UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

Особливості страхування та виплат КАСКО для автівок, придбаних у кредит, в поточних умовах

Наперекір ситуації, багато повсякденних турбот залишається актуальними. Наприклад, поліс КАСКО. З’ясуємо, що змінилося з початку війни, як тепер оформляється страховка на автомобілі в кредит і як здійснюються виплати за договорами.

Особливості страхування та виплат КАСКО для автівок, придбаних у кредит, в поточних умовах

Чи обов’язково оформляти КАСКО для авто в кредит?
КАСКО — це добровільний вид страхування на відміну від обов'язкової автоцивілки. Поліс покриває ризики пов’язані з експлуатацією автомобіля, наприклад:

  • викрадення;
  • ДТП, у тому числі, що сталося з вини водія;
  • стихійне лихо;
  • загоряння;
  • протиправні дії третіх осіб.

Поліс не покриває шкоду третім особам. КАСКО захищає ваш автомобіль.
Банківські установи пропонують разом з оформленням кредиту підписати й договір КАСКО. Автомобіль до моменту виплати всієї суми заборгованності є заставним майном кредитора. Тому, кредитор бажає знизити ризики. Ви маєте право відмовитися, але в такому випадку кредитор може змінити умови на менш вигідні або відмовити у кредитуванні. Наприклад, може зрости розмір первинного внеску, підвищитися процентна ставка та ін. У підсумку, авто в кредит без КАСКО стає менш вигідним, ніж з оформленим полісом.

Що впливає на вартість поліса?
Насамперед впливає вартість авто, — чим вона більше — тим, відповідно, вище ціна. Також вартість поліса визначається:

  • розміром франшизи;
  • маркою та моделю транспортного засобу, його роком випуску;
  • зоною покриття (тільки в межах України або ще й у країнах Європи).

Врахуйте, кредитор може наполягати на виборі певних ризиків та розмірах франшиз.

Що змінилося з введення воєнного стану в Україні?
Багато автовласників почали активніше цікавитися раніше укладеними договорами. Це викликано чинником ведення бойових дій — сотні тисяч автомобілів постраждали від розривів снарядів. Однак, військові ризики є стандартним винятком. Якщо автомобіль пошкоджений під час бойових дій, то відшкодування не буде. Усі інші ризики зазначені в договорі залишаються актуальними й у поточній ситуації. За ними можна отримати відшкодування, як і раніше. До того ж, була спрощена процедура врегулювання.

Введення воєнного стану не є причиною відмови у відшкодуванні збитку за стандарними ризиками. Ми працюємо у звичайному режимі. Ви можете використовувати електронні документи та їхні копії в тому випадку, якщо з поважної причини неможливо надати оригінали. Якщо бракує можливості викликати на місце від події поліцію і пошкодження незначні, ви самостійно можете зробити фотофіксацію пошкоджень і місця події, щоби відправити у чат-бот УНІКА.
Крім того, відшкодування збитків зі страховій події може бути виплачено на особистий рахунок у зв’язку з тим, що багато приватних СТО не можуть проводити ремонт.
У той самий час, для оформлених у кредит автомобілів, ми маємо отримати погодження від кредитора щодо напрямку платежу. Порядок і термін виплат у такому випадку залежить не тільки від УНІКА, а й партнерів.

З огляду на те, що багато СТО не працюють, сума відшкодування буде призначена за середньоринковою вартістю ремонту.

Що робити, якщо заставне авто знищено або залишилося на тимчасово окупованій території?
Необхідно в будь-якому випадку повідомити кредитора і страхову компанію про те, що трапилося. Ймовірно, що в майбутньому це питання буде врегульовано на законодавчому рівні. Це ж стосується і випадків, коли автомобіль взятий у кредит залишився на непідконтрольних уряду України територіях. Якщо автомобілем заволоділи та цей випадок пов’язаний із військовими діями, наприклад, націоналізований, відшкодування не передбачено. У всіх інших випадках клієнти компанії УНІКА можуть розраховувати на врегулювання.

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз