UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя подорож

Поліс у дорогу: що важливо для українського туриста під час війни

Наші подорожі за кордон дуже змінилися. В Україні війна, і у більшості туристів замість традиційного відпочинку зовсім інші цілі – відчути себе у безпеці, відпочити від повітряних тривог, побачитись з рідними. Розкажемо, наскільки важливий у цих умовах страховий поліс.

Поліс у дорогу: що важливо для українського туриста під час війни

В нових умовах туристичне страхування залишається дуже актуальним. Воно дає можливість отримати медичну допомогу в іншій країні, не сплачуючи за неї (це зробить замість вас страхова компанія). Якісна страховка має додаткові опції – наприклад, виплату за втрату багажу. Не менш важлива функція, яку передбачає договір страхування – це допомога асистуючої компанії в організації медичного обслуговування. Фахівці асистансу володіють іноземними мовами, обізнані про можливості медичних закладів за місцем перебування туриста і можуть швидко направити його до найближчої клініки, де він отримає якісну допомогу.  

1. Дорога до місця призначення стала довшою – зросли ризики захворіти.

Через війну з міст України зараз не можна скористатися авіаперельотами, до яких багато хто звик. І навіть дорога до Польщі може займати цілу добу, з урахуванням черг на прикордонних переходах. Якщо ваш пункт призначення знаходиться на більшій відстані, поїздка може розтягнутися на 2-3 дні. Доводиться використовувати кілька видів транспорту на території різних держав, тож виникає ризик втрати чи затримки багажу. Під час довгої подорожі збільшується й небезпека захворіти чи отримати травму. Тим більше, що в деяких країнах почався новий сплеск захворювання Соvid-19 і можливість підхопити небезпечний вірус висока. 

Порада: Не відмовляйтеся від страховок із покриттям Сovid-19. Підступна хвороба ще не відступила.  

2. Зросли навантаження на систему охорони здоров'я в інших країнах – доступність медичної допомоги знизилася.

Країни Європи прийняли багато біженців з України, а медична система й раніше передбачала запис до лікаря заздалегідь, “тут і зараз” отримати медичну допомогу дуже складно. Тепер українцям без туристичного страхування за кордоном при погіршенні здоров'я складно знайти лікарню, де його можуть прийняти швидко. Не варто забувати і про ціну медичних послуг. Вона була й раніше досить високою, а зараз значно зросла у перерахунку на гривню порівняно з довоєнним періодом. 

Усе це актуально і для тих українців, які виїхали надовго з міркувань безпеки. Частина з них ще не готові ставати біженцями, інші чекають на отримання цього статусу і поки що теж не можуть розраховувати на безкоштовну медичну допомогу. 

Порада: при покупці страховки обов'язково поцікавтеся, наскільки хороша компанія, що асистує, яка обслуговує ваш договір. Наприклад, УНІКА багато років працює тільки з надійними та перевіреними асистуючими компаніями.  

3. Постійні стреси та переживання українців можуть підвищити вразливість перед хворобами.

Живучи у воюючій країні, ми знаходимось у небезпеці і гостро це переживаємо. Постійний стрес погано впливає на здоров'я, знижує імунітет і робить нас беззахисними перед інфекціями. Зміна обстановки теж є великим стресом, тож раптово захворіти у поїздці дуже легко. Давно відомо, що у туристів є так званий акліматизаційний період (1-3 дні після приїзду в нову країну). Найчастіше саме в цей час починаються застуди, отити, функціональні розлади органів травлення тощо. Ризик захворіти для туриста, який виїхав з України, зараз ще вищий. Стреси також погіршують концентрацію та увагу, тому травми можуть траплятися частіше. 

Порада: спробуйте зменшити стрес у поїздці постарайтеся налаштуватися на позитивний лад і не нервуватися через дрібниці. Не хвилюйтеся про те, що може статися неприємність – краще  заздалегідь купити страховку. Це дозволить почуватися впевнено якщо знати, що будь-де та будь-коли знадобиться медична допомога її нададуть кваліфіковано та вчасно.    

4. Не хочеться бути тягарем для близьких.

Якщо причиною поїздки за кордон є довгоочікувана зустріч з рідними, то, звичайно ж, ми не хочемо, щоб цю зустріч затьмарювали тривоги та зайві проблемами для них. Уявіть, скільки клопоту може завдати родині хвора близька людина без туристичної страховки. Звісно, ​​ніхто з нас не хоче хворіти. Але якщо щось сталося, погодьтеся, краще, щоб усі проблеми з медичною допомогою вирішувала асистуюча компанія, а не ваші близькі. 

Порада: купуючи страховку, правильно вибирайте її тип. Якщо плануєте тільки спокійний відпочинок із прогулянками, достатньо стандартного покриття, але якщо хочеться скинути напругу, зайнявшись активними видами спорту (наприклад, сходити в гори чи покататися на джипах по пустелі) краще купити страховку, яка в УНІКА називається “Активний відпочинок”. 

Ще кілька відчутних плюсів, які оцінять сьогоднішні туристи: 

  1. Франшиза 0%. Це означає, що платити за медичну допомогу самому туристу не доведеться (якщо випадок не є винятком за умовами договору).
  2. Поліс покриває невідкладну стоматологічну допомогу. Отже, вартість візиту до стоматолога із раптовим зубним болем також компенсує страхова компанія.
  3. Купити туристичну страховку можна з-за кордону. Якщо ви забули про поліс, залишаючи Україну, ви можете оформити його на сайті УНІКА https://uniqa.ua/private/travel/puteshestvie-za-granitsu/

Для більшості українців сьогодні поїздка за кордон – не привід для безтурботного відпочинку, як до війни, а вимушений захід. Але дуже важливо цінувати цю можливість пожити у безпеці, а якщо вдасться – зустрітися з рідними, зуміти перезавантажитись та знайти нові сили, щоб наближати спільну перемогу. Туристична страховка – один із найкращих способів подбати про себе та своїх близьких під час поїздки. 

 

 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
Благодійність UNIQA
22. квітня 2024
Історії волонтерів UNIQA. Катерина Маковецька: від обстрілів тварини страждають так само, як і люди
20 квітня в Україні відзначали День подяки волонтерам – людям, які за покликом серця присвячують себе допомозі іншим. Продовжуючи серію інтерв'ю з волонтерами UNIQA, розмовляємо з харків'янкою Катериною Маковецькою. Вона віддає весь свій особистий час десяткам собак і котів, яких врятувала і виходила в різні роки.
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз