UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Моя домівка

Основні питання при страхуванні житла за нинішніх умов

З початком війни в Україні багато сфер життя кардинально змінилися. Незважаючи на це, звичні речі не втратили актуальності. Це стосується і страхування житла. Сусіди не припинили підтоплювати, а пожежі трапляються так само часто. Попри війну в Україні ринок страхових послуг продовжує функціонувати, але з деякими застереженнями. Що змінилося за нинішніх умов розповімо в цій статті.

Основні питання при страхуванні житла за нинішніх умов

Чи можливе страхування житла від воєнних ризиків?
Багато українців задумалися про те, щоб захистити нерухомість від руйнування. З початку бойових дій у країні постраждали або повністю знищені тисячі багатоквартирних та приватних будинків. Пошкодження нерухомості внаслідок військових дій – це виняток. Знайти подібну опцію в договорі страхування вкрай важко, точніше неможливо.
Наша держава взяла на себе зобов’язання з відшкодування втрат постраждалим громадянам внаслідок бойових дій. Ми розповідали про це в нашому Блозі, із інформацією ви можете ознайомитися тут.

Чи можна застрахувати житло за нинішніх умов?
УНІКА продовжує працювати та відшкодувувати у разі виникнення стандартного страхового випадку, прописаного в договорі. Ми спростили процес врегулювання. Наприклад, тепер можна використовувати копії необхідних документів для прийняття рішення про виплату.

Як і до початку війни, застрахувати житло можна від:

  • пожеж — захист від загоряння електропроводки, задимлення, вибуху побутового газу, тощо;
  • пограбування та крадіжок - договір захищає майно всередині квартири;
  • затоплення водою – з власних інженерсних систем та підтоплення з боку сусідів;
  • стихійних лих - наслідки викликані ураганом, сильною зливою;
  • влучення блискавки.

Власники приватних будинків також можуть обрати додаткові ризики. Наприклад, якщо будівля розташована неподалік дороги, в поліс можна включити захист від наїзду транспортного засобу.
Щоб знизити ймовірність фінансових ризиків щодо сусідів, додатково можна оформити страхування цивільної відповідальності. У такому разі, якщо з вашої вини буде завдано збитків внаслідок пожежі або залиття, збитки покриє страхова компанія.

Що можна убезпечити за допомогою договору страхування?
Це може бути квартира, будинок або дача. Важливо тільки, щоб у власника були всі документи на право володіння таким житлом. Можна застрахувати:

  • конструкційні елементи;
  • інженерні комунікації;
  • ремонт і оздоблення;
  • меблі та побутову техніку;
  • килими, скло і дзеркала – все, що для вас є цінним і може постраждати.

Що впливає на вартість страхування житла?
Існує думка, що страхування квартири або будинку вартує більше, ніж авто. Однак, на справді все інакше. Страхування житла може коштувати від 210 гривень на місяц. Для визначення розміру страхового платежу, як правило, враховується:

  • ринкова оціночна вартість житла;
  • розмір франшизи;
  • місце страхування;
  • площа житлового приміщення.

Які обмеження накладає війна?
Якщо до переліку ризиків входить, наприклад, пожежа, то обов'язково має бути встановлена ​​її причина. Якщо вона не належить до результатів бойових дій, то ми відшкодуємо збитки. Договір не покриває націоналізації чи реквізиції житла. При оформленні договору страхування враховується ситуація у регіоні розташування вашого майна. Оцінюється близькість фронту, ситуація загалом. Тому якщо ви бажаєте оформити страховий поліс для захисту житла, потрібно попередньо уточнити наявність такої можливості у нашіх спеціалістів через чат Viber або Telegram або у свого менеджера.

Дія договору не поширюється на:

  • населені пункти, де близькі або йдуть активні бойові дії, незалежно від офіційного, правового визнання війни;
  • тимчасово окуповані території нашої країни, визначені нормативно-правовими актами;
  • регіони, де органи та структури державної влади тимчасово не здійснюють повноваження.

У цих випадках практично неможливо зафіксувати отримані збитки навіть, коли він не відноситься до наслідків ведення бойових дій. 
В інших випадках обмежень немає і страховий захист функціонує у звичайному режимі. Якщо у вашому регіоні не ведуться бойові дії, процес оформлення полісу, а також відшкодування збитків нічим не відрізняється від довоєнного.

 

Віримо в перемогу, продовжуємо працювати і тримаємося разом! 

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме  зараз?
Я та УНІКА
19. квітня 2024
Довкілля України під час війни: як допомогти природі саме зараз?
У третю суботу квітня в Україні відзначається День довкілля. У сьогоднішньому блозі поговоримо про те, чому під час війни екологічні питання стають гострішими та як кожен з нас може подбати про довкілля навіть зараз.
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз