Як впливає коронавірус на все, що пов’язано в УНІКА з автомобільною тематикою

Ми підготували відповіді на питання, що хвилюють наших клієнтів-автомобілістів. Якщо Ви не знайдете відповідь на ваше питання – пишіть в коментарях, ми відповідатимемо.

Інформація оновлена на 02.07.2020 року

 
1. Порядок врегулювання КАСКО в УНІКА на період карантину

Контакт-центр УНІКА працює цілодобово, у тому числі і на вихідних, в стандартному режимі.
Спеціалісти страхової коомпанії, що відповідають за врегулювання, працюють на 23.04 у штатному режимі.
За необхідності відвідування офісу попередній запис через контакт центр УНІКА обов’язковий.

Повідомлення про настання страхової події здійснюється в стандартному режимі із місця події за цілодобовими телефонами СК «УНІКА», зазначеними у полісі. Наші оператори нададуть кваліфіковані рекомендації щодо подальших дій.

У клієнтів УНІКА є кілька можливостей подавати документи щодо страхового випадку: на сервісних станціях партнерів, в офісах УНІКА, онлайн через Кабінет клієнта, і вже найближчим часом – дистанційно через чат-бот.

 

На сервісних станціях партнерів клієнт має можливість залишити авто для ремонту та не відвідувати офіс страхової компанії для подачі документів. Ми постійно підтримуємо зв'язок з партнерами щодо графіку роботи та передаємо актуальну інформацію в контакт центр для координування дій у випадку страхової подій.

В кабінеті Клієнта myUNIQA за посиланням my.uniqa.ua, окрім подачі документів, є можливість відстежувати статус врегулювання в онлайн режимі (лише для фізичних осіб). Детальніше про кабінет клієнта ви можете почитати тут.
Для тих, хто не має змоги подати письмову заяву про страхову подію з автомобілем на СТО, через кабінет клієнта або в офісі страхової компанії у встановлені договором КАСКО терміни (3 робочих дні), УНІКА прийняла рішення збільшити термін подачі письмової заяви про страхову подію за договором КАСКО до 14 календарних днів*.

UPD: починаючи з 06.07.2020 року термін подачі письмової заяви про страхову подію за договором КАСКО становить 3 робочих дні, пільговий період 14 днів - відмінено. 

Дії клієнтів при настанні страхового випадку, а також перелік документів – за посиланням https://uniqa.ua/ua/case/casco/

 
2. Оплати

Клієнти можуть сплатити новий договір страхування онлайн за посиланням https://uniqa.ua/uslugi/payment/ - не потрібно йти до банку чи шукати найближчий термінал.

Оплата чергових платежів також реалізована онлайн в Кабінеті клієнта myUNIQA за посиланням my.uniqa.ua – відразу з договору клієнт переходить на сторінку платіжної системи, без необхідності введення додаткової інформації.

 
3. Спрощення процедури огляду автомобілів при страхуванні КАСКО

При укладенні договору страхування КАСКО в період карантину не потрібно надавати автомобіль для огляду в офіси УНІКА. Клієнт самостійно робить на телефон всі необхідні фотографії та відправляє їх своєму персональному менеджерові на вайбер, або електронну пошту (це правило не розповсюджуються на автомобілі, що куплені у США).

Співробітники УНІКА вам розкажуть, які фотографії робити, та за необхідності проконсультують по телефону. Прохання – щоб фото були чіткими та зробленими у світлу пору доби.

Для укладення договору страхування КАСКО телефонуйте в наші офіси продажів https://uniqa.ua/ua/contacts/sales_offices/ або залишайте заявку на сайті https://uniqa.ua/ua/private/auto/kasko/.

 
4. Обмеження можливості реєстрації авто – зміни в графіку роботи сервісних центрів МВС

З 19 березня по 11 травня 2020 року сервісні центри МВС тимчасово зупиняють прийом громадян і працюють за окремим графіком, залишаючи в роботі ряд послуг, детальна інформація за посиланням https://hsc.gov.ua/ 

Розуміючи проблему, що виникла в зв’язку з цим з реєстрацією автомобілів, УНІКА прийняла рішення приймати на страхування автомобілів в тому числі і з тимчасовою реєстрацією на стандартних умовах, як ті автомобілі, що купуються в автосалоні, так і ті, що купуються і в кредит.

P.S. з 12 травня 2020 року сервісні центри МВС відновили роботу.

*крім страхового випадку «незаконне заволодіння ТЗ», у цьому випадку – керуйтесь умовами договору.