UA
Закрыть
UA
UNIQAблог - фото
UNIQAблог
Мій автомобіль

Зміни лімітів на автоцивілку з 1 липня 2022 року та інші нововведення

В останній день травня Нацбанк України оприлюднив постанови, дія яких спрямована на посилення фінансового захисту водіїв в Україні. У чому суть цих документів та які зміни стосуються власників страхових полісів Автоцивілки, розкажемо далі.

Зміни лімітів на автоцивілку з 1 липня 2022 року та інші нововведення

Збільшення лімітів виплат за страховими договорами
Ні для кого не секрет, що останнім часом зросла вартість авто, підвищилася ціна на комплектуючі та запасні частини, більше доводиться сплачувати за ремонт транспортних засобів. Тих лімітів, які сплачували страхові компанії, не завжди вистачало. З метою посилення фінансового захисту водіїв України НБУ прийняв рішення про збільшення розміру максимальної компенсації, яку можуть отримати постраждалі після ДТП.

З 1 липня 2022 р. визначено такі суми:
• до 160 тисяч гривень відшкодування, якщо буде пошкоджено майно (раніше було 130 тисяч гривень);
• до 320 тисяч гривень передбачено, якщо потерпілий водій та його пасажири потребуватимуть лікування (до змін виплачували 260 тисяч гривень).
Таке рішення наближає страховий ринок нашої країни до впровадження європейських стандартів надання послуг.

Зростання суми відшкодування за європротоколом
Також прийнято рішення про збільшення лімітів по відшкодуванню компенсації потерпілим за оформленим європротоколом. Якщо раніше сума виплат обмежувалося 50 тисяч гривень, то з 1 липня 2022 р. постраждалий водій може отримати до 80 тисяч гривень.
Такий крок з боку національного регулятора дасть можливість водіям, які потрапили у незначні ДТП і дійшли згоди, хто винний в аварії, розраховувати на страхові компенсації у збільшеному розмірі. Нагадаємо, якщо не має постраждалих, у таких випадках оформити ДТП можна, не викликаючи поліцію. Це зменшить навантаження на працівників Національної поліції, які сьогодні беруть активну участь в обороні нашої країни. А для водіїв існує ще одна перевага такого варіанту оформлення аварії — у подібних випадках не нараховують штрафи за порушення ПДД.

Зміни у вартості Автоцивілки
Постановою Правління НБУ № 108 «Про деякі питання здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» дещо змінені коригуючі коефіцієнти, на підставі яких розраховують вартість автоцивілки. Розмір базового страхового платежу на сьогодні — 180 гривен, а далі ціна страховки розраховується індивідуально відповідно до типу транспортного засобу, об’єму двигуна, населеного пункту, де зареєстровано авто, тощо.
Таке рішення дасть змогу страховим компаніям мінімізувати ризики і оптимізувати тарифну політику для споживачів страхових послуг.

Удосконалення інформаційної бази з договорами «Зелена картка»
Разом із змінами, пов’язаними з обов’язковим страхуванням, було прийнято рішення про покращення роботи єдиної централізованої бази даних договорів, яку веде Моторне (транспортне) страхове бюро України. Зокрема, з 1 липня 2022 р. до неї будуть вносити дані про поліси відповідальності водіїв для подорожей за кордоном «Зелена картка». Це ще один крок до захисту власників транспортних засобів від шахрайства і розвитку страхової системи України в цілому.

 

Віримо в перемогу і продовжуємо працювати!

Залишити відгук
Підтвердіть, що Ви не робот
Останні статті
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Моя подорож
05. квітня 2024
Відпочинок без зайвого стресу. Як обрати страховку для подорожі за кордон
Тепле весняне сонце так і спонукає вирушити у подорож! Багато хто з нас вже планує мандрівки, але крім вибору маршрутів, купівлі квитків та бронювання готелів, слід подбати про належний страховий захист. Адже в дорозі нас може спіткати травма або раптова хвороба. Як туристичний поліс допомагає зберегти здоров’я та гроші?
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Мій автомобіль
04. квітня 2024
Страхування КАСКО в UNIQA – що важливо для захисту авто у 2024 році
Під час війни страхування є незамінним інструментом для захисту автомобіля. Як змінюється попит на ринку, чи завжди потрібно повне КАСКО та на які бонуси може розраховувати клієнт? Про це розповідає Діана Коченкова, директор Дирекції розвитку роздрібних продуктів та сервісів UNIQA.
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Будемо здорові!
29. березня 2024
Добровільне медичне страхування: 5 запитань, відповіді на які має знати кожен
Навесні в багатьох з нас загострюються питання, пов’язані з захистом здоров’я. Особливо актуальним це стає на третьому році повномасштабної війни, коли через постійні стреси самопочуття ще гіршає. І саме зараз кожен повинен знати про можливості, які надає для захисту здоров’я добровільне медичне страхування (ДМС). Про це розмовляємо сьогодні з Оксаною Руденко, керівницею Дирекції з андерайтингу особистих видів страхування UNIQA.

<< Вниз

Вгору >>

<< Вниз