Коли туристу потрібна допомога: 5 кроків з УНІКА

Отже, що робити, якщо раптом Вам стало зле, або хтось із близьких занедужав під час відпустки?

 
Крок 1

Знайдіть свій тревел-поліс. Саме на ньому вказаний номер медичного контакт-центру, що надасть Вам допомогу. Але знайти поліс буває непросто – особливо, якщо у цей час Ви приймаєте сонячні ванни чи, скажімо, їдете на екскурсію. Тому проста порада: збережіть дані щодо Вашого полісу у своєму смартфоні. Це може бути фото або файл в електронній пошті. Можливий варіант – зберегти номер асистуючої компанії у телефонній книзі. Але при зверненні по допомогу оператор запитає ще й інші дані, тому краще все ж таки мати швидкий доступ саме до Вашого полісу.

 
Крок 2

Зателефонуйте в асистанс УНІКА. Зазвичай наші колеги-страховики вказують цей крок як найперший. Ми майже погоджуємося з ними: як тільки виникли проблеми зі здоров’ям – беріть поліс, шукайте номер та одразу ж телефонуйте до служби медичного асистансу! І ніякого самолікування: звісно, якщо хочете, щоб страхова компанія відшкодувала Ваші медичні витрати. Якщо потрібна швидка допомога, все одно телефонуйте до асистансу: там обов’язково все організують, не переймайтеся!

 
Крок 3

Повідомте деталі. Під час телефонного дзвінка оператор має запитати Ваші дані для ідентифікації. Що потрібно повідомити? По-перше, Ваше ім'я та прізвище, номер страхового полісу, а також місце Вашого знаходження – місто, адресу, назву готелю та номер апартаментів. По-друге, Вас розпитають про суть проблеми та обставини, за яких виникли складнощі зі здоров’ям. Навіщо усе це потрібно? Звичайно, щоб надати якісну допомогу, і якнайшвидше! А ще для того, аби з’ясувати, чи є випадок страховим. Приводів для відмови у лікуванні дуже небагато, але все ж таки вони існують.

Простий приклад, вже цього літа: четверо киян напідпитку гуляли вуличками вечірньої Будви, у Чорногорії. Один з «веселунів» вирішив здертися на пальму, впав і травмувався. Йому надали допомогу, але нагадали, що сплачувати за лікування прийдеться самостійно. Чому? Тому що проблеми зі здоров’ям через алкогольне сп’яніння – це основна причина для відмови у виплаті.

 

Крок 4

Дотримуйтеся інструкцій. Вже під час першого дзвінка, або ж у найближчий час після звернення у контакт-центр Вам запропонують допомогу і лікування. Дотримуйтеся рекомендацій, а якщо маєте якісь сумніви або ж зустрічні прохання – обов’язково скажіть про них та погодьте свої дії з асистансом. Саме узгодженість дій є запорукою якісного лікування, адже самостійно розібратися у послугах медичних закладів та особливостях лікування в іншій країні – дуже складно.

 
Крок 5

Зберігайте документи! Під час консультації або огляду лікаря обов’язково надайте йому оригінал страхового полісу. У свою чергу, від лікаря потрібно отримати копію медичного висновку та рецепти на медикаменти. А якщо у Вашій ситуації прийшлося частково сплатити за медикаменти або лікування, які погодив асистанс УНІКА, то обов’язково збережіть всі чеки. Ми компенсуємо ці витрати після вашого повернення в Україну.

Маємо ще одну, останню і головну пораду: зберігайте спокій і дозвольте УНІКА подбати про Вашу відпустку. За нашою статистикою, майже 96% туристів, які довірили нам свій захист у подорожах, задоволені якістю лікування і не мають проблем з компенсацією витрат.

Впевнені, і у Вас все буде добре. Зичимо безпечних відпусток і радісного літа!