UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

Як підготувати автомобіль до зими

Зазвичай автомобілісти, особливо ті, хто їздить щодня, спеціально автомобіль до зими не готують і обмежуються тим, що ставлять зимову гуму і замінюють воду в бачку склоомивача. Вважається, що якщо автомобіль на ходу, то немає потреби щось робити. І ось після настання перших холодів починаються «танці з бубнами».

Як підготувати автомобіль до зими

Розберемося детальніше.

1.

Стежте за акумулятором. Зазвичай перед сніжною зимою буває дощова осінь. Восени низькі нічні температури, їзда з увімкненими фарами ближнього світла і протитуманними фарами, обігрів скел, дзеркал і сидінь призводять до підвищеного навантаження на акумулятор і його часткового розряджання, а поїздки на короткі відстані та рух у пробках не дозволяють акумуляторній батареї автомобіля повністю заряджатися від штатного генератора.За зниження температури місткість акумуляторної батареї (особливо не нової) дещо знижується, і в один з морозних днів заряду акумулятора може просто не вистачити для запуску двигуна стартером.

Тому восени або на початку зими слід акумуляторну батарею повністю зарядити. Зазвичай подібну послугу автоцентри надають у складі технічного обслуговування безкоштовно.

2.

Зверніть увагу на обсяги палива. Взимку автомобіль витрачає більше палива. Щоб не опинитися на дорозі з порожнім баком, слід змінити режим заправки.Якщо влітку багато автомобілістів їздять з напівпорожнім бензобаком і витрачають бензин від половини бака до загоряння контрольної лампочки «час заправлятися», то взимку від подібної практики слід відмовитися.

Взимку варто їздити з повним бензобаком, заправляючись паливом, як тільки бак спорожніє наполовину. До речі, це буде корисно й електричній бензопомпі (бензопомпа з електричним приводом «не любить» працювати за низького рівня палива в бензобаку).

3.

Перевірте гальма. Рекомендується провести перевірку гальмівної системи. Якщо рівень гальмівної рідини швидко знижується, або ви помітили інші тривожні сигнали, наприклад, смикання авто при різкому гальмуванні, то потрібно замінити колодки.Замінюючи їх, зверніть увагу і на циліндри. Якщо на поверхні є гальмівна рідина, це сигнал, щоб замінити їх.

4.

Просушіть усі замки та двері. Щоб двері та багажник відкривалися і не примерзали, автомобіль корисно просушити. Якщо є можливість, то автомобіль слід віддати на мийку, де передбачена послуга продувки замків дверей та багажника теплим стисненим повітрям. Після мийки, поки автомобіль не охолов, слід протерти гумові ущільнювачі дверей та багажника насухо. Раніше рекомендували вдувати в замки дверей графітовий порошок. Зараз, за наявності електроприводу замків дверей, це навряд чи доцільно. Не слід заливати в замки дверей гальмівну рідину та інші маслянисті рідини. Річ в тому, що розчинники швидко випаровуються, а на масло налипне дорожній пил, і якщо все це замерзне на сильному морозі, то відкрити такий замок буде складно.Не вірте рекламі про чайник і не лийте окріп на замок на морозі: може облетіти фарба, а вода миттєво замерзне та створить багато непотрібних проблем.

5.

Авжеж, змініть шини. На зиму слід поставити спеціальну зимову гуму. Міняти її рекомендується, коли середньодобова температура на вулиці опускається нижче -5°C. Зволікати в цьому питанні не варто. Найлегші нічні заморозки можуть привнести незручності та навіть небезпеку у ваш ранковий маршрут на роботу.
Сучасні автомобілі зазвичай укомплектовуються літньою гумою з яскраво вираженим шосейним малюнком протектора. Шосейна гума має велику кількість поздовжніх канавок, які прекрасно відводять воду з плями контакту, але не дозволяють впевнено (без ковзання) розганятися і гальмувати на снігу та льоду.

Вибір зимової гуми — це особлива розмова. Можна вибрати шиповану гуму, а можна взяти гуму без шипів, так звану «липучку».

Головне — використовувати однакову за типом гуму на всіх колесах автомобіля. Це потрібно для того, щоб правильно працювали сучасні системи курсової стійкості, антиблокувальні системи та різні помічники для спуску і підйому.

6.

 Головне — бачити дорогу. Гарна видимість на дорозі в зимовий час — запорука безпечної поїздки. Особливості нашого клімату сприяють швидкому зносу гумових деталей «двірників». До того ж дорогу в зимовий час посипають агресивними засобами, які, потрапляючи на лобове скло та очисники, роз'їдають гумові щітки.

7.

Придбайте відповідні аксесуари. Для очищення автомобіля від снігу потрібно придбати м'яку щітку, бажано на довгому (телескопічному) руків’ї. Пластикові скребки зовсім не корисні: зазвичай на склі завжди є трохи дорожнього бруду і піску, тому, працюючи скребком, скло можна подряпати.Взимку варто возити із собою лопату. Іноді достатньо трохи підкопати сніг під колесами, і автомобіль легко виїжджає із замету. Не зайвим буде буксирувальний трос.
Темні сонцезахисні окуляри вбережуть очі від сліпучого сонячного світла, особливо якщо їдете за містом.

Тепер до зими ми готові! 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз