UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Як створити особистий план розвитку на 2019 рік?

Про користь планування відомо усім. Великі та малі компанії ще з осені формували цілі, обирали пріоритети, встановлювали дедлайни на наступний рік. Але ж не лише бізнес потребує чіткого плану розвитку, чи не так? Дні після січневих канікул - чудовий час, щоб поставити власні цілі і побудувати особисті плани на 2019-й. Експерти УНІКА діляться порадами, як створити персональний річний план, і головне, успішно його виконати.

Як створити особистий план розвитку на 2019 рік?
Порада 1.

Дійте у злагоді з собою

Планування на рік - це, по суті, перелік ваших великих і маленьких бажань, перетворений на цілі з конкретними датами реалізації. Але перш, ніж визначати дати, варто оцінити цей wish-лист: наскільки він реалістичний? Чи не суперечить він вашим цінностям, підходу до життя й індивідуальним особливостям?

Ідея від УНІКА: Пам'ятайте, що далеко не завжди «вихід із зони комфорту» допомагає отримати високі результати. Більш того, психологи стверджують: швидкість досягнення мети безпосередньо залежить від того, наскільки вам приємно рухатися до неї. На подолання власного небажання щось робити потрібна додаткова енергія. Якщо її не доведеться витрачати на боротьбу з собою - шанси досягти бажаного підвищуються. А ще залишається більше ресурсу на виконання інших особистих завдань.

 

Наприклад, ви хочете покращити свою фізичну форму, але терпіти не можете зали-«тренажерки» і фітнес-центри. Чи варто у такій ситуації ставити мету всупереч собі - «зайнятися фітнесом»? Можливо, потрібно внести в план інший пункт - «поліпшити фізичну форму», а потім знайти час і ресурси для фізичних активностей, що подобаються саме вам? Наприклад, для танців або плавання: вони теж поліпшують здоров'я і зовнішній вигляд. Звичайно, є ймовірність, що ви не приведете себе у форму настільки швидко, як у залі. Проте набагато менше ризиків, що полишите заняття і взагалі не знайдете місця для спорту у своєму розпорядку.

Порада 2.

Календар - ваш найкращий друг

Якщо не знаєте, з чого почати складання плану на рік - просто погортайте календар 2019-го. Подивіться, на які дати випадають «довгі» вихідні у березні, травні, червні та серпні, коли відзначаються державні свята. Наприклад, у березні на нас очікують три вихідних дні, включаючи п'ятницю 8 березня, ще три вихідних намічаються у червні. Якщо ви давно хотіли вирушити у тур Україною або злітати в Європу лоукостером - вже маєте гарну підказку.

Ідея від УНІКА: При складанні особистого плану на рік також враховуйте важливі дати вашого персонального календаря. Власний ювілей, дні народження дітей, коханої людини або батьків точно вимагатимуть вашого часу, уваги і участі. Можливо, сюди увійдуть професійні свята, а також навчання або свята у компанії, де ви працюєте.

 

Орієнтуючись на такі події, ви зрозумієте, в якому місяці краще запланувати старт проекту, коли можна сміливо відправлятися у відрядження, а в якому місяці у вас може виявитися менше фінансових ресурсів через сімейні свята. Якщо поєднати персональний календар з робочими планами вашої компанії або відділу, можна ефективно спланувати відпустку, участь в навчальних курсах або раптово знайти час на забуте хобі.

Порада 3.

Прагніть більшого

Про досягнення поставлених цілей написано чимало книг, і кожен автор пропонує свою власну методику. Нам імпонує підхід Бенджаміна Харді, блогера, колумніста та доктора філософії. В основі його концепції лежить твердження, що більшість людей здатні досягти набагато більшого, ніж очікують від себе самі. Наприклад, замість того, щоб запланувати цілком реалістичний заробіток - 120 000 гривень на рік, можна поставити собі за мету дохід в 2-3 рази вище і активно шукати варіанти досягнення цієї мети.

Ідея від УНІКА: не бійтеся власних амбіцій. Якщо ваші цілі важко виміряти в грошах - спробуйте обмежити терміни їх досягнення: наприклад, заплануйте досягнення результату на 1 червня замість 1 серпня. Висока планка допоможе мислити і діяти нестандартно, використовувати нові методи при вирішенні звичних завдань. Приємний бонус: якщо все вийде - більша впевненість у собі і зростання самооцінки гарантовані!

 

«Але пам'ятайте: щоб досягти запланованого, потрібно не тільки розширити межі мислення. Повинні змінитися і докладені зусилля», - нагадує Харді. Спробуйте, керуючись його методом, зробити ваш план більш сміливим й амбітним. Усе вийде!

Порада 4.

Враховуйте зовнішні обставини

Амбітні цілі - це прекрасно, але крім наших бажань у житті завжди є місце зовнішнім обставинам. Передбачити, які саме події можуть несподівано змінити ваші плани на життя, неможливо. Тому, налаштовуючи себе на виконання поставлених завдань, пам'ятайте: ситуація навколо вас може змінюватися.

Ідея від УНІКА: Переглядайте і уточнюйте ваш план протягом року – можливо, ситуація змінилася настільки, що деякі цілі втратили свою значущість? А може, з'явилися нові способи, щоб отримати ваш результат з меншими витратами часу і зусиль, але ви дізналися про них тільки зараз? Порівнюйте свої кроки з початковим планом хоча б раз на місяць - можливо, доведеться корегувати не дії, а початкові орієнтири?

 

Пам'ятайте, що план - це спосіб допомогти самому собі, а не метод загнати себе у кут нездійсненними обіцянками. Якщо несприятливі обставини завадили вам досягти поставленої мети - ні в якому разі не критикуйте себе. Мобілізуючий стрес робить нас сильнішими, але самоїдство ніколи не приводило до гарних результатів.

Порада 5.

Складіть бюджет

Однією з важливих умов для реалізації більшості цілей і планів є ... наявність грошей - як би банально це не звучало. Тому, окрім постановки цілей і дедлайнів, ми радимо планувати особисті фінанси і вести бюджет - якщо ви ще цього не робите. На жаль, сьогодні менше 20% українців використовують особистий бюджет як інструмент управління своїми доходами і витратами. Важливо, що більшість з них - це прогресивні люди у віці 25-55 років, з досить високим рівнем доходу. Можливо, саме вміння планувати свої фінанси допомагає їм бути забезпеченими?

Ідея від УНІКА: Важливий рядок у будь-якому бюджеті - запас на непередбачені витрати. Причин для таких втрат є вдосталь: наприклад, гроші можуть знадобитися на лікування травми після зимових лиж, на ремонт квартири після новорічної вечірки у сусідів або сплату рахунків СТО через дрібну, але неприємну ДТП з вашим авто. Як мінімум, половини таких витрат можна уникнути, якщо ви почнете користуватися простим і перевіреним інструментом - страхуванням!

 

Щоб непередбачені витрати не завадили вам у досягненні цілей, досить подумати про них разом з експертами УНІКА. Наша компанія готова забезпечити страхування вашого житла, автомобіля, вашої відповідальності за кермом і, звичайно ж - здоров'я, як в Україні, так і за кордоном. Клієнти УНІКА стверджують, що планувати і втілювати плани, знаючи про таку фінансову підтримку - набагато простіше. Спробуємо?

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз