UA
Закрыть

Контент на сторінці може відобразитися не повністю. Рекомендуємо оновити версію поточного або скористатись іншим браузером.

UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Думаємо про здоров'я: 7 головних питань щодо страхування на випадок хвороби

Тема медичного страхування викликає багато питань. Одне з найбільш частих: що робити, якщо захистити здоров'я хочеться, але грошей на медичний поліс не вистачає? Чи є ще варіанти? Так, є - це програми страхування на випадок хвороби. Сьогодні ми розповімо, як саме вони працюють.

Думаємо про здоров'я: 7 головних питань щодо страхування на випадок хвороби

Наша розповідь - це відповіді на сім найчастіших запитань від наших клієнтів. Ми дякуємо їм за невигадані діалоги і співавторство цього блогу, а колегам-експертам з УНІКА - за докладні та зрозумілі відповіді.

Більше інформації щодо страхування на випадок хвороби - за цим посиланням.

1.

Медичне страхування та страхування на випадок хвороби - це одне і те ж або є різниця? Якщо я вже застрахований на роботі по ДМС, купувати чи мені ще одну страховку від хвороби?

Це різні послуги, їх можна використати разом або окремо. Насправді, вони дуже добре доповнюють одна одну.

Маючи поліс ДМС, Ви можете розраховувати на організацію і оплату лікування в одній з клінік, куди Вас направить страхова компанія. Ніхто не перерахує Вам гроші на медичні витрати.

Найчастіше з полісом ДМС Вам не доведеться доплачувати за лікування. Але деякі складні проблеми зі здоров'ям, наприклад, операції з видалення пухлин, або лікування раптово виявленого гепатиту Б - не можуть бути оплачені за звичайним полісом ДМС, це виняток.

Поліс страхування на випадок хвороби працює інакше: є чіткий список хвороб, при виявленні яких УНІКА надасть клієнту фінансову підтримку. Перш за все, це складні захворювання, коли потрібна хірургічна допомога, чи то великі кошти для тривалого лікування. Ми виплатимо конкретну суму на особистий рахунок клієнта, і він зможе використати її на свій розсуд - наприклад, купити медикаменти, заплатити за аналізи, операцію, або просто витратити їх на особисті потреби під час і після лікування.

2.

У яких саме випадках спрацює страховка на випадок хвороби?

Поліси страхування на випадок хвороби відрізняються у різних компаній. У програмах від УНІКА передбачені кілька типів захворювань, від яких можна застрахуватися:

  • хвороби, що вимагають тривалого лікування або хірургії - це перелік із 70 діагнозів,
  • доброякісні новоутворення - на жаль, така проблема з'являється все частіше,
  • критичні хвороби, які загрожують життю, в тому числі онкологічні, інфаркт міокарда, інсульт, гостра ниркова недостатність.

Окремий пункт страхового захисту - ситуації, коли хвороба призводить до інвалідності I-ї групи і смерті.

3.

Тобто у разі хвороби не треба дзвонити в УНІКА, а можна всі питання вирішити самому? Ви просто оплатите лікування?

Так, якщо у Вас саме такий договір страхування, достатньо звернутися по допомогу до медичного закладу і виконувати рекомендації лікаря. Ви самі обираєте, де саме, у якого лікаря і як лікуватися.

Повідомляти про свої симптоми і погоджувати лікування зі страховою компанією не потрібно. Подати документи на виплату в УНІКА можна протягом 30 днів після встановлення діагнозу - дата буде вказана у Ваших медичних документах.

Важливо: сума очікуваної виплати залежить від обраної Вами програми страхування і діагнозу. Вона може виявитися більшою або меншою ніж Ваші фактичні витрати на лікування, але точно не буде зайвою у боротьбі із хворобою.

 

Отриману виплату клієнт УНІКА витрачає на свій розсуд: хтось компенсує свої витрати на аналізи і консультації медиків, хтось купує ліки, щоб продовжити лікування, або оплачує додаткові процедури. Неважливо, на що саме Ви витратите цю суму - головне, щоб ці гроші допомогли Вам повернути здоров'я і повернутися до звичного життя.

4.

Я чула, що виплати по серйозних хворобах не буде, якщо діагноз поставлять невдовзі після придбання страховки. Чи це правда? Чому так може статися?

Так, це правда. У страхуванні на випадок хвороби є таке поняття, як період очікування - тобто страховка починає діяти не одразу, а через деякий час після її покупки.

Період очікування залежить від хвороби. Для типових захворювань, інфаркту, інсульту та ниркової недостатності - це 10 календарних днів з початку дії договору, для будь-яких новоутворень - 90 днів, а для гепатитів В, С і D - 6 місяців.

Навіщо потрібен період очікування? Щоб виключити ситуації, коли поліс купується після постановки діагнозу, для вирішення вже існуючих проблем зі здоров'ям.

5.

Я молодий і навряд чи захворію чимось серйозним. Навіщо страхуватися? Переконайте мене.

Страховка якраз потрібна тим, хто сьогодні не хворіє - тому що купити її, маючи серйозні проблеми зі здоров'ям, вже не вийде. А ось гарантувати, що хвороба не з'явиться завтра або післязавтра, на жаль, не може ніхто.

Наприклад, за 10 років в Україні вдвічі зросла захворюваність на цукровий діабет, і в усьому світі ця проблема «молодшає». Щорічно в нашій країні реєструють приблизно 111 000 нових випадків інсульту, 30% хворих - молоді і працездатні люди. Сумний список проблем можна продовжити.

І ще. Молоді і здорові люди рідко збирають гроші на лікування, «на чорний день»: у них завжди є інші, більш важливі і приємні варіанти витрат. Саме тому раптова хвороба дуже часто перетворюється для них у фінансову проблему - в результаті, від 23 до 44% українців, зіткнувшись із раптовим захворюванням, відмовляються від лікування або відкладають його через брак грошей. Страховий захист актуальний як раз тому, що дозволяє швидко отримати гроші на лікування і реабілітацію.

6.

Мені скоро 60, і мені вже відмовляли в медичному страхуванні у різних компаніях. Застрахуєте мене?

Так, страховку на випадок хвороби можна оформити аж до 64 років включно. Але ось після 65 років краще вибрати інший вид страхування.

7.

Де гарантія, що мені заплатять?

УНІКА входить до ТОП-10 страхових компаній за всіма показниками роботи, і є найбільшим страховиком з медичного страхування. Гарантія виплат - це наша репутація та наша фінансова надійність. Ми захищаємо здоров'я більш ніж 120 000 клієнтів по всій Україні.

Крім того, наші програми розроблені так, щоб звести до мінімуму можливі ситуації відмови у виплатах - умови прописані в договорі чітко, прямо, без юридичної казуїстики, а наші співробітники дають повні і вичерпні консультації. Отже, якщо умови договору виконані - Ви 100% можете розраховувати на виплату.

Сподіваємося, наша розповідь допомогла Вам розібратися у тонкощах страхування на випадок хвороби. А якщо Вашого питання не виявилося в нашому списку - завжди раді відповісти на нього, залишайте заявку на сайті ось  тут для зв’язку з УНІКА.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Ирина 03 вересня 2020

Добрый день.Подскажите при сахарном диабете 2, и обострении ваша покрывает часть анализов,массажи и других врачей по назначению доктора?

УНІКА 03 вересня 2020

Ірино, відповіли вам електронною поштою, дякуємо за питання.

Додатково: договором страхування здоров’я передбачено, що у разі діагностування (вперше в період дії договору) одного із захворювань , прямо вказаних в тексті договору, клієнт отримає гроші на руки і використовує їх на власний розсуд – на лікування, реабілітацію, профілактику.

На страхування не приймаються особи, які на момент укладання Договору страждають наступним(и) захворюванням(и): захворювання печінки, легень, серця (включаючи, але не обмежуючись інфарктом міокарду, хронічні захворювання нервової системи (включаючи, але не обмежуючись інсультом), хронічні хвороби нирок (включаючи ниркову недостатність), ревматичні захворювання, імунодефіцитні стани (у т.ч. ВІЛ/СНІД), цукровий діабет будь-якого типу, тиреоїдит, тромби, тромбози та емболії.

Наталія 19 серпня 2020

Будь ласка скиньте зразок договору на страхування від захворювань. Також цікаво: якщо застрахована особа на момент укладання договору страхування має хронічну хворобу,наприклад, гіпертонію, то чи отримає виплати якщо трапиться інсульт, або коли має хронічну хворобу нирок(хронічний пієлонефрит чи сечокамяна) то ниркова недостатність буде страховим випадком?

УНІКА 19 серпня 2020

Наталія, відправили документи та відповідь електронною поштою.

Додатково - за договором страхування здоров’я від компанії УНІКА покриваються лише захворювання, які вперше діагностовані у клієнта під час дії договору і які не пов’язані із захворюваннями, діагностованими раніше, до укладення договору.

Дмитрий 18 серпня 2020

В статье Вы говорите "после 65 лет лучше выбрать другой вид страхования", если мы говорим не о смерти, то какой вид страхования здоровья предоставляет Ваша компания?

УНИКА 19 серпня 2020

Дмитрий, спасибо за вопрос.

Другие варианты страхования здоровья для людей старше 65 лет именно в СК УНИКА отсутствуют.

Елена 06 липня 2020

Я перенесла онкологическую операцию в Украине 2016. Можно ли оформить у вас медицинскую страховку на лечение (как европейских государствах)? Есть ли в Украине такая возможность? Что она покрывает и какие условия?

УНІКА 06 липня 2020

Олено, дякуємо за питання, додатково відповіли на Вашу пошту.

За договором страхування здоров’я від компанії УНІКА покриваються лише онкозахворювання, які вперше діагностовані у клієнта під час дії договору.

При рецидиві онкозахворювання або при повторному діагностуванні іншого онкозахворювання договір не діє.

оксана 20 червня 2020

пришлите, пож., договор страхования и расчет на случай болезни с максимальной выплатой

спасибо

УНИКА 22 червня 2020

Оксана, отправили вам информацию на электронную почту.

Лариса 03 червня 2020

Предоставьте мне договор страхования и список заболеваний по которым вы выплачивает к страховку.

УНИКА 03 червня 2020

Лариса, отправили информацию на вашу электронную почту.

Виктория 15 квітня 2020

Здравствуйте.Можно договор от критических заболеваний и расчет стоимости? Со скольки лет принимают на страховку?

УНИКА 15 квітня 2020

Виктория, отправили на Ваш email

Сергей Чепкий 05 квітня 2020

Добрый день у меня вопрос инсульт считается страховым случаем или нет

УНІКА 06 квітня 2020

Сергію!

Так, за договором страхування на випадок хвороби «Подумай про здоров’я» інсульт покривається.

При діагностуванні інсульту, клієнт надає документ із діагнозом і отримує від СК УНІКА 50 000 грн. чи 100 000 грн. на лікування чи реабілітацію.

Елена 12 березня 2020

Здравствуйте.Подскажите пожалуйста, если у меня есть страховка по болезни в УНИка и я хочу оформить ещё в другой страх.компании. такую же.При страховом случае выплата не будет ограничиваться?

УНИКА 12 березня 2020

Елена, добрый день, отправили ответ на Вашу электронную почту.

Юлиана 03 березня 2020

Можно и мне информацию?

УНИКА 03 березня 2020

Юлиана, отправили на Вашу электронную почту.

Светлана 25 січня 2020

Вышлите подробное описание, условия и тарифы по программе

УНИКА 27 січня 2020

Светлана, добрый день, отправили инфомрацию на Вашу электронную почту.

Останні статті
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Мій автомобіль
26. березня 2024
Готуємось до змін: що необхідно знати про майбутнє страхування автоцивілки?
Всі страхові компанії, які працюють на ринку автоцивілки, готуються до прийняття нового закону про ОСЦПВ. Втім, про майбутні новації мають знати і автовласники, щоб свідомо обирати компанією, яка здатна буде надати найкращий сервіс. Саме про це наш сьогоднішній блог.
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Будемо здорові!
14. березня 2024
Три правила: як підтримати здоров'я навесні
Весна приносить у наше життя не лише тепло та сонце, а й виклики для здоров'я. Адже після зими ресурсів у організму менше ніж зазвичай, і водночас треба адаптуватися до різких змін погоди. Як допомогти собі легко та с користю пройти весняний сезон, збільшивши рівень життєвої енергії – розповідаємо сьогодні у блозі.
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
Я та УНІКА
11. березня 2024
Чому важливе критичне мислення під час війни та як його розвинути? Частина 2.
У сьогоднішньому блозі продовжуємо розмовляти про критичне мислення з експерткою Wellbeing Company Іриною Спаською. Цього разу поговоримо про методи, що допомагають розвинути в собі навичку до критичного мислення.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз