UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Щасливої риболовлі, або як провести час з вудкою корисно та безпечно

Серед безлічі захоплень українців риболовля посідає особливе та почесне місце. Щороку у другу неділю липня в Україні відзначається День рибалки. Ми впевнені, що багато хто з наших читачів провів 11 липня на ставку або річці з вудкою в руках. Не менше й тих, хто поки що спостерігає за рибалками та мріє відкрити для себе таємниці мистецтва полювання на мешканців водних стихій.

Щасливої риболовлі, або як провести час з вудкою корисно та безпечно

Цього року нас чекає ще багато теплих днів, які можна присвятити улюбленому захопленню – адже рибалити можна аж до пізньої осені. Тож ми не сумніваємось, що у кожного рибалки – від новачка до майстра зі стажем – попереду ще багато чудових трофеїв та досягнень.

Про полювання на рибу існує безліч жартів та байок, тож новачку це заняття може здаватися легкою прогулянкою. Проте не варто ставитися до риболовлі несерйозно, ігноруючи правила безпеки. Звісно, у порівнянні з іншими видами активного відпочинку, ловля риби не є надто травматичною. Однак, щороку на водоймах України з рибалками стається чимало нещасних випадків з серйозними наслідками. У цьому випуску блогу УНІКА ми розповімо, як попередити небезпеку та отримати від улюбленого відпочинку саме позитивні враження.

Будьте на риболовному «стилі». Дуже важливо, як ви будете вдягнуті під час риболовлі. І це не стільки про естетику, скільки про функціональність.

Подбайте про взуття, яке не буде ковзати. Не рибальте босоніж, особливо якщо у воді є каміння, або якщо плануєте знаходитися на схилі.

Щоб уберегтись від сонячних опіків, використовуйте захисний крем із SPF не менше 35. Шукайте тінь, де це можливо, і носіть сонцезахисні окуляри (до речі, поляризовані лінзи дозволять краще бачити, зменшивши рівень відблисків). Якщо плануєте рибалити після полудня, не забувайте про капелюх або панаму – головний убір не дасть шансів сонячному удару.

Загалом, майте одяг, з яким зможете пристосуватися до різних погодних умов та забезпечити комфортний температурний режим, адже біля водойму погода може швидко змінюватися. До того ж одяг мусить бути таким, що закриватиме ваше тіло від комарів та інших комах. Для максимального рівня захисту не забувайте користуватися репелентами.

Якщо ви плануєте рибалити на човні, то завжди одягайте рятувальний жилет, навіть якщо добре вмієте плавати. Жилети повинні бути й на дітях, які поруч з вами.

Не вживайте алкоголь. В жодному разі та за будь-яких приводів не вживайте спиртних напоїв під час риболовлі. Навіть у холодну погоду. На жаль, саме сп’яніння є причиною найбільшої кількості нещасних випадків з трагічними наслідками. Алкоголь не тільки позбавляє людину ясності думок, але й знижує швидкість реакції в критичних ситуаціях. А ще вживання спиртного серйозно зменшує шанси на виживання, якщо ви впадете у воду. Багато хто не уявляє собі риболовлю без того, щоб «зігрітися зсередини». Але якщо ви дійсно турбуєтесь про своє життя, незалежно від погоди, краще візьміть з собою достатньо звичайної питної води або чаю замість міцних напоїв.

Візьміть з собою рибалити друга. Компанія на риболовлі потрібна не тільки для того, щоб вам не було сумно. Завдяки людині поруч збільшується рівень вашої власної безпеки. Якщо ви будете рибалити з компаньйонами, вони зможуть покликати на допомогу, якщо щось станеться. Ідеально, якщо з вами будуть дві людини – тоді одна з них зможе залишитися з постраждалим, в той час як інша шукатиме допомогу.

Якщо все ж таки хочете побути наодинці з собою, обов’язково повідомте близьким точне місце, де будете ловити рибу, та приблизний час, коли плануєте повернутися. Звичайно, з вами завжди повинен бути заряджений мобільний телефон, бажано у водонепроникному чохлі.

З обережністю поводьтесь з ножами та гачками. Небезпеку становлять гострі предмети, які так необхідні на риболовлі – гачки, ножі, ножиці. Навіть, якщо ви впевнені, що не поріжетесь, пам’ятайте про інших людей, які можуть бути необачливими. Візьміть за правило завжди тримати рибальські ножі у чохлах, коли ними не користуєтесь. Гачки складайте у коробочках, які щільно закриваються, та не дозволяйте дітям гратися з ними. Коли прив’язуєте гачки та насаджуєте наживку, попереджайте ваших компаньйонів, щоб вони не поранилися. Так само обережно закидайте вудку, щоб випадково не зачепити гачком себе або іншу людину.

Не рибальте під час грози. При перших ознаках грози збирайте снасті та намагайтесь залишити небезпечне місце, навіть якщо риба так і стрибає на ваш гачок. Небезпека удару блискавки неілюзорна, навіть якщо вона потрапила у воду на відстані 100 метрів від вас. Під час негоди не ховайтесь під розлогими деревами, які часто притягують блискавки. При цьому слід уникати й занадто відкритих місць. Відносно безпечне місце, щоб перечекати грозу, може бути у яру або низині.

Сподіваємось, дотримуючись наших порад, ви збережете про риболовлю тільки позитивні враження. Гарного вам улову та чудового відпочинку!

 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз