UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Будемо здорові!

Відповідь на виклики життя. Як поліс life-страхування допомагає в скрутних ситуаціях

Життя в складні часи ставить перед нами безліч викликів. Неможливо передбачити майбутнє, проте ми можемо зробити так, аби дорогі нам люди були захищені від наслідків небезпечних подій. Як програма страхування «Життя та Відповідальність» вирішує цю проблему, розповідає Ігор Міцан, керівник департаменту по роботі з партнерами СК УНІКА Життя.

Відповідь на виклики життя. Як поліс life-страхування допомагає в скрутних ситуаціях

– Пане Ігорю, наскільки актуальним є наразі цей продукт?

– «Життя та Відповідальність» – це програма ризикового страхування життя без накопичувальної складової, яка може бути короткостроковою або довгостроковою. В західних країнах подібні поліси доволі поширені та відомі як Term Life. Нещодавно ми оновили цей продукт, зокрема збільшили ліміти покриття, розширили вікові діапазони для клієнтів та покращили тарифи.

– Які фактори ви брали до уваги?

– Перш за все, рівень ризиків для здоров’я та життя українців, який значно збільшився під час  повномасштабної війни. Експерти кажуть, що негативний вплив війни на стан нашого здоров’я триватиме мінімум 10-15 років по її завершенню. Більшість з нас живе в стані постійних стресів, своєю чергою це послаблює захист організму та приводить до розвитку різноманітних хвороб. У той же час рівень доступу українців до медичних послуг під час війни погіршився, особливо в прифронтових областях. Все це кажу не для того, щоб налякати, а щоб люди усвідомлювали ризики для себе та своїх близьких.

З іншого боку, з цими ризиками можна боротися та зменшувати їх різними способами. По-перше, нарешті перейти до більш здорового способу життя – контролювати вагу, кинути курити, зменшити споживання алкоголю та знайти у собі сили для регулярної фізичної активності. По-друге, звернути увагу на профілактику найбільш небезпечних, критичних хвороб – зокрема інфаркту, інсульту, онкологічних захворювань. Тобто регулярно, особливо після 40 років, проходити скринінги, відвідувати профільних лікарів, робити відповідні аналізи тощо.  

– Так, всі про це знають, але чи багато людей насправді слідують цим рекомендаціям? Тим більше зараз, коли ми боремось зі стресами звичними методами, «заїдаючи» чи «запиваючи» їх.

– На жаль, не так багато, та й не завжди ми можемо запобігти хворобам і нещасним випадкам навіть за умови уважного та свідомого ставлення до здоров’я. Тому існує третій рівень захисту – фінансовий, який, звісно, не скасовує два перших. Зокрема, страхова програма «Життя та Відповідальність».

– Які основні переваги та складові цієї програми?

– Ключовою перевагою є комплексний захист здоров'я та життя на значні суми від найбільших ризиків. Водночас вартість полісу є доступною навіть в ці складні часи. Таке поєднання широкого покриття та демократичної ціни є доволі привабливим. 

Можна застрахувати як дітей віком від 1 року, так і дорослих до 65 років. Програма складається з двох частин: основного та додаткового захисту. Перша – це захист на випадок смерті за будь-якої причини. Друга – захищає від травм, нещасних випадків та критичних захворювань. Тобто якщо внаслідок раптової події людина буде змушена проходити через хірургічне втручання в стаціонарі, надовго втратить працездатність або отримає інвалідність – все це буде покриватися страховкою в межах, які дозволяють оплатити відповідне лікування та реабілітацію, фінансово підтримати близьких у важку годину. Це надзвичайно важливо зараз, коли більшість людей не мають грошової подушки безпеки, і у разі важкої травми або загибелі годувальника його родина може опинитися на межі виживання.           

– Наскільки великими можуть бути виплати?

– Це залежить від встановленої страхової суми, яка своєю чергою визначається вартістю вашого поліса. Так, за ризиком смерті максимальна виплата для дорослих віком від 18 до 60 років становить 3 500 000 грн або USD 100 000. Такий самий ліміт виплати за додатковим захистом (у разі нещасного випадку або хвороби). При цьому максимальна виплата за ризиком критичного захворювання чи госпіталізації для хірургічного втручання обмежена сумою 1 080 000 грн або USD 45 000.

Звісно, це граничні цифри, а виплата в кожному конкретному випадку складає певний відсоток від страхової суми за ризиком, який настав. Наприклад, якщо страхова сума за травматичними ушкодженнями складає 100 000 грн, то виплата при переломі складе від 10 до 25% (10 000 – 25 000 грн) залежно від локалізації та складності травми. 

– Які ще опції та зручності має клієнт?

– Зважаючи на складну економічну ситуацію під час війни, ми надаємо можливість клієнту зафіксувати вартість страхування та захиститися від інфляційних впливів. Адже договір можна укласти на період в широкому діапазоні – від 1 до 25 років. Загалом, довгостроковий договір –найбільш правильне рішення. Ми ж хочемо захищати своє життя не лише рік, а хоча б 10-15, в ідеалі – стільки, скільки можливо. Тим більше, з віком імовірність настання ризиків, пов’язаних із хворобами, лише зростає.

Ну і звісно, фіксований тариф додає ясності при фінансовому плануванні.  Ми точно знаємо, що витратимо на оплату поліса одні й ті самі гроші і цього року, і через 10 років. Це, по-перше, доцільно з огляду на зниження доходів, яке часто трапляється у передпенсійному віці, а по-друге, допомагає уникнути впливу девальвації гривні у майбутньому. Від знецінення національної валюти можна захиститися й іншим шляхом, уклавши договір страхування у доларі США.  

Мінімальний платіж за полісом «Життя та Відповідальність» більш ніж доступний – 240 грн або USD 10 на рік. До речі, періодичність внесення платежу клієнт також обирає таку, яка йому зручніше. Можна платити раз на рік, раз на півроку або щоквартально.  

Довгостроковий поліс зручний ще тим, що автоматично продовжується на кожен наступний рік. Відповідно клієнту не потрібно тратити свій час на процедуру пролонгації договору, достатньо просто внести черговий платіж за посиланням, яке завчасно надійде у повідомленні. Важливо, що при цьому страховий захист діятиме безперервно.

І ще одна перевага – договір діє не лише в Україні, а й по всьому світу. Це дуже важливо, щоб українці, які наразі тимчасово знаходяться за кордоном, не втрачали свій страховий захист та почувалися впевнено.

Тож давайте ставати більш відповідальними за себе та наших близьких і не забувати, що від нас залежить дуже багато. УНІКА Життя бажає вам міцного здоров’я та впевненого майбутнього!  

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз