї політики конфіденційності, ви можете зв’язатися з нами, використовуючи наведену нижче інформацію.

Адреса: 04112, м. Київ, вул. Олени Теліги 6, літ. «В», корп.4, тел.:  +38 (044) 225 60 00

Цілодобова підтримка: 

+38 (097) 170 03 73 (Київстар)
+38 (066) 170 03 73 (Vodafone)
+38 (093) 170 03 73 (Lifecell)

Viber чи Telegram - чат через паблік-акаунт UNIQAua

office@uniqa.ua (УНІКА) life@uniqa.ua